reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Ja tez miałam plamienie tydzień temu i okazało się ze to krwiak, a z maluszkiem było wszystko ok. Bądź dobrej myśli! I spróbuj wykombinować wizytę u lekarza, na pewno da Ci L4 i jakieś leki podtrzymujące.
nie ma leków podtrzymujacych. ten magiczny progesteron dają żeby nie było plamien i jak jest niski poziom
jeśli zarodek jest wadliwy to nic tej ciąży nie uzdrowi. przedłuży tylko nieuniknione...

reklama
Z tego co się orientuje jak jesteś w ciąży pracodawca nie może wysyłać cię na nocki...Rzeczywiście sytuacja trochę patowa, no trzymam kciuki żeby to było tylko zwykłe plamienie..
Nikt nie wie o ciąży. i jak widać może nic z niej nie być.
Wracam po macierzyński. Miałam popracować do końca roku...
sama chciałam nockę bo załatwia mi 2 dni opieki do córki. nie muszę wtedy niani kombinować

nie ma leków podtrzymujacych. ten magiczny progesteron dają żeby nie było plamien i jak jest niski poziom
jeśli zarodek jest wadliwy to nic tej ciąży nie uzdrowi. przedłuży tylko nieuniknione...

Niby tak, ale ja po plamieniu wróciłam z wielką siatką leków i nie dość ze plamienie ustało od razu, to po tygodniu rytm serduszka się poprawił. Może to nie zasługa leków tylko zarodek sam z siebie przyspieszył, ale tak czy inaczej ja ufam mojemu lekarzowi. Naprawdę plamienie, a nawet krwawienie nie musi oznaczać najgorszego. Trzeba to sprawdzić i to jak najszybciej.

Cześć Dziewczyny [emoji4] ale się rozpisalyscie, ale się dzieje... Oby wszystkie przykre przygody pozytywnie się zakończyły. Martwi mi brak odzewu od Malinowej [emoji3525]
Za mną intensywny weekend i stąd brak czasu na forum [emoji85]
U mnie zmiana preferencji smakowych...jak nie mogłam patrzeć na słodycze tak teraz znów się objadam... Pudełko ptasich mleczek mi nie straszne[emoji85] mdłości mi minęły. Śledzie już tak nie smakują. Ze spaniem u mnie różnie. A jak leże na brzuchu to czuje jakbym miała coś w podbrzuszu [emoji1] dzisiaj zaczynam 9 tydzień. W czwartek USG i strasznie się denerwuje co zobaczę i czy usłyszę to wymarzone serduszko.
Dzisiaj idę na paznokcie, ciekawe jak wysiedze [emoji85]

Miłego i spokojnego dnia [emoji4]

Niby tak, ale ja po plamieniu wróciłam z wielką siatką leków i nie dość ze plamienie ustało od razu, to po tygodniu rytm serduszka się poprawił. Może to nie zasługa leków tylko zarodek sam z siebie przyspieszył, ale tak czy inaczej ja ufam mojemu lekarzowi. Naprawdę plamienie, a nawet krwawienie nie musi oznaczać najgorszego. Trzeba to sprawdzić i to jak najszybciej.
Jakie to leki?

Właśnie wróciłam z usg, wczorajszy lekarz to jakaś niedolega!! Dziewczyny jest serduszko [emoji3590] słyszałam, co prawda jest wolne bo zaczyna dopiero bic ale jest i na ta chwile z ciaza jest wszystko w porządku, nie wiem co było powodem tego krwawienia
Całe szczęście, że wszystko dobrze [emoji846][emoji846]

Właśnie wróciłam z usg, wczorajszy lekarz to jakaś niedolega!! Dziewczyny jest serduszko [emoji3590] słyszałam, co prawda jest wolne bo zaczyna dopiero bic ale jest i na ta chwile z ciaza jest wszystko w porządku, nie wiem co było powodem tego krwawienia
Super wieści. Trzymaj kciuki. ja jadę z plamieniem niedługo aczkolwiek ja mam już wizję najgorszego...

reklama
Do góry