reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Konrole mam za tydzień...
Zawodow mam dwa 1 fizjoterapeuta ale nie pracuje od czasu pierwszej ciazy...Boze jak ja juz duzo zapomniałam[emoji33][emoji33][emoji33]
2 kosmetyczka pracuje w kazdy weekend glownie wykonujac makijaże ale jak nie bylam w ciazy w tyg tez pracowałam wykonując masaże i zabiegi kosmetyczne...na makijaze mam zapidane kilientki w każdy weekend przy czym wszystkie czerwcowe wiedza ze moze byc za mnie zastępstwo ale zamierzam wrocic zaraz po porodzie
O rany jakie masz super zawody!!! Ja zostawiłam kupę kasy u fizjo z uwagi na mój kręgosłup, także fach bardzo opłacalny :) A zapotrzebowanie teraz jest ogromne.
I kosmetyczka :yes: Zazdroszczę! Uwielbiam ładnie umalowane kobiety, mogłabym patrzeć godzinami, bo wstyd się przyznać, ale ja tak nie potrafię :zawstydzona/y: Zostaje mi tylko podziwianie i zazdroszczenie :D
Ja sama jestem inż i przygotowuję projekty budowli dla firm z zachodu. Marzy mi się wrócić jak najszybciej do pracy, tzn od sierpnia, ale tak naprawdę to zadecyduje pewnie dziecko.
I właśnie mam pytanie do was mamusie, jak wygląda w praktyce opieka nad dzieckiem, tzn będę mieć szansę na to by 4-6h dziennie wygospodarować na pracę zawodową? Czy to raczej mrzonka? I będę się cieszyć, że będę mieć czas chociaż na kawę :D Jak to wyglądało w waszym wypadku?

reklama
O rany jakie masz super zawody!!! Ja zostawiłam kupę kasy u fizjo z uwagi na mój kręgosłup, także fach bardzo opłacalny :) A zapotrzebowanie teraz jest ogromne.
I kosmetyczka :yes: Zazdroszczę! Uwielbiam ładnie umalowane kobiety, mogłabym patrzeć godzinami, bo wstyd się przyznać, ale ja tak nie potrafię :zawstydzona/y: Zostaje mi tylko podziwianie i zazdroszczenie :D
Ja sama jestem inż i przygotowuję projekty budowli dla firm z zachodu. Marzy mi się wrócić jak najszybciej do pracy, tzn od sierpnia, ale tak naprawdę to zadecyduje pewnie dziecko.
I właśnie mam pytanie do was mamusie, jak wygląda w praktyce opieka nad dzieckiem, tzn będę mieć szansę na to by 4-6h dziennie wygospodarować na pracę zawodową? Czy to raczej mrzonka? I będę się cieszyć, że będę mieć czas chociaż na kawę :D Jak to wyglądało w waszym wypadku?
Z pierwszym synkiem bylo jak w bajce..o 19 zasypial juz na noc do 3mz wstawal 2 razy do 6mz raz i od tej pory noce przespane (no chyba ze chorowal) a ma juz 2l4msc..ogolnie jest zlotym dzieckiem i megaaa spokojnym...teraz jak ktos pyta o drugiego synka mówimy tylko ; zeby był taki jak Artus ;)

Ja mam dość wytrzymały pęcherz. W nocy nie wstaje a w ciągu dnia idę tak max 10 razy :D

W ogóle od wczoraj miałam takie delikatne skurcze, mały mniej się ruszal i zaczęłam świrować, całą noc nie spałam tylko liczyłam ruchy. No a wiadomo, stres nie sprzyja, rano wzięłam nospe, zjadłam słodkie i trochę się maluch poruszal. Gdzieś od godziny jest lepiej, mysle,ze jak dalej będzie "cicho" to zadzwonię do szpitala...

Ja mam dość wytrzymały pęcherz. W nocy nie wstaje a w ciągu dnia idę tak max 10 razy :D

W ogóle od wczoraj miałam takie delikatne skurcze, mały mniej się ruszal i zaczęłam świrować, całą noc nie spałam tylko liczyłam ruchy. No a wiadomo, stres nie sprzyja, rano wzięłam nospe, zjadłam słodkie i trochę się maluch poruszal. Gdzieś od godziny jest lepiej, mysle,ze jak dalej będzie "cicho" to zadzwonię do szpitala...
Koniecznie dawaj znac jak u was...moj tez 2 dzień sie mniej rusza ale on tak ma 3 dni spokoju 5 dni szalenstw

Wiesz, wszystko zależy od dziecka. Jedne są spokojne i można i się wyspać i najeść, inne takie, ze zapominasz nawet o siusianiu.
Moja córcia była grzeczna, już od 3 msc przesypiają noce. Ale przez jej problemy zdrowotne nie miałam w ogóle czasu dla siebie, jak chciałam coś zjeść to najczęściej był to baton/drożdżówka/ coś gotowego slodkirgo, co dostarczy mi energii na resztę dnia. Cieszę się, ze miałam wtedy mamę pod ręką bo chociaż udawało się czasem zjeść obiad :D na szczęście po roku wszystko się ustabilizowało i można było jakoś się zorganizować :)

reklama
Sikam bardzo dużo. W nocy koszmar, co półtorej - dwie godziny.
Co do witamin, najpierw brałam kwas foliowy i chyba Wit d a od drugiego trymestru vitaminer dha, raz chyba miałam falvit mama i pregna dha.
A skurcze hmmm, mi twardnieje cały brzuch i tak jakby schodzi ścisk do pochwy. Tak to odczuwam. Czasem nawet zaboli. Teraz odstawiam powoli Aspargin i chyba skurcze są nieco częściej.
Ale to nie takie proste urodzić ;)
No chyba że przy drugim porodzie będzie to zaskoczenie, będzie inaczej.. Się okaże :)

Do góry