reklama
Doriis
Fanka BB :)
Nie kochana nie jestem na insulinie . W poprzedniej ciąży byłam . Miałam 25 jednostek .@Doriis a Ty jesteś na insulinie, bo nie pamiętam. To mnie teraz nastraszylas z obumarciem płodu. Myslalam, ze to przede wszystkim problem z makrosomia plodu i szybszym starzeniem się łożyska.
Nie wiem dlaczego teraz tak zalecił ,może na wszelki wypadek ... ? Nie jestem w stanie tego uzasadnić . Ja mam termin na 04.06 ,ale kazał się szykować 25.05 na oddział .
To się nazywa obniżony brzuch .Dziś mam dzień głodomora . Dosłownie chodzę i ciągle jem ... jak to zatrzymać Najlepsze jest to ,że nie mogę się najeść . Ciągle czuje niedosyt ratunku
25 jednostek? Ale była dawka w ciągu dnia? Ja mam tylko na noc 4 jednostki, bo mam problem z cukrem na czczo .
Ale.łozysko jest ok, wody płodowe ok, a młody z wagą jest w normie .
Doriis
Miałam insulinę nocną ,niestety ... W tej ciąży też bałam się ,że będe mieć insulinę . Ale obeszło się bez . No i cukrzyca wcale nie jest taka "silna" jak w poprzedniej ciąży . Teraz bardziej nawet spokojnie mogłabym powiedzieć ,że jej praktycznie nie mamTo się nazywa obniżony brzuch .
25 jednostek? Ale była dawka w ciągu dnia? Ja mam tylko na noc 4 jednostki, bo mam problem z cukrem na czczo .
Ale.łozysko jest ok, wody płodowe ok, a młody z wagą jest w normie .
Ja dzień glodomora mialam w czwartek wiec doskonale Cię rozumiem. Co do cukrzycy to myslalam, ze jeśli do teraz było wszystko ok to mogę już sobie pozwolić na małe grzeszki. A tu mnie nastraszylas. Szczerze to mam teraz raczej niskie cukry, po jedzeniu czasami nawet 100 nie przekraczają.Dziś mam dzień głodomora . Dosłownie chodzę i ciągle jem ... jak to zatrzymać Najlepsze jest to ,że nie mogę się najeść . Ciągle czuje niedosyt ratunku
Doriis
Hej dziewczynki spokojnie, to że ja tak miałam nie znaczy że u was też tak będzie. ChilloutJa dzień glodomora mialam w czwartek wiec doskonale Cię rozumiem. Co do cukrzycy to myslalam, ze jeśli do teraz było wszystko ok to mogę już sobie pozwolić na małe grzeszki. A tu mnie nastraszylas. Szczerze to mam teraz raczej niskie cukry, po jedzeniu czasami nawet 100 nie przekraczają.
Ja teraz też pozwalam sobie na małe grzeszki. Nic się nie dzieje ,bez paniki :*
Doriis
Cewnik Foleya a oksytocyna
Co myślicie o cewniku Foleya ? Zastanawiam się właśnie ,myślę cuduje żeby tylko oksytocyny uniknąć Jak zasugerować lekarzowi żeby zacząć od cewnika ? Czy istnieje taka możliwość ,czy oni z góry sami zakładają czym będą wywoływać poród ?
No i czy nie ma przeciwwskazań do założenia ...
Co myślicie o cewniku Foleya ? Zastanawiam się właśnie ,myślę cuduje żeby tylko oksytocyny uniknąć Jak zasugerować lekarzowi żeby zacząć od cewnika ? Czy istnieje taka możliwość ,czy oni z góry sami zakładają czym będą wywoływać poród ?
Ostatnia edycja:
A czemu nie chcesz oksy? Tylko cewnik? Myśle, że jak bedzie rozwarcie to obejdzie się bez balonika. A oksy przeważnie podają na koniec. A jak chcesz cewnik to po prostu powiedz , myślę, że to nic złego sugerować co byś chciała.Cewnik Foleya a oksytocyna
reklama
Doriis
Nie tyle ,że chcę ale zastanawiam się jakby to było z tym rozwarciem . U mnie nie ma póki co żadnego A tak podpytuje się ,co byłoby super rozwiązaniem . Poza tym lekarz mówi ,że przy porodzie VBAC najlepiej aby uniknąć oksytocyny ,porodu na leżąco ,znieczulenia ... Czytałam też o tym dużoA czemu nie chcesz oksy? Tylko cewnik? Myśle, że jak bedzie rozwarcie to obejdzie się bez balonika. A oksy przeważnie podają na koniec. A jak chcesz cewnik to po prostu powiedz , myślę, że to nic złego sugerować co byś chciała.