reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Ja byłam dziś u ginekologa na wizycie, która miała się nie odbyć bo przecież urodzę wcześniej :p
Dowiedziałam się, ze maly to chyba zmienił zdanie bo był bardzo nisko, a teraz jest zdecydowanie wyżej.
38+3, synek waży ok 3200 a ja się zaczynam nastawiać, że jeszcze ze dwa tygodnie pozbędziemy w dwupaku w takim razie...

reklama
@Martyna Kołodziejczyk
super ze malutka ładnie przybiera ❤️ odpoczywajcie i cieszcie się wspólnym czasem dzieciaczki tak szybko rosną 😊

@sariska ja tez mam dużo za dużo nawet nie wiem czy zdążę małemu wszystko ubrać 😂 moja starsza siostra która mieszka w Anglii jak wleciała do sklepu to jej teściowa musiała ja zatrzymywać bo by pół sklepu wykupiła cieszyła się jak by to ona w ciąży była 😁😁😁

Kurde, dzisiaj moj termin... I boli mnie podbrzusze, byłam u gina i na ktg i nic nie wskazuje na poród 🤔 A teraz jak wróciłam to aż mi drętwieje dół, czuję się jakby okres miał przyjść. Nie wiem co się dzieje 🥺
Pewnie główka wchodzi w kanał. Póki co wszystko na spokojnie. Weź sobie teraz ciepły prysznic :) jeśli się zaczyna to pojawią się skurcze :), jeśli falszywy alarm wszystko się uspokoi. Jakby czop Ci odszedł lub wody to zbieraj się na izbę :). Powodzenia

U mnie położna jeszcze nie zawitała. Czekam z niecierpliwością na jej telefon 🤔
Oli też jest zmarźluch , wystarczy na chwilę go rozebrać i już czkawka :D

Młoda widzę nieźle ochrzciła torbę położnej 😂
U nas młody przy pierwszym przeboeraniu obsikał i obsrał tatusia 😂😂😂 oj tam oj tam haha.

U nas dzisiejsza noc była rewelacyjna, Oliwier chyba zaczyna się przyzwyczajać że już do brzucha nie wróci 😅 - oby tak dalej ❤
Karmimy się różnie. Czasem co 2 czasem co 4 godziny ,wszystko zależy ile zje i czy oprozni cała pierś.
W nocy brudzi 2 pieluszki i trzecią nad ranem, więc nie jest tak źle.

Chodzi za mną czekolada 🍫 ale wiem że nie wolno . Chociaż słyszałam że biała czekolada jak najbardziej - Ciekawe ile w tym prawdy ,bo tak mi się chce słodkiego 🤤
Dorisek jadłam czekoladę przy drugiej córce i nie było żadnych boleści. Tylko jedynie na nabiał uważałam. Aaa i karmii wspomaga lakację ;).
I super, że Oli taki dziś grzeczny :)

O ! To super 🍫😋😋😋
Ty mi nic o laktacji nie mów, ja mam tyle mleka ze kosmos 😂
A to czemu czekolady nie można jeść? Ja jak karmiłam to jadłam wszysciutto, oprócz oczywiście picia alkoholu i takie też są zalecenia. Jak zacznie coś go uczulać z mleka to wtedy trzeba odstawiać, zazwyczaj zaczyna się od nabiału, bo on najczesciej uczula.

@sariska Właśnie nie wiem bo ból się pojawia, a później znika. Poszłam spać i już spokój 😬

Cisza przed burzą ;) hihi może się już szykuje :)

Phi...znowu wróciła do normy :D A ja już dostaję hopla....paranoja sterylności....wyszorowałam pralkę szczoteczką do zębów....fugi w kuchni i łazience też....wszystkie szafki, półki i kąty....żyrandole i lampy też....zabroniłam mężowi skręcać łóżeczko, żeby się nie zasyfiło....chociaż myślę teraz , ze może trochę śmierdzieć "nowością" takie świeżo skręcone 🤔 urobiłam się jak głupia....ciekawe czy wieczorem coś ruszy 🤔

Dziewczyny a macie już wszystko gotowe dla maluszków? Ja już dawno wszystko ogarnelam sie bałam ze urodzę wcześniej, a teraz się nudzę i chyba jeszcze raz poukładam ubranka 🤗 one są takie malutkie i słodkie❤

Moja torba już dobre 2 tygodnie leży w aucie :p przewijak i łóżeczko nadal w paczkach, nie skręcone. Mąż będzie to robił, jak będę w szpitalu. Rzeczy Małej wyprane, wyprasowane i zapakowane sterylnie w worki strunowe....no chyba gotowe wszystko 🤔 Tylko ze sprzątaniem mam problem, bo ciągle mi się wydaje, ze jest jeszcze zbyt brudno i codziennie picuję :D dziś szczoteczką do zębów...jutro może patyczkiem kosmetycznym....taaaa, wiem...psychoza 🤪🤪🤪

reklama
Moja torba już dobre 2 tygodnie leży w aucie :p przewijak i łóżeczko nadal w paczkach, nie skręcone. Mąż będzie to robił, jak będę w szpitalu. Rzeczy Małej wyprane, wyprasowane i zapakowane sterylnie w worki strunowe....no chyba gotowe wszystko 🤔 Tylko ze sprzątaniem mam problem, bo ciągle mi się wydaje, ze jest jeszcze zbyt brudno i codziennie picuję :D dziś szczoteczką do zębów...jutro może patyczkiem kosmetycznym....taaaa, wiem...psychoza 🤪🤪🤪
Ja też wszystko szoruję ale aż tak nie😂😂😂

Do góry