reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Haha no widzicie niby jestem realistką, ale w znaki zodiaku jakoś wierzę;). Bliźniaki znam z początku czerwca I są w miarę ok:). Ale moja córcia jest rak i jest tak cudowna, mój śp dziadek był rak i też był cudowny. Także stąd @Skilly moje kierowanie;) znakiem zodiaku. Ale wiadomo, że pomimo znaku charakter i wychowanie ma dużo do gadania.
@Doriis A jak teraz malutka cosik lepszy humorek ma :).

reklama
Haha no widzicie niby jestem realistką, ale w znaki zodiaku jakoś wierzę;). Bliźniaki znam z początku czerwca I są w miarę ok:). Ale moja córcia jest rak i jest tak cudowna, mój śp dziadek był rak i też był cudowny. Także stąd @Skilly moje kierowanie;) znakiem zodiaku. Ale wiadomo, że pomimo znaku charakter i wychowanie ma dużo do gadania.
Ja natomiast wierzę w znaczenie imion. U mnie w domu w 100% się wszystkim zgadza to co ejst napisane na temat danego imienia [emoji16]

Ciekawe jaki mój synu będzie 😂 termin na 04.06 ,ale 25 na IP już więc nic nie wiadomo . Jedyne co pewne to fakt że będzie o chłopiec z pod znaku bliźniąt 😁

@sariska ,tak juz się uspokoiła. Chociaż ona to ma trudny charakter. Jest baaaardzo absorbująca i niestety taki jej urok ... że czasem mam ochotę przez okno wyskoczyć 😂😂

Ciekawe jaki mój synu będzie 😂 termin na 04.06 ,ale 25 na IP już więc nic nie wiadomo . Jedyne co pewne to fakt że będzie o chłopiec z pod znaku bliźniąt 😁

@sariska ,tak juz się uspokoiła. Chociaż ona to ma trudny charakter. Jest baaaardzo absorbująca i niestety taki jej urok ... że czasem mam ochotę przez okno wyskoczyć 😂😂
Haha ja czasem mam takie dwie podwójne;). Chociaż to ostatnie miesiące bo już też mają dość tego siedzenia w domu. A moje zajęcia dodatkowe, bo obie na balet :). Starsza oprócz zwykłych lekcji prowadzona indywidualnie( w tamtym roku wygrała 2 konkursy taneczne i została talentem Małopolski 2019 ;)). A młodsza muzyczna gra na fortepianie... I jednak szkoła nauczyciel to inaczej niż dom.
A właśnie czemu Ty tydzień wcześniej idziesz do szpitala?

Jestem dziś padnięta... ale jeszcze insulina i idę spać;). Remont daje się we znaki, ale najgorsze brudzące pracę wykonane. Jeszcze tylko pomalować;), poprzestawiać zakupić kilka rzeczy i urządzić hihi.

Haha ja czasem mam takie dwie podwójne;). Chociaż to ostatnie miesiące bo już też mają dość tego siedzenia w domu. A moje zajęcia dodatkowe, bo obie na balet :). Starsza oprócz zwykłych lekcji prowadzona indywidualnie( w tamtym roku wygrała 2 konkursy taneczne i została talentem Małopolski 2019 ;)). A młodsza muzyczna gra na fortepianie... I jednak szkoła nauczyciel to inaczej niż dom.
A właśnie czemu Ty tydzień wcześniej idziesz do szpitala?

Jestem dziś padnięta... ale jeszcze insulina i idę spać;). Remont daje się we znaki, ale najgorsze brudzące pracę wykonane. Jeszcze tylko pomalować;), poprzestawiać zakupić kilka rzeczy i urządzić hihi.
@sariska ze względu na cukrzycę ciążowa. I strach przed obumarciem dzieciątka W pierwszej ciąży też miałam cukrzycę ,córa urodzona po terminie i tętno jej zanikało.No i też chodzi o wagę urodzeniową Tak powiedział lekarz :

Z powodu powikłań, które mogą mieć związek z urodzeniem większego dziecka, wielu lekarzy zaleca, aby ciążę u kobiet zcukrzycą ciążową kończyć w sposób planowy (zazwyczaj poprzez wywoływanieporodu) w terminie lub blisko terminu (od 37 do 40 tygodnia ciąży) zamiast oczekiwać na spontaniczny poród lub opóźniać go do 41 .

