reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Miałam to samo 🤦‍♀️ A najlepsze było w dniu porodu ,ja rodzę A tu 20 SMS 6 połączeń i wszystko czy już urodziłam 😂😂 W szpitalu byłam od poniedziałku, w czwartek był poród. Do czwartku kochana myślałam że wybije cała rodzinę ...
masakra.. ludzie nie zdają sobie sprawy z tego ze to jest dla nas dodatkowy stres. Ja jak od razu nie odbiorę telefonu od mamy która mieszka w Polsce to ona od razu dzwoni do narzeczonego a jak on nie odbierze to wydzwania do mojej siostry która mieszka jakieś 25 km ode mnie.. już nie można w spokoju spędzić czasu sam na sam

reklama
Kochana ja miałam wszystko poukładane, segregacja. Porządek pierwsza klasa. Wystarczy że wróciłam ze szpitala i armagedon 😂 już 2 dzień próbuje się wpakować
😂 to u mnie będzie podobnie, bo ja z gatunku bałaganiar jestem.. narazie wszystko poukładane od linijki rodzajami i rozmiarami a pewnie jak wrócimy ze szpitala to zacznie się chaos 😁

Dziewczyny a macie już wszystko gotowe dla maluszków? Ja już dawno wszystko ogarnelam sie bałam ze urodzę wcześniej, a teraz się nudzę i chyba jeszcze raz poukładam ubranka 🤗 one są takie malutkie i słodkie❤️
Hehe tak też mam wszystko gotowe:) I czeka. Ciuszków mam dużo za dużo 😂, ale to nic przydadzą się :). Jeszcze tylko muszę sobie zrobić kącik dla młodego w sypialni na górze muszę ogarnąć:).

Dziś mieliśmy pierwsza wizytę położnej. Mała ogólnie urodziła się z wagą 2980 spadła do wagi 2750 . 55 cm długości ma :) ale dziś była ważona i waży 2800. Więc w ciągu 2 dni ładnie przybrała. Jak na nią to 25 g na dzień to ładnie . Poza tym Ona jest na prawdę bardzo mała i w jej przypadku powinna dziennie przybrać między 20-30 g . W ogóle rozebraliśmy ją kładziemy na tą wagę i się posikała nagle przy okazji nasikała położnej do torby 😂😂😂 więc no charakter ma bo oburzona została to jej się nie podobało że ją kładą na wagę 😂😂 w ogóle to jest starszny zmarźlak co ją rozbieramy i w ogóle to wystarczy chwila i już ma czczkawke od zimna. Więc wtedy do cycka trzeba od razu albo szybko ubrać i pod ciepły kocyk 😁 kuzynka mojego chłopaka mówi do mnie czy miałam zgage w ciąży A ja że często . Na to Ona że dziecko jak ma dużo włosków to znaczy że kobieta wtedy ma zgage. A to ciekawostka 😂😂 uśmiecha się do wszystkich. A jak słucha i wie że mówi się o niej. Teściowa i teść oszaleli na jej punkcie 😁 byleby jej nie rozpuścili bo potem będziemy mieć problem 😂😂 karmię co 2 godziny w ciągu dnia ale w nocy przerwy są większe bo nie będę jej budzić nie potrzebnie

Dziś mieliśmy pierwsza wizytę położnej. Mała ogólnie urodziła się z wagą 2980 spadła do wagi 2750 . 55 cm długości ma :) ale dziś była ważona i waży 2800. Więc w ciągu 2 dni ładnie przybrała. Jak na nią to 25 g na dzień to ładnie . Poza tym Ona jest na prawdę bardzo mała i w jej przypadku powinna dziennie przybrać między 20-30 g . W ogóle rozebraliśmy ją kładziemy na tą wagę i się posikała nagle przy okazji nasikała położnej do torby 😂😂😂 więc no charakter ma bo oburzona została to jej się nie podobało że ją kładą na wagę 😂😂 w ogóle to jest starszny zmarźlak co ją rozbieramy i w ogóle to wystarczy chwila i już ma czczkawke od zimna. Więc wtedy do cycka trzeba od razu albo szybko ubrać i pod ciepły kocyk 😁 kuzynka mojego chłopaka mówi do mnie czy miałam zgage w ciąży A ja że często . Na to Ona że dziecko jak ma dużo włosków to znaczy że kobieta wtedy ma zgage. A to ciekawostka 😂😂 uśmiecha się do wszystkich. A jak słucha i wie że mówi się o niej. Teściowa i teść oszaleli na jej punkcie 😁 byleby jej nie rozpuścili bo potem będziemy mieć problem 😂😂 karmię co 2 godziny w ciągu dnia ale w nocy przerwy są większe bo nie będę jej budzić nie potrzebnie
No i super :) jeśli w nocy macie dłuższe przerwy :). Czyli sobie super radzicie, a młoda przybiera to super:). Jeśli chodzi o włoski to kwestia genów, a nie zgagi ;), ale ludzie lubią takie rzeczy mówić 😉. No nic zmykam do lekcji. Miłego dzionka

Kurde, dzisiaj moj termin... I boli mnie podbrzusze, byłam u gina i na ktg i nic nie wskazuje na poród 🤔 A teraz jak wróciłam to aż mi drętwieje dół, czuję się jakby okres miał przyjść. Nie wiem co się dzieje 🥺

Do mnie piszą codziennie od tygodnia, moja rodzina na zmianę z rodziną męża 🙈 też mnie to już denerwuje bo przecież jak bym urodziła to bym napisała a nie po miesiącu 🙈🙄🤦‍♀️
Małej się nie spieszy, ja się czuje coraz bardziej obolała a jej tam dobrze 😨😭
Za tydzień kolejna wizyta.

@Martyna Kołodziejczyk Nic tylko się radować ❤🥰

U mnie położna jeszcze nie zawitała. Czekam z niecierpliwością na jej telefon 🤔
Oli też jest zmarźluch , wystarczy na chwilę go rozebrać i już czkawka :D

Młoda widzę nieźle ochrzciła torbę położnej 😂
U nas młody przy pierwszym przeboeraniu obsikał i obsrał tatusia 😂😂😂 oj tam oj tam haha.

U nas dzisiejsza noc była rewelacyjna, Oliwier chyba zaczyna się przyzwyczajać że już do brzucha nie wróci 😅 - oby tak dalej ❤
Karmimy się różnie. Czasem co 2 czasem co 4 godziny ,wszystko zależy ile zje i czy oprozni cała pierś.
W nocy brudzi 2 pieluszki i trzecią nad ranem, więc nie jest tak źle.

Chodzi za mną czekolada 🍫 ale wiem że nie wolno . Chociaż słyszałam że biała czekolada jak najbardziej - Ciekawe ile w tym prawdy ,bo tak mi się chce słodkiego 🤤

reklama
Do góry