reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

@AgaRS90 a co planujesz ze sobą zabrać do szpitala ze w sportową się nie zmieścisz? Ja się pakuję w małą torbę też sportową. W razie czego mąż mi dowiezie rzeczy. Z zakupami brakujących rzeczy na pewno zdążysz masz jeszcze ponad miesiąc:)

@emer185 dobre podejście:) ze wszystkim zdążymy:) zupełnie inne niż spotykam się na co dzień co mnie strasznie stresuje jak mi liczą czas do narodzin dziecka...jakoś tak stosuję spychologię i wmawiam sobie że mam dużo czasu a jak nie zdążę to pojedziemy na zakupy po szpitalu bo wszystko jest na miejscu dostępne:D
Szybkiego powrotu do zdrowia:)

@Ewa.se kuźwa jak ja nie lubię takich określeń... Najważniejsze że dobrze się bawiłaś:) a ta koleżanka jak będzie w ciąży to możesz ją nazywać bardziej uroczo np foczko;)
Spakowalam mala paczkę psmpersow i pol paczki innej, koszule 3, recznik, klapki, 2xbody 56 z krótkim 2xbody 56 z dlugim i ten sam komplet 62rozm, 10 pieluch tetrowych, moja kosmetyczka (pod prysznic rzeczy i te sprawy), mala apteczka dla mlodego i dla mnie (lanoliny i octanosept itp) i juz brak msca.
A gdzie szlafrok chusteczki dla mlodego, klapki po szpitalu, o podkladach na lozko i tych woelgachnych podpaskach nie wspomne.
Mam na prawde tylko najpotrzebniejsze rzeczy i nie ma opcji żebym sie zmiescila

reklama
Spakowalam mala paczkę psmpersow i pol paczki innej, koszule 3, recznik, klapki, 2xbody 56 z krótkim 2xbody 56 z dlugim i ten sam komplet 62rozm, 10 pieluch tetrowych, moja kosmetyczka (pod prysznic rzeczy i te sprawy), mala apteczka dla mlodego i dla mnie (lanoliny i octanosept itp) i juz brak msca.
A gdzie szlafrok chusteczki dla mlodego, klapki po szpitalu, o podkladach na lozko i tych woelgachnych podpaskach nie wspomne.
Mam na prawde tylko najpotrzebniejsze rzeczy i nie ma opcji żebym sie zmiescila
może ogranicz te pampersy i pieluchy na początek? :) mąż Ci dowiezie na następny dzień a przynajmniej więcej na początek zmieścisz :) to samo podkłady poporodowe, biorę jedną paczkę i już zapowiedziałam mojemu, że ma mi drugą przywieźć i pokazałam gdzie leży - dośc mocno odchudziło to torbę.

@AgaRS90 u nas szpital zapewnia pampersy i podpaski poporodowe. Ja zabieram 2 koszule, zwykłe majtki 5 par, 2 pary skarpetek, 1 stanik do karmienia, wkładki laktacyjne z Tesco, szlafrok, suszarka, kosmetyczka z szamponem, mydłem biały jeleń w płynie, 2 pary klapek, odżywka do włosów, zwykłe podpaski na wyjście, octanisept. Dla małej biorę 3szt pajacykow z długim rękawem, 3szt body z krótkim rękawem, 2 pary polspiochow, niedrapki, 2 pary skarpetek, płatki do pupy, chusteczki mokre, pielucha flanelowa, pielucha bambusowa do przykrycia. Chyba o niczym nie zapomniałam w razie czego mam kartkę z lusta co wziąć:D wiadomo jak to jest z koncentracją i pamięcią w ciąży;)

U nas wszystko chca..
Ja tych podkładów na łóżko i podpasek nie liczę, osobno do jakiejś siaty wpakuje bo noe ma opcji z tym się zmiescic.. ręczniki juz z mikrofibry te sportpwe noe frote zeby mniej miejsca zajmowały.. masakra strasznie tego duzooo.
2 torby na bank bede musiala spakowac a 3 w domu mezowi na wyjscie musze przygotować, innej opcji nie ma

U mnie znajomi na szczęście (dla nich, bo tak jak zawsze jestem mocno asertywna, to teraz byle iskra powoduje wybuch :D) bardzo dyplomatyczni i mówią same miłe rzeczy ;) Albo że „dobrze wyglądam”, albo „na serio ma być dziewczynka? za dobrze na dziewczynkę wyglądasz” czy dzisiejsze „niemożliwe! Na serio już 38 tydzień?” ;)
Za to mój własny syn wznosi się na wyżyny w opowiadaniu jaka to jestem gruba :D „Aaaaale masz wielki brzuch, nie da się Cię objąć!”, „jakbym był taki gruby jak ty, to bym chyba przez 2 tygodnie nie jadł” i temu podobne ;) Ale nie posądzam go o złośliwość - po prostu jest szczery :D
A już poza wszytkim to ja zawsze jestem okrąglaczkiem (nie wypieram się, ale też z tym problemu nie mam ;)), więc takim osobom z nadprogramowymi kilogramami to ludzie bardziej krępują się powiedziec „grubasku” :D

@AgaRS90 - u nas też chcą wszystko, więc tym lepiej rozumiem problem z torbą: mam spakowaną średnią walizkę, a i tak stykowo wychodzi - bo cała jedna połowa to rzeczy kosmetyczne...

