reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Nie te to teraz robiłam we wtorek 7 kwietnia jestem w 30 tyg ciąży
Czyli jesteś w dolnej granicy normy FT4. (ja we wtorek też miałam badanie i wyszło 0,829 FT4) Mi endokrynolog powiedziała ostatnio, że FT4 powinno być utrzymywane na wyższym poziomie, bo dziecko pobiera je od matki i musi wystarczyć na 2 osoby. Jeśli mogę Ci coś doradzić, to spróbuj skonsultować się z endokrynologiem choćby telefonicznie.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny, mam taki lżejszy temat przed świętami: Czy macie już skompletowane wyprawki dla malucha? Mam na myśli ubranka. Bo widziałam już na forum zdjęcia pięknych kocyków, pieluszek i rogali. Są przepiękne. Co kupiłyście do ubrania? Jaki rozmiar 56 czy 62? rękawy długie czy krótkie? I najważniejsze pytanie: ile sztuk wszystkiego?

Hej dziewczyny, mam taki lżejszy temat przed świętami: Czy macie już skompletowane wyprawki dla malucha? Mam na myśli ubranka. Bo widziałam już na forum zdjęcia pięknych kocyków, pieluszek i rogali. Są przepiękne. Co kupiłyście do ubrania? Jaki rozmiar 56 czy 62? rękawy długie czy krótkie? I najważniejsze pytanie: ile sztuk wszystkiego?
Ja mam juz tak w 3/4 wyprawke, więcej brakuje dla mnie niż dla maluszka.
Kupowałam większość na 62 wychodząc z założenia ze lepiej troszkę za duże niż za małe 😂 najwięcej właśnie body z krótkim, jakieś koszulki na ramiączkach, mam oczywiście coś z dlugim ale tak z 5 może 6 sztuk a z krótkim około 15 szt.

Witaj ja już kończę wyprawkę została wanienka ze stojakiem łóżeczko i materac. Ubranka kupiłam na 56 i w razie czego 62 do szpitala mam po 3 pary bodow i spodenek i po 3 pary pajacykow z długim rękawem aczkolwiek po poprzednim synku mam trochę ubranek więc zawieke nie kupowałam tym bardziej że dziecko szybko rośnie kup sobie narazie w tych 2 rozmiarach po 8 bodow i pajacykow powinno starczyć. Ja kupiłam przez internet polecam sklep szykowna mama i bobasów ciekawa jest też strona sklepu słodkisen w tych pierwszych to trochę rzeczy dla siebie kupiłam do szpitala a ręczniki dla małego kupiłam przez internet że Smyka polecam

Hej.
Ja już ciuszki w większości mam, różne 50,56,62. 50 mam tylko kilka i to kopertowe bodziaki I pajace, bo jak jest pępek to ja wolę takie rozwiazanie niż przez główkę wkładać. Więcej mam 56, bo ja nie lubię jak dzidzia jest w za dużych ciuszkach. I też po ok 5- 6 sztuk bodziaków kopertowych, bodziaki z krótkim,z długim, pajace, spodenki, t-shirty i skarpetki . Czapulinki też mam, ale córcie miałam w lipcu i nie zakładałam wcale. Obstawiam, że tym razem będzie podobnie bo ja mam termin na 25.06.
Część dostałam, część kupiłam hm, reserved, smyk,c&A.
Kołyskę dostanę od sąsiadki:), już w sumie czeka, ale weźmiemy po świętach. Wanienki też ma mi dać, więc nie kupuję .
No i w maju ściana musi stanąć i pokój młodego ;), miał być już robiony, ale korona wszystko pokrzyżował.
Zostały takie rzeczy jak łóżeczko, przewijak, komoda, koszyczki, pieluszku, kremy, chusteczki. Vitamina K i Vitamina D, mydełko, laktator, torba na rzeczy malucha, butelki, smoczek. Kurde trochę tego jeszcze jest ;).

