reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Dziewczyny od wczoraj wypycha mi brzuch z jednej strony. I mam taką twarda kulke jakby mandarynke. Mam skończony 16 tc. Mój lekarz jest na urlopie, myślicie żeby jechać z tym do szpitala? Nie czuje bólu tylko takie napięcie

Dziewczyny od wczoraj wypycha mi brzuch z jednej strony. I mam taką twarda kulke jakby mandarynke. Mam skończony 16 tc. Mój lekarz jest na urlopie, myślicie żeby jechać z tym do szpitala? Nie czuje bólu tylko takie napięcie
Bierzesz magnez i nospe ? Ja tak mam, to macica sie stawia i trzeba brać.
Nawet fotke jak to u mnie wyglada wrzucalam.
Masz podobnie ? Ja wczoraj tak mialam caly wieczór jak sie troche nachodzilam w dzień
IMG_20190104_123700.jpeg

To pewnie macica sie stawia [emoji4]

Ja zalowalam, ze nie widzialam :) moze teraz sie uda. U mnie jakieś komplikacje po urodzeniu łożyska były, bo musiałam miec łyżeczkowanie. Jednak ja juz jakos przytomna nie bylam i nawet nie wiem co sie działo :)
Nie wiem co jest takiego ciekawego w łożysku ;) dla mnie to wyglądało jak paskudna szara piłka zrobiona z żył uwieszona na pępowinie [emoji1785][emoji1785]
A mówią, jak mamuśka pali w ciąży, to jest jeszcze brzydsze i śmierdzi fajami.
Podobno jak tata przecina pepowinę i nie przetnie jej jednym cięciem, to jeszcze pojawi się na porodówce :D
Mnie lozysko wciagnal reka lekarz. Brzmi strasznie ale nie czulam nic (bez znieczulenia) :biggrin2: Moje lozysko wygladalo jak... watrobka wolowa. Czerwone i bezzapachowe (nigdy nie palilam :-p). Tyle sie nasluchalam o lozysku w sensie etnograficznym (rozniaste rytualy i zwyczaje zwiazane z lozyskiem u roznych plemion i kultur swiata), ze chcialam je zobaczyc i nie zaluje, ze moja ciekawosc zostala zaspokojona ;-) ;)

Ale przecież co ma toxo wspólnego z jajkami, bo nie rozumiem?
Surowe jajka, podobnie jak surowe mieso, ryby i niedomyte surowe warzywa i owoce czy niepasteryzowane mleko moga byc zrodlem tokskoplazmozy.

Jesli jest rzadko i trwa tylko chwilke to moze byc zwykle cwiczenie macicy (tzw. stawianie sie).

Bierzesz magnez i nospe ? Ja tak mam, to macica sie stawia i trzeba brać.
Nawet fotke jak to u mnie wyglada wrzucalam.
Masz podobnie ? Ja wczoraj tak mialam caly wieczór jak sie troche nachodzilam w dzieńZobacz załącznik 930197
Mam dokładnie tak samo. Z jednej strony brzuch wyzej. Biorę magnez, mogę no spe dołożyć. Tylko nie wiem czy jechać na ip czy wystarcza tabletki? Wizytę mam u gina 14 stycznia dopiero, napisałam mu smsa bo jest na urlopie i ma wyłączony telefon

Mam dokładnie tak samo. Z jednej strony brzuch wyzej. Biorę magnez, mogę no spe dołożyć. Tylko nie wiem czy jechać na ip czy wystarcza tabletki? Wizytę mam u gina 14 stycznia dopiero, napisałam mu smsa bo jest na urlopie i ma wyłączony telefon
Bierz tabletki, na ip nic wiecej ci nie dadza jak wlasnie nospe i magnez. I odpoczywaj.

Tego chyba nikt Ci przez internet nie powie. Mi w poprzedniej ciazy tak macica tancowala, ze dwa razy ladowalam na obserwacji w szpitalu ale to byly tylko strachy na lachy i nic sie groznego nie dzialo. Szyjka trzymala tak, ze syn okolo 2 tygodni przenoszony i urodzil sie po 4 wywolywaniach porodu. Z kolei moja kolezanka nic nie czula a musieli jej zakladac pesar, bo jej macica cichcem dzialala. Takze to bardzo indywidualna sprawa. Ty musisz wiedziec, czy Ci bedzei spokojniej z wizyta czy bez niej.

Kurka wodna. Nie wiem, co zrobic na obiad. Mysle juz od 7 rano i nic nie wymyslilam :confused2:

reklama
A tak z innej beczki. Moge Wam polecic super gre planszowa. Kupilismy w Kauflandzie z poswiateczna znizka za 36zl (normalnie 50zl, bo zastanawialam sie nad ta gra juz wczesniej i wszedzie, takze w necie, byla po 50). Gra jest wyzwaniem nawet dla mojego meza, inzyniera-konstruktora ale i ja (bez wyobrazni przestrzennej) radze sobie z nia coraz lepiej i potrafie malza ograc. Nazywa sie Kotobirynt. Jedna z najlepszych gier, jakie nam wpadla w rece. Nie nudza sie ani rodzice ani dzieci (nasz syn ja uwielbia) a rozgrywamy po 2-3 partyjki dziennie od tygodnia :biggrin2:

Do góry