Mi tylko szwagier mówi, jak mnie spotka, żebym przestała tyle jeść :) albo, że znowu jadłam i brzuch mi urósł, a czasem siostra zapyta " co tam grubcio", ale to nie przeszkadza mi :)
Ja nie mam jedynie stanika do karmienia ( kupię bliżej końca) klapki do szpitala, wanienki i stelaża i w sklepie wózek czeka do odbioru.
Poza tym wszystko jest :)
Torby do szpitala nie pakuję, bo mi się nie chce i nie spieszę się :D
Wszystko zależy od tego jak ktoś to mówi[emoji12] idzie wyczuć kiedy ktoś mówi to żeby podbudowac swoje ego! Niestety kobiety bywają takie.
A ja dziś kupiłam sukienkę w lumpku na te upały i wmawiam sobie ze to poprostu jakaś oszukana rozmiarowka 38 [emoji12]

Ja znowu nie moge zasnąć, ostatni tydzien to nieprzespane noce.... Przewracam sie z boku na bok i nie moge zasnąć...
Torby jeszcze nie mam, ale w tym tygodniu muszę sie w końcu zmotywować, bo to już 37 tc. :)
Tez planuje spakować na początek ok. 10 pampersów, kolejne maz dowiezie.
Nie mamy jeszcze fotelika, bo też mieliśmy w planach zmianę auta, jednak chyba nie doczekam się tak szybko nowego ;)
Fajny zwyczaj z tym Baby shower, niestety w moim otoczeniu jeszcze mało popularny :)
Dobrej nocy wszystkim!

Wszystko zależy od tego jak ktoś to mówi[emoji12] idzie wyczuć kiedy ktoś mówi to żeby podbudowac swoje ego! Niestety kobiety bywają takie.
A ja dziś kupiłam sukienkę w lumpku na te upały i wmawiam sobie ze to poprostu jakaś oszukana rozmiarowka 38 [emoji12]
Taa, ja kupiłam dzisiaj sukienkę w lumpku rozmiar 44, a normalnie noszę 38 i jest jak na mnie szyta :) ale chyba po porodzie jak brzucha trochę zejdzie, a zostaną te wielkie cyce, to wcale nie będzie łatwiej się ubierać :p moi znajomi co najwyżej mówią, że wszystko poszło w brzuch albo że wyglądam na 6 a nie 8 miesiąc albo nie mówią nic, więc jest dobrze ;)
Ja się zbieram powoli z tym pakowaniem, bo np. w koszulach, które mam zabrać jeszcze teraz chodzę. U nas niby podklady i pampersy są, ale mówią, że mogą się skończyć.
Ostatnio dużo częściej mi brzuch twardnieje, ale to już chyba normalne teraz i chyba niekoniecznie wróży wcześniejszy poród ;)

@Ewa.se fajne przyjęcie-niespodzianka :)! a koleżanką się nie przejmuj, zazdrość objawia się na wiele sposobów...

co do tego badania GBS, to możesz się jeszcze zorientować, czy da radę zrobić prywatnie. ja tak robiłam w pierwszej ciąży, jak mieszkaliśmy w UK. właśnie wczoraj wspominałam o tym na wizycie swojej gin przy okazji pobierania próbek. w UK to działało tak, że wysyłają ci te "patyczki" i pobiera się próbki samemu, odsyła je pocztą do laboratorium i potem dostaje wyniki. moja gin nie mogła w to uwierzyć :D jak w to, że badania się rutynowo nie wykonuje, bo podobno w 2008 r wprowadzono to jako standard w Europie. no, ale wiadomo co kraj to obyczaj...

reklama
U nas wszystko chca..
Ja tych podkładów na łóżko i podpasek nie liczę, osobno do jakiejś siaty wpakuje bo noe ma opcji z tym się zmiescic.. ręczniki juz z mikrofibry te sportpwe noe frote zeby mniej miejsca zajmowały.. masakra strasznie tego duzooo.
2 torby na bank bede musiala spakowac a 3 w domu mezowi na wyjscie musze przygotować, innej opcji nie ma
Aga rzeczy dla młodego możesz mieć w osobnej torbie, np takiej do wózka i potem mąż Ci ją z auta przyniesie jak już się Grześ urodzi..

Do góry