Dziewczyny mam dwa pytania związane z cukrzycą właśnie. Tak piszecie o tych wynikach i trochę się martwię, bo moje wyniki są dziwne. Mam dwa glukometry i na czczo w jednym od 88 do 95, po posiłkach różnie w zależności co zjem od 100 w górę, zazwyczaj nie więcej niż 130. Natomiast drugi glukometr pokazuje wyniki o 15-20 mniejsze, czyli rano 65-80, skąd mam wiedzieć, który jest bliżej prawdy? Jak raz zrobiłam badanie w laboratorium to wyszlo mi na czczo 68, a na tym glukometrze z wyższymi pomiarami miałam chyba z 98...
Drugie pytanie, mam skierowania do szpitala, bo lekarzowi nie podobają się przepływy, jestem na diecie cukrzycowej, czy któraś z was wie jak to wygląda z jedzeniem? W domu wiadomo 5-6 posiłków, chociaż podobno powinnam jeść jeszcze więcej, a w szpitalu są tylko 3, biorąc pod uwagę zakaz odwiedzin to nie bardzo wiem co z tym zrobić? Czy oni jakoś dostosują dietę do cukrzycy ciążowej? Czy któraś z was ma jakieś doświadczenia?
Nie wiem co mnie jeszcze może spotkać w tej ciąży, bo wszystko po kolei łapię
Drugie pytanie, mam skierowania do szpitala, bo lekarzowi nie podobają się przepływy, jestem na diecie cukrzycowej, czy któraś z was wie jak to wygląda z jedzeniem? W domu wiadomo 5-6 posiłków, chociaż podobno powinnam jeść jeszcze więcej, a w szpitalu są tylko 3, biorąc pod uwagę zakaz odwiedzin to nie bardzo wiem co z tym zrobić? Czy oni jakoś dostosują dietę do cukrzycy ciążowej? Czy któraś z was ma jakieś doświadczenia?
Nie wiem co mnie jeszcze może spotkać w tej ciąży, bo wszystko po kolei łapię