reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Po wczorajszej wizycie się uspokoiłam jak nigdy [emoji3526] co prawa znowu zarodek ma tydzien do tyłu ale zobaczymy dopiero za 3 tygodnie jak to bedzie bo moze sie tak zdarzyć. Wizyta 20 listopada dopiero [emoji85][emoji85]
Moj dzidziuś ma sie dobrze, jest serduszko, wszystko jest dobrze wiec cierpliwie czekam
Zarodek ma tydzień do tyłu w stosunku do OM czy poprzedniej wizyty?

reklama
Je też biore duphaston 2 razy dziennie rano i wieczorem. Jak ostatnio pytałam, to mówila mi lekarka że do konca 12 tyg żebym brala.
Też biorę do 12 tygodnia tak lekarz mi zalecił. I dostałam to odkąd byłam nla potwierdzeniu ciąży bo wcześniejsza ciążę w tamtym roku straciłam.

Jak u was z badaniami prenatalnymi. Robicie pappe lub nifty?

Hej! U mnie bez krost, ale za to jestem taka napuchnięta.
Znowu zaczął mnie pobolewać brzuch. Najgorzej jest wieczorami: podbrzusze i pachwiny. Pewnie macicy rośnie.

Teraz taki czas, że nastroje kiepskie nas dopadają [emoji8]

Ja odebrałam swoje wyniki i u mnie TSH 2.8 i narazie mam zostać przy 100 .
Ja dziś mam jakiś dziwny dzień , wahania nastroju straszne .. o byle co płacze i jeszcze dowalilam się filmem na wieczór i już w ogóle wyglądam jak spuchnięty bóbr :oops:
Masz zostać przy 2,8 mimo, że norma jest do 2,5? To mnie trochę uspokoiłaś. Tydzień temu robiłam badania i wynik 1,88 zdążyłam iść do endokrynologa i zostałam przy dawce 75. A parę godzin później odebrałam nowe wyniki zlecone przez gin, a tam 2,67. Spora różnica. Mogłabym iść do niej znów dzisiaj, ale chyba nie będę przesadzać. Kilka dni nic się nie stanie. Powtórzę wyniki i się umówię. Wiem, że moja lekarka na 2 tygodnie idzie na urlop, więc jeśli wynik będzie faktycznie za wysoki to sama ciut zwiększe dawkę i poczekam w spokoju na wizytę.

Hej! U mnie bez krost, ale za to jestem taka napuchnięta.
Znowu zaczął mnie pobolewać brzuch. Najgorzej jest wieczorami: podbrzusze i pachwiny. Pewnie macicy rośnie.

Teraz taki czas, że nastroje kiepskie nas dopadają [emoji8]
Stawiam na to, że pogoda też robi swoje. Jest paskudnie!!! Mnie też pewnie za parę dni czekają bóle, bo jestem kilka dni za Tobą [emoji2] A macica rośnie i niedługo będzie wędrować wyżej.

Hej [emoji4]
U mnie dziś całkiem niezłe samopoczucie wręcz dobre. I strasznie się tym martwię [emoji85] bo to 8+3d i dziwnie jak tak mdłości już odeszły. Doczekałam się dnia wizyty..teraz oby tylko do godziny 19 i obym usłyszała tylko dobre wiadomości. Bardzo się denerwuje.
U mnie cera na razie bez zmian. TSH też w normie, jeszcze nie miałam problemu z tarczyca [emoji4]

reklama
Hej [emoji4]
U mnie dziś całkiem niezłe samopoczucie wręcz dobre. I strasznie się tym martwię [emoji85] bo to 8+3d i dziwnie jak tak mdłości już odeszły. Doczekałam się dnia wizyty..teraz oby tylko do godziny 19 i obym usłyszała tylko dobre wiadomości. Bardzo się denerwuje.
U mnie cera na razie bez zmian. TSH też w normie, jeszcze nie miałam problemu z tarczyca [emoji4]
U mnie od zawsze występują problemy z tarczycą, więc nawet mnie nie dziwi, że teraz są jakieś zawirowania.

Co do samopoczucia, to u mnie 9 tc i wczoraj brak wymiotów, co też mnie niepokoiło, ale na wizycie było ok.

Trzymam kciuki i dawaj znać wieczorem [emoji110][emoji3590]

Do góry