reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

@Doriis a Ty jesteś na insulinie, bo nie pamiętam. To mnie teraz nastraszylas z obumarciem płodu. Myslalam, ze to przede wszystkim problem z makrosomia plodu i szybszym starzeniem się łożyska.

reklama
@Doriis a Ty jesteś na insulinie, bo nie pamiętam. To mnie teraz nastraszylas z obumarciem płodu. Myslalam, ze to przede wszystkim problem z makrosomia plodu i szybszym starzeniem się łożyska.
Nie kochana nie jestem na insulinie . W poprzedniej ciąży byłam . Miałam 25 jednostek .
Nie wiem dlaczego teraz tak zalecił ,może na wszelki wypadek ... ? Nie jestem w stanie tego uzasadnić . Ja mam termin na 04.06 ,ale kazał się szykować 25.05 na oddział .

Dziś mam dzień głodomora . Dosłownie chodzę i ciągle jem ... jak to zatrzymać 😂 Najlepsze jest to ,że nie mogę się najeść . Ciągle czuje niedosyt ratunku
😂

Dziś mam dzień głodomora . Dosłownie chodzę i ciągle jem ... jak to zatrzymać 😂 Najlepsze jest to ,że nie mogę się najeść . Ciągle czuje niedosyt ratunku
😂
To się nazywa obniżony brzuch ;).
25 jednostek? Ale była dawka w ciągu dnia? Ja mam tylko na noc 4 jednostki, bo mam problem z cukrem na czczo .
Ale.łozysko jest ok, wody płodowe ok, a młody z wagą jest w normie :).

To się nazywa obniżony brzuch ;).
25 jednostek? Ale była dawka w ciągu dnia? Ja mam tylko na noc 4 jednostki, bo mam problem z cukrem na czczo .
Ale.łozysko jest ok, wody płodowe ok, a młody z wagą jest w normie :).
Miałam insulinę nocną ,niestety ... W tej ciąży też bałam się ,że będe mieć insulinę . Ale obeszło się bez . No i cukrzyca wcale nie jest taka "silna" jak w poprzedniej ciąży . Teraz bardziej nawet spokojnie mogłabym powiedzieć ,że jej praktycznie nie mam :)

😂
Ja dzień glodomora mialam w czwartek wiec doskonale Cię rozumiem. Co do cukrzycy to myslalam, ze jeśli do teraz było wszystko ok to mogę już sobie pozwolić na małe grzeszki. A tu mnie nastraszylas. Szczerze to mam teraz raczej niskie cukry, po jedzeniu czasami nawet 100 nie przekraczają.

Ja dzień glodomora mialam w czwartek wiec doskonale Cię rozumiem. Co do cukrzycy to myslalam, ze jeśli do teraz było wszystko ok to mogę już sobie pozwolić na małe grzeszki. A tu mnie nastraszylas. Szczerze to mam teraz raczej niskie cukry, po jedzeniu czasami nawet 100 nie przekraczają.
Hej dziewczynki spokojnie, to że ja tak miałam nie znaczy że u was też tak będzie. Chillout 😘

Ja teraz też pozwalam sobie na małe grzeszki. Nic się nie dzieje ,bez paniki :*

Cewnik Foleya a oksytocyna

Co myślicie o cewniku Foleya ? Zastanawiam się właśnie ,myślę cuduje żeby tylko oksytocyny uniknąć 😂 😂 Jak zasugerować lekarzowi żeby zacząć od cewnika ? Czy istnieje taka możliwość ,czy oni z góry sami zakładają czym będą wywoływać poród ?

No i czy nie ma przeciwwskazań do założenia ...

Ostatnia edycja:
Cewnik Foleya a oksytocyna

Co myślicie o cewniku Foleya ? Zastanawiam się właśnie ,myślę cuduje żeby tylko oksytocyny uniknąć 😂 😂 Jak zasugerować lekarzowi żeby zacząć od cewnika ? Czy istnieje taka możliwość ,czy oni z góry sami zakładają czym będą wywoływać poród ?

No i czy nie ma przeciwwskazań do założenia ...
A czemu nie chcesz oksy? Tylko cewnik? Myśle, że jak bedzie rozwarcie to obejdzie się bez balonika. A oksy przeważnie podają na koniec. A jak chcesz cewnik to po prostu powiedz :), myślę, że to nic złego sugerować co byś chciała.

reklama
A czemu nie chcesz oksy? Tylko cewnik? Myśle, że jak bedzie rozwarcie to obejdzie się bez balonika. A oksy przeważnie podają na koniec. A jak chcesz cewnik to po prostu powiedz :), myślę, że to nic złego sugerować co byś chciała.
Nie tyle ,że chcę ale zastanawiam się jakby to było z tym rozwarciem . U mnie nie ma póki co żadnego 😂 A tak podpytuje się ,co byłoby super rozwiązaniem . Poza tym lekarz mówi ,że przy porodzie VBAC najlepiej aby uniknąć oksytocyny ,porodu na leżąco ,znieczulenia ... Czytałam też o tym dużo 🤔

Do góry