Orzeszkowamamusia
Fanka BB :)
Witam! Ja w dwóch ciążach miałam znaczące przesunięcie owu. Zawsze trzymaliśmy się terminu z usg. To jest cud natury! Będzie dobrze!
Karmienie nie ma nic do rozwoju, tak mówił mój ginekolog, gdy zaszłam w drugą ciążę (pierwszy cykl po połogu). Córeczka rozwijała się bardzo dobrze, niczego jej nie brakowało. Jest wcześniakiem, ale to tylko przez pępowinę.
Trzymaj się i same pozytywne myśli!
Karmienie nie ma nic do rozwoju, tak mówił mój ginekolog, gdy zaszłam w drugą ciążę (pierwszy cykl po połogu). Córeczka rozwijała się bardzo dobrze, niczego jej nie brakowało. Jest wcześniakiem, ale to tylko przez pępowinę.
Trzymaj się i same pozytywne myśli!
Witam się z Wami. Mam nadzieję że trochę tu zostanę...
Mam pytanie na szybko
Potrzebuję pocieszających historii...albo trzeźwego spojrzenia...
Czy któraś z Was miała tydzień różnicy w tygodniach ciąży wg om a wg usg przy reguralnych miesiączkach? Jestem na 99% pewna że ta różnica nie wynika z przesunięcia owu. Co prawda nie byłam na monitoringu ale po objawach +/_ 1 czy 2 dni wiem kiedy raczej była. Wiem też Kiedy było prawdopodobne zagnieżdżenie... A nawet jak się owu przesunęła to wątpię żeby plemniki przeżyły 7 dni (przy staraniach o drugą ciążę musieliśmy korzystać z iui m.in.z uwagi na słabsze nasienie)
Jeśli była różnica to z czego wynikała? Czy u którejś z Was oznaczało to nieprawidłowy rozwój płodu?
Czy możliwe jest że to że karmię wpływa na słabsze "odżywienie" zarodka?
Jest serducho, bije ale ta różnica...
wg om 7+1 z usg 5+6...
Lekarz zachowawczo na ten moment bierze dwie opcje -przesunięcie owu lub wada i nieprawidłowy rozwój zarodka...