Chyba od 38 albo 39 tyg KTG jest wykonywane przy ciąży bez powikłań :)
Ja jak leżałam teraz w marcu w szpitalu to miałam codziennie zrobione, ale wydaje mi się, że po prostu robią codziennie jak się leży w szpitalu mimo że nie dzieje nic z dzieckiem bo kobieta trafi z innego powodu. Poza tym ostatnio jak miałam wizytę u mojego ginekologa to kazał już liczyć codziennie ruchy żeby w odpowiednim czasie było chociaż te 10 gdyby nie było to jechać do szpitala od razu na ktg 😊

Hej.
Ja już ciuszki w większości mam, różne 50,56,62. 50 mam tylko kilka i to kopertowe bodziaki I pajace, bo jak jest pępek to ja wolę takie rozwiazanie niż przez główkę wkładać. Więcej mam 56, bo ja nie lubię jak dzidzia jest w za dużych ciuszkach. I też po ok 5- 6 sztuk bodziaków kopertowych, bodziaki z krótkim,z długim, pajace, spodenki, t-shirty i skarpetki . Czapulinki też mam, ale córcie miałam w lipcu i nie zakładałam wcale. Obstawiam, że tym razem będzie podobnie bo ja mam termin na 25.06.
Część dostałam, część kupiłam hm, reserved, smyk,c&A.
Kołyskę dostanę od sąsiadki:), już w sumie czeka, ale weźmiemy po świętach. Wanienki też ma mi dać, więc nie kupuję .
No i w maju ściana musi stanąć i pokój młodego ;), miał być już robiony, ale korona wszystko pokrzyżował.
Zostały takie rzeczy jak łóżeczko, przewijak, komoda, koszyczki, pieluszku, kremy, chusteczki. Vitamina K i Vitamina D, mydełko, laktator, torba na rzeczy malucha, butelki, smoczek. Kurde trochę tego jeszcze jest ;).
Ja też już mam sporo, ale jeszcze dużo rzeczy brak 🤣🤣🤣 więc w tym miesiącu jak będę zamawiać coś to będzie bardzo duże zamówienie. Dobrze że meble zamówilismy sobie nowe itd bo sami mamy tyle ubrań ze w tych obecnych ledwo co się mieści A jeszcze rzeczy dziecka to tymbardziej trzeba mieć dużo miejsca 🤣🤣

Ja jak leżałam teraz w marcu w szpitalu to miałam codziennie zrobione, ale wydaje mi się, że po prostu robią codziennie jak się leży w szpitalu mimo że nie dzieje nic z dzieckiem bo kobieta trafi z innego powodu. Poza tym ostatnio jak miałam wizytę u mojego ginekologa to kazał już liczyć codziennie ruchy żeby w odpowiednim czasie było chociaż te 10 gdyby nie było to jechać do szpitala od razu na ktg 😊
No mi z racji cukrzycy kazali juz od 25 tygodnia liczyć a od 30tyg mam KTG raz w tygodniu :)
Ale wiem, że to od lekarza zależy bo inne koleżanki takich zaleceń nie mają 😋

No mi z racji cukrzycy kazali juz od 25 tygodnia liczyć a od 30tyg mam KTG raz w tygodniu :)
Ale wiem, że to od lekarza zależy bo inne koleżanki takich zaleceń nie mają 😋
Moje dziecko nie lubi ktg. Uciekalo wiecznie 🤣🤣 albo kopie w te kółka co są na brzuchu 🤣🤣 to potem taki hałas, że trzeba ściszyć urządzenie 🤣🤣 I już wiem że nie będzie to małe dziecko bo ogólnie przez tą cukrzycę już waży więcej w stosunku do tego tygodnia w jakim jestem. Ale nie mam się martwić bo rozwija się dobrze i po prostu będzie to duże dziecko 🤣🤣 Ogólnie termin mam na 4 czerwca, ale na ostatnim usg na wydruku jest podane według tego OM czy jakoś tak 9 czerwca i juz teraz nie wiem której dacie wierzyć 🤣🤣

reklama
Moje dziecko nie lubi ktg. Uciekalo wiecznie 🤣🤣 albo kopie w te kółka co są na brzuchu 🤣🤣 to potem taki hałas, że trzeba ściszyć urządzenie 🤣🤣 I już wiem że nie będzie to małe dziecko bo ogólnie przez tą cukrzycę już waży więcej w stosunku do tego tygodnia w jakim jestem. Ale nie mam się martwić bo rozwija się dobrze i po prostu będzie to duże dziecko 🤣🤣 Ogólnie termin mam na 4 czerwca, ale na ostatnim usg na wydruku jest podane według tego OM czy jakoś tak 9 czerwca i juz teraz nie wiem której dacie wierzyć 🤣🤣
Ja dzisiaj mam wizytę i też jestem ciekawa ile przybrał od ostatniej wizyty 😬😬😬
Ale myślę że będzie również kluską, mimo że ja mam 159 to kawał chłopa z USG wychodzi🤣🤣 Az strach rodzić
Ooo to mamy nawet ten sam termin porodu, ja sie dzisiaj spytam na kiedy się szykować😋 Chociaż podobno pierworódki rodzą po terminie 🙂

Do góry