reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

reklama
A u Was wg usg na podstawie CRL czy GS? U mnie też różnica ale w drugą stronę (wg usg ciąża starsza), ale to termin z wymiaru GS, który bardzo dynamicznie urósł - 2 mm na dobę w ciągu 5 dni. Wydaje mi się, że na tym etapie złapanie na usg wymiaru też nie jest łatwe, wszystko jest malutkie i nie zawsze ma wyraźne krawędzie. Tak jak piszecie musimy chwilkę poczekać:)
crl.
w poprzedniej ciąży zgadzało się idealnie co do dnia. poród też
wtedy wiem na bank kiedy owu bo była inseminacja
w pierwszej ciąży sprzęt był gorszy ale też było podobnie. jakieś 2 dni różnicy ale w 2 stronę - dziecko większe niż z om.

Ja właśnie takiego szukałam i myślę że znalazłam. Przegrzebalismy całą księgę imion no i ostatecznie padło na Daniela. Też jest wszędzie rozpoznawalny. Nie spotkałam jeszcze drugiego daniela w podobnym wieku a dorosłych znam może z pięciu max.
Mieliśmy jeszcze Karola i Cezarego.
Teraz strzelaliśmy w dziewczynkę i już wszystkim opowiadamy o Marysi. Z resztą zanim jeszcze była w planach to już była Marysią. Wiem że to imię jest bardzo popularne. No ale inne nie wchodzi w grę.

Moja siostra ma córkę Danielę :)

Ja też jestem sama - facet daleko. Ale jak się coś znacznie dziać to zamówię Taxi i ona mnie zawiezie na IP. W razie w w portfelu mam przygotowana gotówkę. Nie lubię prowadzić samochodu w nerwach, zresztą od 7-15 znalezienie miejsca postojowego pod szpitalem graniczy z cudem. Wolę taxa.

Tez tak miałam , ze w misce na klucze stówa leżała jakby co na taxe i czułam się bezpiecznie :) mój często pod ziemia i nie ma zasięgu dlatego się bałam Żr się nie dodzwonię

a widziałas serduszko? ile crl ma dziecko? Twój lekarz jest optymistą?
cykle co 28 dni?
Tak serduszko biło, crl 7,5, lekarz właściwie tego raczej nie skomentował, stwierdził że o tydzień była przesunięta owulacja, a jak mu powiedziałam, że to raczej niemożliwe to tylko wzruszył ramionami i zaczął omawiać badania prenatalne które mam robić w 11 tygodniu.

Ufff. Udało mi się was nadrobić. Ale z was gaduly! :D od piątku nie miałam czasu was czytać.
U mnie dziś zaczynamy tydzień 10!
Nie wiem jak wy możecie jeść tak dużo ze smakiem. Mi się poprzestawialo. Ledwo zjem jednego tosta i już jestem napchana gdzie moja norma to 2. Muszę jeść co 2/3 h małymi porcjami. Zniknęły mdłości! Ale jest problem ze spaniem...

reklama
Hej ciężarówki!!!
Co do kremów na rozstępy, smarowalam się cała ciążę i wyobraźcie sobie że rozstępy i tak przyszły i to w ostatnim (przenoszonym) tyg. Także nie wierzę już żadnym magicznym kremom. U mojej przyjaciółki to samo było.

Dla mnie jedyne imię jakie od dawna chodzi po głowie to Róża. Ewentualnie Natalia. Dla chłopca nie umiem w ogóle wybrać.
Pojawiły mi się dziś mdłości ale zjadłam kanapkę i jest ok. Dziś jest już 5+5 :) jeszcze tydzień do wizyty.

Do góry