Nerwicówka35
Fanka BB :)
Dziewczyny mam pytanie. Jestem w 27 tyg do tej pory nie wiedziałam co to wymioty ciążowe. Natomiast od wczoraj wieczora cały czas mnie mdli wymiotuję świdruje mi w brzuchu na jedzenie wgl nie mogę patrzeć. W dodatku maluch zrobił się bardziej aktywny. Macie jakieś sprawdzone sposoby? Próbowałam już delikatnej herbatki z plastrami imbiru, jem sucharki nie wiem co mogę jeszcze robić zmuszam się do picia wody. [emoji17]
Dziewczyny mam pytanie. Jestem w 27 tyg do tej pory nie wiedziałam co to wymioty ciążowe. Natomiast od wczoraj wieczora cały czas mnie mdli wymiotuję świdruje mi w brzuchu na jedzenie wgl nie mogę patrzeć. W dodatku maluch zrobił się bardziej aktywny. Macie jakieś sprawdzone sposoby? Próbowałam już delikatnej herbatki z plastrami imbiru, jem sucharki nie wiem co mogę jeszcze robić zmuszam się do picia wody. [emoji17]
Miałam takie akcje żołądkowe 2 tygodnie temu, pomogła lekkostrawna dieta. Sucharki, pieczone jabłko, ryż na sypko albo kleik ryżowy, marchwianka, banan, kisiel. Unikaj tłuszczów i nabiałów. Poprawa powinna być dość szybko. Pij dużo wody, herbatki owocowe, może być mięta. Jeśli bardzo boli Cię brzuch to możesz wziąć nospę (max 3 tabletki dziennie), a na wzdęcia espumisan- konsultowałam z 2 lekarzami.Staraj się też dużo wypoczywać.