reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

Dziewczyny odebrałam dziś wynik tsh. Mimo zwiększenia dawki Euthyroxu z 50 na 75 (takie było zalecenie lekarza gdy zajde w ciaze) tsh skoczylo mi na 5,86... nie robiłam ft3 ani ft4. W poniedziałek biegnę do Endo, ale myślicie że zwiększyć sobie dawkę przez weekend na 100? Czy wyżej? Ma ktoras z Was doświadczenia w tym temacie?
Ja nie raz zwiekszalam sobie sama dawkę, co prawda nie w ciąży ale... Chyba bym brała wiecej tak jak mówisz. Tak poza tym ja też ze względu na ciążę przeszłam z 50 na 75 i jestem ciekawa, co będzie z wynikiem.

reklama
Trinity, ja w 3 ciąże zaszłam po 4 miesiącach starań i teraz od czerwca zaczęliśmy i tez w 4 miesiącu, gdzie wszędzie piszą, że po łyżeczkowanie migiem się zachodzi, to u mnie trwało to standardowo.

Dziewczyny, a wy też macie zwiększone wydzielanie śluzu? Ja to się tylko patrzę w kibelku czy to nie krwawienie tak jest mokro.

I czuje w pobrzuszu po prawej stronie takie ćmienie, to nie jest ból, ale czego tylko po jednej stronie, bo zaczynam standardowo złe myśli o ciąży pozamacicznej. Czy któraś też tak miała tylko po jednej stronie?
Ja też mam dużo śluzu i sprawdzam czy to nie plamienia... Bóle po 1 stronie również miewam, a wszystko jest ok - w macicy.

Dziewczyny, jestem przerażona tymi historiami, że beta nie przyrasta, niski progesteron, itd. Ja w ogóle nie robiłam takich badań. Czy robię coś źle? To moja 1 ciąża. Po prostu poszłam do lekarza i w 6+1 było mrugajace serduszko. Czy powinnam coś sprawdzać na podstawie wyników czy czekać na kolejną wizytę??

Dziewczyny czym innym jest owulacja s czym innym zagnieżdżenie. Zapłodnione jajko potem sobie idzie i iść może trochę i dopiero jak osiądzie to się zaczyna rozwijać. Stad może być ciąża młodsza

Dokładnie. Sam lekarz mówił mi na ostatniej wizycie że zagnieżdżane może trwać dość długo bo on miał przypadki nawet 14 dni a ciąża rozwijała się prawidłowo. Nie ma co się stresować i pabikowac. Wsech wydech. Lampka picolo i serial :)

reklama
Do góry