reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Myślę że każda z nas tutaj jeszcze nic nie wie. Ja niby z maja ale prawie wszystkie majówki już po wizytach a ja dopiero za ponad dwa tygodnie to lepiej pasuje tutaj :D

W sumie dobry czas by przeczekać z tymi którzy rozumieją co oznacza czekanie na lekarza. Ja sobie wyliczyłam, ze najlepiej umówić się jakoś po 14.10 czyli jeszcze z 3 tygodnie [emoji849][emoji849][emoji849]

reklama
Bardzo wcześnie zaczęły mi wychodzić testy, 5 dni przed @.

Ja w poprzednich cyklach zaczęłam robić testy tez jakoś 5 dni przed i tyle testów tyle negatywnych i już chodziłam podłamana. W tych cyklu wyszło, ze byliśmy na urlopie to już tak miałam myśli zajęte i wróciłam i jak zrobiłam to dwie tak samo grube krechy :)

Hej dziewczyny, jak fajnie że dołączacie
Ja miałam ostatnia miesiączkę 27.08 a moje cykle wahają się od 32-35dni. Przynajmniej ostatnie kilka, wcześniej było ponad 40 a nawet 50 :O
W piątek rano idę na betę a w przyszłym tyg umowie się do gin :)

Cześć dziewczyny :) jestem na majówkach ale prawdopodobny termin mam na 31 maja. Liczę na dziewczynę (wszystko robiliśmy wg internetów by zwiększyć prawdopodobieństwo :D ), a dziewczyny lubią wychodzić po czasie. Też pewnie skończy się cesarka chociaż marzy mi się by drugi raz dać radę naturalnie. Ale czas pokaże. Pierwsza ciąża i poród nie były dla mnie łaskawe i liczę że zebrałam już wystarczająco dużo "batów" by teraz poszło gładko i idealnie :D ja też miałam ostatnie OM 25 sierpnia i kalkulator właśnie podaje 31 maj :)
Ja w pierwszej ciąży byłam tak przekonana że będzie dziewczyna (bo w naszej rodzinie ostatni chłop to mój tata) że chciałam wózek kupować tydzień przed usg fioletowy z brokatowymi kropeczkami [emoji85] Dobrze ze nie kupiłam[emoji57]

Ostatnia edycja:
Dziewczyny wczorajsza kreseczka była bardzo blada, druga już lepiej. Ale powtórzyłam dzisiaj test z porannego moczu. Wszystkie wyszły, nawet te mniej czułe [emoji3059] [emoji3060]
IMG_20190926_073900.jpeg

Ja miałam ostatnia miesiączkę 27.08 a moje cykle wahają się od 32-35dni. Przynajmniej ostatnie kilka, wcześniej było ponad 40 a nawet 50 :O
Ja byłam już na becie 2 razy, pierwsza wyszła 85,2 A dwa dni później 174,9 ;)

Ja myślę by w tym tygodniu maxw następnym iść do gin, zobaczyć czy dobrze się zagniezdzilo i wogole ;)

Hej dziewczyny, termin mam na koniec maja / początek czerwca. Betę robiłam w zeszłym tygodniu i w ciągu 48h urosła o 140% ale w poniedziałek na usg jeszcze nic nie było widać. Następna wizyta w środę [emoji6] to moja trzecia ciąża - pierwsza poroniona wiec każda następna się stresuje [emoji20] a z drugiej mam synka. Ma 2,5 roku [emoji4] każdy dzidziuś i każda ciąża wymodlona i wyczekana na monitoringu owulacji

W sumie dobry czas by przeczekać z tymi którzy rozumieją co oznacza czekanie na lekarza. Ja sobie wyliczyłam, ze najlepiej umówić się jakoś po 14.10 czyli jeszcze z 3 tygodnie [emoji849][emoji849][emoji849]
No ja dokładnie mam wizytę 14.10. a nawet dwie, bo jedna państwowa a druga prywatną. Państwowo pewnie nikt by mi nie zrobił USG a ja się nie mogę już doczekać by być pewna czy wszystko poszło dobrze. Tyle czytam o poronieniach, ciążach biochemicznych, że aż mną wzdryga. Nie przytrafiło mi się coś takiego ale w moim otoczeniu prawie każda mama miała już jakaś historię :(

reklama
Ja byłam już na becie 2 razy, pierwsza wyszła 85,2 A dwa dni później 174,9 ;)
Również robiłam betę dwa razy. Ale nie polecam robić za wcześnie bo ja zrobiłam podejrzewam że o jeden dzień za wczesnie i wyszło 2,85. Czyli jakbym nie była i było mi smutno. Nawet miałam się zdecydować na picie alkoholu na wyjeździe ale coś mnie podkusilo by zrobić test przed samym wylotem. I dwie krechy całkiem wyraźne :D jak wróciłam to 6 dni później już było 280

Do góry