reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Hej, ja wczoraj byłam na wizycie i trochę zmartwil mnie lekarz. Poprzednio z usg wychodziła ciąża 4+6 a wczoraj 6+1, po równych 2 tygodniach :( co prawda były to inne aparaty USG, bo poprzednio byłam na NFZ a wczoraj prywatnie, miałam mieć wczoraj założona kartę ciąży i miał mi dać skierowanie na badania, a stwierdził że nie zakładamy i poczekamy jak się sytuacja rozwinie i mam przyjść 30.10.
Serduszko ładnie biło, ale mimo to zaniepokojona jestem i nie wiem jak te 2 tygodnie wytrzymam

reklama
Cześć dziewczyny, ja jestem świeżak, wczoraj z testów dowiedziałam się o ciazy, w sumie po roku staran, z występującymi torbielami i niedojrzewajacymi jajeczkami, bez żadnej stymulacji bo lekarz dał nam czas na ciaze do końca roku :) Dziś czekam na betę, jeśli wszystko będzie to urodze pierwsze dziecko 23 czerwca 2020 wg kalendarza internetowego :)

Hej, ja wczoraj byłam na wizycie i trochę zmartwil mnie lekarz. Poprzednio z usg wychodziła ciąża 4+6 a wczoraj 6+1, po równych 2 tygodniach :( co prawda były to inne aparaty USG, bo poprzednio byłam na NFZ a wczoraj prywatnie, miałam mieć wczoraj założona kartę ciąży i miał mi dać skierowanie na badania, a stwierdził że nie zakładamy i poczekamy jak się sytuacja rozwinie i mam przyjść 30.10.
Serduszko ładnie biło, ale mimo to zaniepokojona jestem i nie wiem jak te 2 tygodnie wytrzymam

Będzie dobrze! Ja tez mam mnóstwo wątpliwości... Bo u mnie dopiero test wyszedł, dopiero czekam na betę... Uszy do góry!

Hej, może faktycznie wina aparatów usg, na następnej wizycie zobaczysz, nie stresuj się na zapas, tylko dbaj o siebie :) U mnie też serduszko bije i też nie mam karty ciazy jeszcze dopóki badań nie zrobię tak mi przynajmniej powiedziała:) też mam następną wizytę 30 ;) trzymam kciuki :)

Ewoka a czego Teraz robiłaś betę, lekarz Ci kazał? Czy tak dla siebie zrobiłaś? W którymś tygodniu ponoć wzrost bety spada, ale nie wiem w którym, jaką mialas 4 października?

reklama
a u mnie tak jak poprzednio...
żadnych mdłości itp...

w zasadzie czuje się całkiem normalnie, tylko coś mnie dzisiaj od samego rana głowa boli, a u mnie to się zawsze rozkręca w migrenę... na codzień pomaga mi ibuprom, a tu klapa teraz...

aaa i jeszcze jedno... suplementuję się pregną, ale od 3 dni lata mi powieka, jakbym niedobór miała jakiegoś mikroelementu [emoji43] odżywiam się normalnie i teraz nie wiem, czy za mało tej suplementacji i czy powinnam jeszcze coś wdrożyć [emoji33] wizytę mam dopiero w środę [emoji43][emoji43]

Eseme - ja tez mam migreny i to totalne. Lekarz pozwolił mi przy takim bólu wziąć jedna tabletkę ibupromu

Do góry