reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Ja mam 25 lat , to moja druga ciąża , syn ma 5 lat . Po odstawieniu tabletek od razu nam się udało .
Mieszkam za granica w Irlandii .
A pracuję jako kelnerka w hotelu .

Ja dziś dostałam wizytę na USG na...... 18 grudnia , masakra trochę sobie poczekam , zazdroszczę wam , parę z was już miało po 2-3 skany .
Już kiedyś wspomibalam że mieszkam w małym miasteczku i nawet nie mamy tu prywatnego ginekologa, najbliższy dopiero w Dublinie a ceny około 160euro :( Planowałam jechać dopiero do niego przed świętami żeby poznać płeć , bo chcieliśmy zrobić sobie wszyscy niespodzianke pod choinkę . Dlatego muszę narazie cierpliwie czekać :D

reklama
Ja mam 25 lat , to moja druga ciąża , syn ma 5 lat . Po odstawieniu tabletek od razu nam się udało .
Mieszkam za granica w Irlandii .
A pracuję jako kelnerka w hotelu .

Ja dziś dostałam wizytę na USG na...... 18 grudnia , masakra trochę sobie poczekam , zazdroszczę wam , parę z was już miało po 2-3 skany .
Już kiedyś wspomibalam że mieszkam w małym miasteczku i nawet nie mamy tu prywatnego ginekologa, najbliższy dopiero w Dublinie a ceny około 160euro :( Planowałam jechać dopiero do niego przed świętami żeby poznać płeć , bo chcieliśmy zrobić sobie wszyscy niespodzianke pod choinkę . Dlatego muszę narazie cierpliwie czekać :D
Podziwiam, oszalałabym tyle czasu bez usg.

A ja jestem z okolic Warszawy, właśnie skończyłam 29lat i jestem mężatką od 3 lat i mam 2 letniego synka [emoji5]️ to moja 4 ciąża. Pierwszą ciążę poroniłam, druga szczęśliwie donoszona, trzecia poroniona i teraz mam nadzieję że znowu szczęśliwie dotrwam do końca [emoji5]️ obecnie jestem w 8+4d i serducho bije jak dzwon [emoji5]️ jestem już na L4 bo bardzo słabo się czułam na początku i mam też juz za sobą plamienia. Poza szczęśliwa żoną i mamą jestem analitykiem systemowo-biznesowym.
U mnie o ciąży wiedzą rodzice, rodzeństwo i część rodziny i pracodawca, ale zapewne w pracy domyślają się o ciąży skoro tak długo mnie nie ma.

SandraLM witaj! Ktory masz tydzien ze objawy ustapily??

Jestem Agnieszka, pochodze z Lubelskiego ale na otwartym forum nie chce pisac jakie miasto;) mam 26 lat, to moja trzecia ciaza, mam jedna corke 7 lat. 7 lat jestem tez mezatka, w zwiazku jestesmy 10 lat, stuknelo nam w lipcu ale niestety sytuacja nie pozwolila nam swietowac. Pracuje w rodzinnej firmie. Zajmuje sie wszystkim po troche:D obecnie mam 8+2 ale z usg ciaza mlodsza bo owu byla pozniej.

Nie dopisalam, mezatka od trzech lat, ale z mężem jesteśmy razem już 10. [emoji4]
To nasza pierwsza ciąża, ale wyczekana.
Ja choruje na niedoczynność tarczycy.

Ja mieszkam pod Krakowem, mam 28 lat i pracuję w Krakowie w obszarze rachunkowo-finansowym. Jestem 3 lata po ślubie. To moja druga ciąża, pierwsza zakończyła się 2 lata temu w 8 tygodniu. Staraliśmy się długo, w zasadzie od września 2018, ale mieliśmy różne przerwy z uwagi na zle wyniki tarczycy czy cykle bezowulacyjne. Tak na poważnie liczę te nasze starania od czerwca 2019, jak już byłam w miarę wyregulowana :) o ciąży wiedza na razie rodzice,rodzeństwo i szefostwo w pracy.

Ja jestem z woj dolnośląskiego, mam 28 lat, skończyłam filologie angielska ale od 5 lat pracuje w hotelu z restauracja, od 1,5 roku jestem kierownikiem. Mam synka 2,5 roku i od 3,5 roku jestem mężatką. Aktualnie 10+5 tc i po cichu liczę na drugiego syna :)

Ja od 7 lat mieszkam w Warszawie wiec mówię o sobie, ze jestem z Warszawy ( co często rodowici Warszawiacy chętnie mi wypomną). W styczniu kończę 32 lata. Jestem mgr prawa ( po czym poznać,ze w towarzystwie jest prawnik? Sam Wam o tym powie [emoji85]) mam tez licencjat z europeistyki. Pracuje jako floor manager w multibrandowym sklepie.
Jeszcze na studiach na przekór całemu światu wyszłam za mąż, jednak po dwóch latach z podkulonym ogonem zaczynałam nowe życie, i tak szybko na Tinderze [emoji85][emoji85][emoji85] poznałam mojego K. Jesteśmy razem już 4 lata ( zaręczeni bez wizji ślubu ) mamy 13 miesięcznego syna Tytusa :)

reklama
Mam 31 lat od 6 lat jestem mężatką a z ogólnie jesteśmy ze sobą lat 13. Mam 20 miesięcznego synka, to moja 3 ciąża pierwszą poroniłam w 7 tygodniu. Z wykształcenia pedagog (wychowanie przedszkolne edukacja wczesnoszkolna) ale nie pracuje w zawodzie [emoji6] obecnie jestem na urlopie wychowawczym i zajmuję się synkiem. Mieszkam w okolicach Szamotuł woj. Wielkopolskie.

Do góry