Nerwicówka35
Fanka BB :)
Hej hej mamuśki! wpadam po przerwie z kolejnymi pytaniami do Was po pierwsze, naczytałam się w internetach, ze od 32 tc powinno się liczyć ruchy dzieciaczka. Nigdy tego nie robiłam. Moja Mała kręci się bardzo często w ciągu dnia, ale są i okresy, że nie rusza się wcale. Moja gin nic nie wspominała mi o liczeniu, a w ogóle to pyta tylko czy czuję ruchy i tyle... A czy Wy liczycie i notujecie?
Pytanie drugie jestem świeżo po pisaniu planu porodu, sporządzonym właściwie na gotowym formularzu. Jedno z końcowych pytań dotyczy bankowania krwi pępowinowej. Trochę o tym czytałam, ale szczerze mówiąc przerażają mnie koszty. Czy któraś z Was ma doświadczenia z bankowaniem, albo decyduje się na to tym razem?
Pytanie drugie jestem świeżo po pisaniu planu porodu, sporządzonym właściwie na gotowym formularzu. Jedno z końcowych pytań dotyczy bankowania krwi pępowinowej. Trochę o tym czytałam, ale szczerze mówiąc przerażają mnie koszty. Czy któraś z Was ma doświadczenia z bankowaniem, albo decyduje się na to tym razem?