Boziu jakie masz utalentowane dziewczynki ❤
Sama kiedyś na balet chodziłam i na taniec towarzyski ❤❤(kocham to!) Moja Lena póki co to tańcuje po mieszkaniu przed lustrem ,ale to takie pierwsze jej podrygi taneczne :D

Jest 6:00 A ja już na nogach 🙈 wszyscy śpią tylko mi się włączyła szwędaczka z samego rana.
Brzuch obniżył się u mnie znacząco, już nie mam stoliczka pod biustem😂

Dziewczyny mam pytanie do was . Ci myślicie o podtlenku azotu jako jedną z form łagodzenia bólu porodowego? Tak zastanawiałam się nad tą formą. Ogólnie nie chce żadnych środków przeciwbólowych- nie żebym była hard babka ,ale znieczulenie zewnatrzoponowe ma też swoje wady.

A co do przyspieszenia porodu ,podobno piłka pomaga . PODOBNO ,ciekawe jak to jest w praniu 🤔

Dziewczyny mam pytanie do was . Ci myślicie o podtlenku azotu jako jedną z form łagodzenia bólu porodowego? Tak zastanawiałam się nad tą formą. Ogólnie nie chce żadnych środków przeciwbólowych- nie żebym była hard babka ,ale znieczulenie zewnatrzoponowe ma też swoje wady.

A co do przyspieszenia porodu ,podobno piłka pomaga . PODOBNO ,ciekawe jak to jest w praniu 🤔
Dorisek ja też mam cukrzycę i to insulinową i pytałam mojego i mówił, że jeśli przepływy i waga dziecka jest ok , nie ma nadciśnienia to nie będzie mnie wcześniej dawał. Chociaż pewnie przez szyjkę wyląduje wcześniej;).
Ja znieczulenia nie brałam, bo uważam że nie potrzebne ;). Piłka jak najbardziej pomaga :), prysznic pod ciepłą wodą Ale oczywiście jak poród trwa ;). Taki miałam drugi.
Przy pierwszej głównie leżałam z ktg podpięty i czekałam na wszystko. Młoda mi uciekła wszystko i mi było słabo, A pod koniec 1 jej tętno zanikało i wzięli mnie już do sali porodówej na drugą fazę i się urodziła.Pamiętam jak przychodziły lekarki i mi gratulowały 1 SN porodu o 17:20 , bo reszta to cc były. Przy pierwszej gazu nie było, ale teraz skorzystam;).
Dzięki tak Zuza jest jak z gumy to co potrafi zrobić że swoim ciałem jest nie do wiary, Pola też ma drugi, ale woli jednak fortepian. Ja tańczylam w towarzyskim, Ale ostatecznie wybrałam, jazde konna ;). A dryg do śpiewu i gry to po tatusiu, bo on 10 lat w chórze śpiewał ;)).
Jak Twoja ma 6 to może zacząć :), choć u Zuzy trenerka od 7 roku życia ją trenuje. Ale na taki "balet" chodziła od 6 tylko tam to raczej była zabawa nie taniec. Później coś pokażę ;).
No brzuch lubi się na 2 tyg przed porodem obniżyć :).

Ostatnia edycja:
Powiem wam że ja na nowych lekach na ciśnienie czuje się o sto razy lepiej. Od połowy ciąży tak się dobrze nie czułam. Nogi mi odpuchły a kostek nie było wogóle widać, i jeszcze Mikołaj znów intensywnie się kręci bo mało co się ruszał. Tłumaczyłam sobie że mu ciasno.

@sariska wiem ,że masz cukrzycę . Ja mówię tylko co powiedział lekarz . Na IP mam stawić się między 25.05 a 28.05 ,to już będzie 39 tc. I tu się biję w pierś aby poród się sam rozpoczął ,albo przynajmniej żeby sama sobie go rozkręcić :D 25.05 wypada w poniedziałek więc w weekend zacznę wojaże :D

reklama
@Doriis no właśnie też czytałam dużo na ten temat i inne mamusie z cukrzycą mi tak mówiły, że tydzień przed terminem. A mój mi powiedział co powiedział 😱, prowadzi 3 moją ciążę i uważam, go za dobrego specjalistę. No nic za 2 tyg znów porusze ten temat :). Trzymam za Was kciuki :).
@reja87 to fajoeo, że leki działaja i cxujesz się lepiej. Ja sie tsk bardzo ciesze , że nadciśnienie sie u mnie nie pojawiło, bo to bo byla kolejna rzecz do martwienia. Dobrze, że sie rusza ;), ja wolę jak rusza bardziej niz jak jest cisza. A na opuchniete kostki to nogi unies i może więcej wody pij :).

Do góry