reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

No niestety co szpital to inne wymagania.. U nas trzeba mieć wszystko swoje. Od pampersow po ciuszki, podkłady, podpaski, kosmetyki itp.. Nic nie dadzą, bo szpital biedny :)

To rzeczywiście ... Rzadko spotykam szpitale w których trzeba mieć wszystko swoje ,taka trochę przesada w tych czasach . Tym bardziej że idziemy same i jeszcze brzuszek przed sobą dźwigamy . U mnie położna zjeżdża windą po pacjentkę i pomaga jej się ze wszystkim zabrać . Szpital ma ciuszki i pampersy dla dzieciaczków ,ale tak jak pisze @sariska wole mieć swoje . Natomiast podkłady itp. jak się skończą moje to czemu nie poprosić.

Macie / planujecie pić herbatki laktacyjne ?
Znacie jakieś sprawdzone metody na przyspieszenie porodu ? Żeby się rozpoczął ?
Szukam jakiegoś sprawdzonego dzien przed wizytą na IP . @sariska ? :D

reklama
To rzeczywiście ... Rzadko spotykam szpitale w których trzeba mieć wszystko swoje ,taka trochę przesada w tych czasach . Tym bardziej że idziemy same i jeszcze brzuszek przed sobą dźwigamy . U mnie położna zjeżdża windą po pacjentkę i pomaga jej się ze wszystkim zabrać . Szpital ma ciuszki i pampersy dla dzieciaczków ,ale tak jak pisze @sariska wole mieć swoje . Natomiast podkłady itp. jak się skończą moje to czemu nie poprosić.

Macie / planujecie pić herbatki laktacyjne ?
Znacie jakieś sprawdzone metody na przyspieszenie porodu ? Żeby się rozpoczął ?
Szukam jakiegoś sprawdzonego dzien przed wizytą na IP . @sariska ? :D
Sex podobno.

No tak tu masz rację, tylko przez to będziesz musiała zabrać dużo rzeczy. W tym co ja rodzę wszystko dają, ale ją wolę mieć swoje. Jakoś nie lubię się prosić i być zależna od innych.
Zmieściłam się w 2 średnie torby więc nie jest tak źle :) woreczki strunowe bardzo pomagają zaoszczędzić miejsce :)

Zjednej strony tak.. z drugiej jak partnera nie wpuszczą a pielęgniarka nie pomoże to jak onappradzi sobie z 3 walizkami czy nawet 2 walizkami. Gdyby jechał ze mną partner też bym więcej wzięła bo by nosił.
2 walizy mam na kółkach z rączką, a lidlową torbę zarzucę na którąś z walizek. W szpitalu jest też winda, więc powinnam dać radę :p

@Nerwicówka35 kochana po co ci tyle kocyków :) ja wzięłam jeden bambusowy i tyle , ew. rożek ,ale nie bierz tego aż tyle kochana uwierz że ci się to nie przyda . Chusteczki też jedną paczkę ,nie zużyjesz 2 nawet przez 2 tygodnie ;) Poduszka do karmienia też zostaje w domu .

no wiesz....żeby mi dziecko nie daj Bóg nie zmarzło! 😂😂😂 może trochę bezmyślnie się trzymam tej listy, ale ja zawsze panicznie boję się, ze czegoś mi przybraknie...a jeszcze w sytuacji, totalnego odseparowania od sklepów....z dzieckiem....huh 😨 no ale masz rację, chyba podaruję sobie te kocyki i poduchę :p

Nie wiem. Koleżance pomogł spacer a później raz sex. Mój partner jak proponuje to ze zgorszeniem mi odpowiada " ale Ty jesteś w ciąży " i nie mamowy by cos spróbować
Sex nie pomaga ;) w takiej ciąży, gdzie szyjka długa zamknięta. Teraz jeśli dotrwam do 40 tyg to dam sobie bardziej skrócić szyjkę haha.

reklama
no wiesz....żeby mi dziecko nie daj Bóg nie zmarzło! 😂😂😂 może trochę bezmyślnie się trzymam tej listy, ale ja zawsze panicznie boję się, ze czegoś mi przybraknie...a jeszcze w sytuacji, totalnego odseparowania od sklepów....z dzieckiem....huh 😨 no ale masz rację, chyba podaruję sobie te kocyki i poduchę :p
Nie zmarznie ;). Jak moją drugą w lipcu rodziłam to tylko body, pajac czapulinki zakładałam to położne kazały zdejmować . No i miałam rożek i dlatego teraz biorę choć nie wiem czy sam otulacze bambusowy mi nie wystarczy ;)

Do góry