reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

reklama
Czesc dziewczyny [emoji4]
Ja dzisiaj jakoś gorzej się czuje, piersi bolą mnie dalej. Ale chyba wolę mieć te objawy niż nie mieć [emoji85] byłam dzisiaj rano na badaniach które mi zleciła wczoraj ginekolog. Dzisiaj mi słabo, już dwa razy jak stałam musiałam usiąść bo czarno przed oczami. Czekam właśnie pod gabinetem prywatnego lekarza ginekologa. Opowiem mu o swoich przejściach, poronieniach i o tym jak się czuje. Liczę że wystawi mi zwolnienie. W pracy szef nie będzie zadowolony, ale postaram mu się do poniedziałku na spokojnie w domu parę rzeczy ogarnąć. Ale najważniejsze jest dla mnie teraz aby donosić szczęśliwie tą ciążę. Syn od poniedziałku może już iść do żłobka więc będę mogła odpoczywać w tym czasie.

Witam wszystkie nowe mamusie [emoji4] sporo nas, ale fajnie [emoji4]

Hej dziewczyny dołączam do waszego grona bo to prawda że w grupie raźniej. Mam termin na 16.06.Jestem już po pierwszej wizycie u lekarza ale było za wcześnie i był tylko pęcherzyk (4+2) Następną mam dopiero 29.10 i czekam z niecierpliwością bo martwię się czy wszystko jest ok.

Śmiało idź na zwolnienie. Ty i dzidziuś jesteście najważniejsi! [emoji846]
Czesc dziewczyny [emoji4]
Ja dzisiaj jakoś gorzej się czuje, piersi bolą mnie dalej. Ale chyba wolę mieć te objawy niż nie mieć [emoji85] byłam dzisiaj rano na badaniach które mi zleciła wczoraj ginekolog. Dzisiaj mi słabo, już dwa razy jak stałam musiałam usiąść bo czarno przed oczami. Czekam właśnie pod gabinetem prywatnego lekarza ginekologa. Opowiem mu o swoich przejściach, poronieniach i o tym jak się czuje. Liczę że wystawi mi zwolnienie. W pracy szef nie będzie zadowolony, ale postaram mu się do poniedziałku na spokojnie w domu parę rzeczy ogarnąć. Ale najważniejsze jest dla mnie teraz aby donosić szczęśliwie tą ciążę. Syn od poniedziałku może już iść do żłobka więc będę mogła odpoczywać w tym czasie.

Witam wszystkie nowe mamusie [emoji4] sporo nas, ale fajnie [emoji4]

Myszka - ja tez z moim siedze w tym tygodniu w domu bo się pochorowal i już kota dostaje on i ja, z niecierpliwością czekam na poniedziałek :p

Hahaha znam to, my siedzieliśmy dwa tygodnie [emoji87][emoji85] dobrze że pogoda piękna to chociaż na chwilę na dwór, ale omijałam place zabaw i inne skupiska dzieci. Ale miał radoche chociaż jak sam pojeździł na aucie. Bo i ja wariowałam, tym bardziej że jak się źle czułam to nie zawsze miałam siłę się z nim bawić. Od poniedziałku idzie do żłobka i oby niczego zaraz nie złapał [emoji87] na placówce podobno z trzech grup zrobiła się jedna [emoji85]
Myszka - ja tez z moim siedze w tym tygodniu w domu bo się pochorowal i już kota dostaje on i ja, z niecierpliwością czekam na poniedziałek :p

Super że jest nas więcej "prawie bezobjawowych" bo ja zaczęłam się martwić

Ja poza tym że wczoraj czasem mnie zakuł brzuch jak na okres tak żadnych objawów nie mam. Czuje się świetnie. Właśnie szykuje 2 urodzinami synkowi. Robię ciasta, bigos śledzie w zaprawie i galaretę. I żadnych mdłości przy tym nie mam czuje się normalnie. Zreszta pierwsza ciąże tez przeszłam łaskawie bez żadnych mdłości [emoji846]

U mnie objawy prawie całkowicie ustaly poza zmęczeniem, aż trochę to dla mnie niepokojące. Teraz już chyba cały czas będę się martwić jak nie jedno to drugie:D pocieszające że też niektóre z was tak mają:) dobrze poczytać to forum :)

dziewczyny które chodzą/chodziły/zamierzają chodzić do dwóch lekarzy jednocześnie np. na nfz i prywatnie: czy zakładacie dwie karty ciąży?

Bo ja się nad tym zastanawiam czy tak nie prościej będzie. Nie wiem czy lekarze godzą się aby w jednej karcie były zapiski dwóch osób, wiecie "pani jest moją pacjentką czy drugiego lekarza?" Na fundusz chcę chodzić ze względu na darmowe badania itd, prywatnie natomiast mam super specjalistę i do tego wiem ze nie będzie żadnego problemu z długotrwałym ciągłym L4.

macie jakieś doświadczenie w tym temacie?
Możesz mieć jedną kartę na NFZ. Prywatnie u kilku gin z tego co wiem :)

reklama
dziewczyny które chodzą/chodziły/zamierzają chodzić do dwóch lekarzy jednocześnie np. na nfz i prywatnie: czy zakładacie dwie karty ciąży?

Bo ja się nad tym zastanawiam czy tak nie prościej będzie. Nie wiem czy lekarze godzą się aby w jednej karcie były zapiski dwóch osób, wiecie "pani jest moją pacjentką czy drugiego lekarza?" Na fundusz chcę chodzić ze względu na darmowe badania itd, prywatnie natomiast mam super specjalistę i do tego wiem ze nie będzie żadnego problemu z długotrwałym ciągłym L4.

macie jakieś doświadczenie w tym temacie?

Ja chce założyć dwie karty

Do góry