reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

No niestety co szpital to inne wymagania.. U nas trzeba mieć wszystko swoje. Od pampersow po ciuszki, podkłady, podpaski, kosmetyki itp.. Nic nie dadzą, bo szpital biedny :)

To rzeczywiście ... Rzadko spotykam szpitale w których trzeba mieć wszystko swoje ,taka trochę przesada w tych czasach . Tym bardziej że idziemy same i jeszcze brzuszek przed sobą dźwigamy . U mnie położna zjeżdża windą po pacjentkę i pomaga jej się ze wszystkim zabrać . Szpital ma ciuszki i pampersy dla dzieciaczków ,ale tak jak pisze @sariska wole mieć swoje . Natomiast podkłady itp. jak się skończą moje to czemu nie poprosić.

Macie / planujecie pić herbatki laktacyjne ?
Znacie jakieś sprawdzone metody na przyspieszenie porodu ? Żeby się rozpoczął ?
Szukam jakiegoś sprawdzonego dzien przed wizytą na IP . @sariska ? :D

reklama
To rzeczywiście ... Rzadko spotykam szpitale w których trzeba mieć wszystko swoje ,taka trochę przesada w tych czasach . Tym bardziej że idziemy same i jeszcze brzuszek przed sobą dźwigamy . U mnie położna zjeżdża windą po pacjentkę i pomaga jej się ze wszystkim zabrać . Szpital ma ciuszki i pampersy dla dzieciaczków ,ale tak jak pisze @sariska wole mieć swoje . Natomiast podkłady itp. jak się skończą moje to czemu nie poprosić.

Macie / planujecie pić herbatki laktacyjne ?
Znacie jakieś sprawdzone metody na przyspieszenie porodu ? Żeby się rozpoczął ?
Szukam jakiegoś sprawdzonego dzien przed wizytą na IP . @sariska ? :D
Sex podobno.

No tak tu masz rację, tylko przez to będziesz musiała zabrać dużo rzeczy. W tym co ja rodzę wszystko dają, ale ją wolę mieć swoje. Jakoś nie lubię się prosić i być zależna od innych.
Zmieściłam się w 2 średnie torby więc nie jest tak źle :) woreczki strunowe bardzo pomagają zaoszczędzić miejsce :)

Zjednej strony tak.. z drugiej jak partnera nie wpuszczą a pielęgniarka nie pomoże to jak onappradzi sobie z 3 walizkami czy nawet 2 walizkami. Gdyby jechał ze mną partner też bym więcej wzięła bo by nosił.
2 walizy mam na kółkach z rączką, a lidlową torbę zarzucę na którąś z walizek. W szpitalu jest też winda, więc powinnam dać radę :p

@Nerwicówka35 kochana po co ci tyle kocyków :) ja wzięłam jeden bambusowy i tyle , ew. rożek ,ale nie bierz tego aż tyle kochana uwierz że ci się to nie przyda . Chusteczki też jedną paczkę ,nie zużyjesz 2 nawet przez 2 tygodnie ;) Poduszka do karmienia też zostaje w domu .

no wiesz....żeby mi dziecko nie daj Bóg nie zmarzło! 😂😂😂 może trochę bezmyślnie się trzymam tej listy, ale ja zawsze panicznie boję się, ze czegoś mi przybraknie...a jeszcze w sytuacji, totalnego odseparowania od sklepów....z dzieckiem....huh 😨 no ale masz rację, chyba podaruję sobie te kocyki i poduchę :p

Nie wiem. Koleżance pomogł spacer a później raz sex. Mój partner jak proponuje to ze zgorszeniem mi odpowiada " ale Ty jesteś w ciąży " i nie mamowy by cos spróbować
Sex nie pomaga ;) w takiej ciąży, gdzie szyjka długa zamknięta. Teraz jeśli dotrwam do 40 tyg to dam sobie bardziej skrócić szyjkę haha.

reklama
no wiesz....żeby mi dziecko nie daj Bóg nie zmarzło! 😂😂😂 może trochę bezmyślnie się trzymam tej listy, ale ja zawsze panicznie boję się, ze czegoś mi przybraknie...a jeszcze w sytuacji, totalnego odseparowania od sklepów....z dzieckiem....huh 😨 no ale masz rację, chyba podaruję sobie te kocyki i poduchę :p
Nie zmarznie ;). Jak moją drugą w lipcu rodziłam to tylko body, pajac czapulinki zakładałam to położne kazały zdejmować . No i miałam rożek i dlatego teraz biorę choć nie wiem czy sam otulacze bambusowy mi nie wystarczy ;)

Do góry