reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Mnie też pępek nie boli, ale za to brzuch mnie dziś boli :/ Na obiad byłam z koleżanką i zjadłam sałatkę składającą się głównie z sałaty, szpinaku i rukoli plus skąpa ilość pomidora, ogórka i innych warzyw, a czuję się jakbym zjadła konia z kopytami. Mały jakoś tak się umiejscowił, że chyba zrobił sobie siedzisko z żołądka :/ Leżę na kanapie, bo tak mi najlepiej. O schylaniu się nie ma mowy, bo mnie tak kłuje wtedy że uo matko! :/

Ostatnia edycja:
reklama
@arica może jakiś Espumisan weź czy co tam jest dozwolone w ciąży:) może będzie Ci lepiej
Położyłam sie na lewym boku i przeszło.. W ogole zauważylam, że jak leże własnie na lewym boku to mały jakby spokojniejszy, nie kopie mnie tak bardzo i mniej sie wierci.. Jak leżę na prawym boku to jest gorzej. Gdzieś czytałam, że właśnie jak się leży na lewym boku to dziecko jest lepiej dotlenione, bo kręgosłup na cos tam nie naciska i jest lepszy przepływ tlenu..

Boli Was... pępek? Mnie w sumie dziś zaczął dziwnie boleć. I nie tyle skóra rozciągająca się co sam pępek, jakby od środka. I to dość konkretnie boli [emoji848]

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom
Już myślałam, że tylko ja tak mam! Wczoraj zaczął mnie boleć. Nawet jak dotykam dookoła to czuję się jakbym sobie dotykała siniaka. Wczoraj jak chodziłam to musiałam sobie podtrzymywać rękami brzuch. Mega dziwne uczucie

Położyłam sie na lewym boku i przeszło.. W ogole zauważylam, że jak leże własnie na lewym boku to mały jakby spokojniejszy, nie kopie mnie tak bardzo i mniej sie wierci.. Jak leżę na prawym boku to jest gorzej. Gdzieś czytałam, że właśnie jak się leży na lewym boku to dziecko jest lepiej dotlenione, bo kręgosłup na cos tam nie naciska i jest lepszy przepływ tlenu..
Ja staram się leżeć na lewym boku, ale mój mały też lubi tą stronę i wędruje tam na wieczór, więc często kopie i muszę się przekręcać na prawą stronę. Ale ja to w ogóle się kręcę strasznie, dzisiaj się obudziłam na plecach ze skurczem macicy. A leżenie na plecach też jest kiepskie z tego względu, że im większa macica tym bardziej uciska na kręgosłup i mogą potem plecy boleć.
Mnie pępek nie boli, parę razy tylko zakuło obok.

Ja zasypiam na prawym boku bo młoda tak lubi ale jak za długo to trwa to tak kopie że ląduje na lewym na chwilę a później na plecach. Muszę wtedy czekać az przestanie szalec i wtedy mogę zasnąć na boku.

Mój też protestuje jak leżę na prawym boku, zaraz dostaje kopniaki i muszę się przewrócić..

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

ja w poprzedniej ciąży miałam takie kłucie w pępku, strasznie dziwne to było i do tej pory nie wiem od czego... potem sporo rozstępów mi wylazło właśnie wkoło pępka, ale nie wiem czy to było powiązane...

reklama
Hej! No i doczekaliśmy się wreszcie i wczoraj wybraliśmy się na warsztaty z cyklu Bezpieczny Maluch - linkowalam Wam stronę jakiś czas temu. Dziewczyny uważam, że to super sprawa, można było poćwiczyć na lalkach pierwszą pomoc dla maluszka w różnych przypadkach, sposoby prawidłowego montażu i usadzenia dziecka w foteliku i wózku, porady laktacyjne, dbałość o skórę mamy i dziecka, a wszystko prowadzone przez ogarniętych medyków czy położne z poczuciem humoru, dzięki czemu nie było to nudne siedzenie i słuchanie monologów ludzi bez pasji. Polecam zwłaszcza osobom, które tak jak my spodziewamy się pierwszego maluszka [emoji4]

W kwestii bólu pępka, to nie wiem o czym mowa, bo mnie to omija - nie wiem, może narazie [emoji6] za to czasem czuję jak ciągnie mnie skóra wokoło pępka oraz w podbrzuszu, mam wrażenie jakby mi mięśnie miały nie wytrzymać w podtrzymywaniu dziecka i zaraz puścić, odruchowo trzymam wtedy brzuch od dołu, strasznie dziwne uczucie

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry