reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Dziewczyny od wczoraj wypycha mi brzuch z jednej strony. I mam taką twarda kulke jakby mandarynke. Mam skończony 16 tc. Mój lekarz jest na urlopie, myślicie żeby jechać z tym do szpitala? Nie czuje bólu tylko takie napięcie

Dziewczyny od wczoraj wypycha mi brzuch z jednej strony. I mam taką twarda kulke jakby mandarynke. Mam skończony 16 tc. Mój lekarz jest na urlopie, myślicie żeby jechać z tym do szpitala? Nie czuje bólu tylko takie napięcie
Bierzesz magnez i nospe ? Ja tak mam, to macica sie stawia i trzeba brać.
Nawet fotke jak to u mnie wyglada wrzucalam.
Masz podobnie ? Ja wczoraj tak mialam caly wieczór jak sie troche nachodzilam w dzień
IMG_20190104_123700.jpeg

To pewnie macica sie stawia [emoji4]

Ja zalowalam, ze nie widzialam :) moze teraz sie uda. U mnie jakieś komplikacje po urodzeniu łożyska były, bo musiałam miec łyżeczkowanie. Jednak ja juz jakos przytomna nie bylam i nawet nie wiem co sie działo :)
Nie wiem co jest takiego ciekawego w łożysku ;) dla mnie to wyglądało jak paskudna szara piłka zrobiona z żył uwieszona na pępowinie [emoji1785][emoji1785]
A mówią, jak mamuśka pali w ciąży, to jest jeszcze brzydsze i śmierdzi fajami.
Podobno jak tata przecina pepowinę i nie przetnie jej jednym cięciem, to jeszcze pojawi się na porodówce :D
Mnie lozysko wciagnal reka lekarz. Brzmi strasznie ale nie czulam nic (bez znieczulenia) :biggrin2: Moje lozysko wygladalo jak... watrobka wolowa. Czerwone i bezzapachowe (nigdy nie palilam :-p). Tyle sie nasluchalam o lozysku w sensie etnograficznym (rozniaste rytualy i zwyczaje zwiazane z lozyskiem u roznych plemion i kultur swiata), ze chcialam je zobaczyc i nie zaluje, ze moja ciekawosc zostala zaspokojona ;-) ;)

Ale przecież co ma toxo wspólnego z jajkami, bo nie rozumiem?
Surowe jajka, podobnie jak surowe mieso, ryby i niedomyte surowe warzywa i owoce czy niepasteryzowane mleko moga byc zrodlem tokskoplazmozy.

Jesli jest rzadko i trwa tylko chwilke to moze byc zwykle cwiczenie macicy (tzw. stawianie sie).

Bierzesz magnez i nospe ? Ja tak mam, to macica sie stawia i trzeba brać.
Nawet fotke jak to u mnie wyglada wrzucalam.
Masz podobnie ? Ja wczoraj tak mialam caly wieczór jak sie troche nachodzilam w dzieńZobacz załącznik 930197
Mam dokładnie tak samo. Z jednej strony brzuch wyzej. Biorę magnez, mogę no spe dołożyć. Tylko nie wiem czy jechać na ip czy wystarcza tabletki? Wizytę mam u gina 14 stycznia dopiero, napisałam mu smsa bo jest na urlopie i ma wyłączony telefon

Mam dokładnie tak samo. Z jednej strony brzuch wyzej. Biorę magnez, mogę no spe dołożyć. Tylko nie wiem czy jechać na ip czy wystarcza tabletki? Wizytę mam u gina 14 stycznia dopiero, napisałam mu smsa bo jest na urlopie i ma wyłączony telefon
Bierz tabletki, na ip nic wiecej ci nie dadza jak wlasnie nospe i magnez. I odpoczywaj.

Tego chyba nikt Ci przez internet nie powie. Mi w poprzedniej ciazy tak macica tancowala, ze dwa razy ladowalam na obserwacji w szpitalu ale to byly tylko strachy na lachy i nic sie groznego nie dzialo. Szyjka trzymala tak, ze syn okolo 2 tygodni przenoszony i urodzil sie po 4 wywolywaniach porodu. Z kolei moja kolezanka nic nie czula a musieli jej zakladac pesar, bo jej macica cichcem dzialala. Takze to bardzo indywidualna sprawa. Ty musisz wiedziec, czy Ci bedzei spokojniej z wizyta czy bez niej.

Kurka wodna. Nie wiem, co zrobic na obiad. Mysle juz od 7 rano i nic nie wymyslilam :confused2:

reklama
A tak z innej beczki. Moge Wam polecic super gre planszowa. Kupilismy w Kauflandzie z poswiateczna znizka za 36zl (normalnie 50zl, bo zastanawialam sie nad ta gra juz wczesniej i wszedzie, takze w necie, byla po 50). Gra jest wyzwaniem nawet dla mojego meza, inzyniera-konstruktora ale i ja (bez wyobrazni przestrzennej) radze sobie z nia coraz lepiej i potrafie malza ograc. Nazywa sie Kotobirynt. Jedna z najlepszych gier, jakie nam wpadla w rece. Nie nudza sie ani rodzice ani dzieci (nasz syn ja uwielbia) a rozgrywamy po 2-3 partyjki dziennie od tygodnia :biggrin2:

Do góry