reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Cóż poradzić [emoji28] myślę że u ciężarnych to nie było nic nowego dla lekarza [emoji28]
No właśnie wczoraj podczas badania USG byłam strasznie zażenowana [emoji2] Przed wizytą byłam u koleżanki na herbacie. Zrobiłam siku, ale zanim dobiegłam do przychodni, znowu mi się chciało mimo, że była to kwestia 10 minut. I zamiast się wysikać w gabinecie przed USG, no to sobie tak z prawie pełnym pęcherzem na badanie poszłam. I lekarz miał chyba trudność z obrazem. Powiedział, żebym była zawsze wysiusiana przed badaniem [emoji85] Wstyd!!! Jakoś sobie nie zdawałam sprawy, że będzie to tak widoczne [emoji2]

reklama
No i dla tych stresujących się :) ja od ponad tygodnia nie mam już mdłości. Z objawów ciąży pozostały mi tylko wrażliwe sutki :)
Ja również tak mam, byłam na usg w piątek, wtedy już objawy zanikly I widziałam pięknie bijące serduszko ale bardzo mnie to martwi. Jedyny objaw jaki mam to głód. Kurde, trochę zachodzę w głowę.

U mnie z cera raz lepiej raz gorzej, na samym początku była przepiękna dziś właśnie gorzej ... :)
Pozostałe objawy się ustabilizowały, organizm chyba ogarnął temat ciąży :)
Tylko dziwne, ze podbrzusze tez przestało mnie ciągnąć ...

Orzeszkowamamusia robilam tylko igg bo to pokazuje czy chorowalam a igm pokazuje czy jest swieze zakazenie.

Annamariam ja biore duphaston od dnia testu 3x1 tabl.
Z tego wynika, że przeciwciała są, ale bardzo mało ich
Też biorę do 12 tygodnia tak lekarz mi zalecił. I dostałam to odkąd byłam nla potwierdzeniu ciąży bo wcześniejsza ciążę w tamtym roku straciłam.

Jak u was z badaniami prenatalnymi. Robicie pappe lub nifty?
Robię Nifty. Chociaż nie wiem jak mi wyjdzie wynik, bo jestem po wlewie z intralipidu i biorę heparyne drobnocząsteczkowa. Po 10 tyg. Można robić więc we wtorek mam wizytę będzie to 9+2 i jak będzie wszystko oki to tydzień później umowie się na pobranie

Dzisiaj mi się śniło, że w wynikach badań wyszło, że będę miała synka. Jakbym mogła wybierać, to właśnie tego bym chciała, stąd pewnie moja podświadomość podsyła mi tego typu sny [emoji3590] Ale jak będzie córcia, to też super. Najważniejsze, żeby zdrowe [emoji3590][emoji3590][emoji3590]

Ja mam strasznie dużo takich suchych plam na twarzy....
Swoją drogą cieszyłam się,że od 3 dni czuje się lepiej i mdłości minęły. ... Wróciły :/

reklama
Annamariam, na pewno wszystko jest w porządku! :) Skoro lekarz mówi, że na tę chwilę jest ok, to na pewno jest ok! Wiem, że łatwo mówić "nie stresuj się". Ale zaufaj mu :)
Chciałabyś chłopczyka, a masz jakieś przeczucie? Ja w pierwszej ciąży byłam przekonana, że to chłopiec i tak się do niego zwracałam od razu :O teraz jestem prawie pewna, że to dziewuszka... Ale biorę co dadzą , byle zdrowe :D

Do góry