reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Po żelazie często tak jest o_O
A po tym Actiferolu nie ma takich "dodatków".:)
Oesuuu tylko nie moje zębyyyy [emoji24][emoji24][emoji24] no nic, jak trzeba to trzeba. Tego leku o którym mówisz nie dostanę, więc biorę to co jest i modlę się o brak skutków ubocznych [emoji29]

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
dziewczyny, czy poziom glukozy wyższy w 2 godzinie niż 1 jest w porządku?
upload_2018-3-1_18-56-44.png

Załączniki

• upload_2018-3-1_18-56-44.png
    upload_2018-3-1_18-56-44.png
    47,4 KB · Wyświetleń: 528
Kiszonkę z buraków polecam. Ja sobie zrobiłam około 2 miesiące temu. I piłam codziennie szklaneczkę, może dlatego miałam teraz takie dobre wyniki. Czosnku też tam dużo dałam i nie choruje narazie.

Ostatnia edycja:
Przeglądałam sobie dziś internety i natknęłam się na bezpłatne warsztaty dla kobiet w ciąży oraz dla mam. Program wydaje się fajny, w każdym razie ja już się zapisałam na jedne z 'bezpiecznego malucha', opinie są pozytywne, a zawsze warto wybrać się i posłuchać, poznać nowych ludzi. Niestety dużo z nich już się odbyło, ale jeśli w Waszej okolicy jest wolny termin, a któraś z Was byłaby zainteresowana to przesyłam linki, do tych, które znalazłam:)

Link do: Bezpieczny Maluch

Link do: Warsztaty Mamo to Ja - Mamotoja.pl
Fajna sprawa ja byłam na podobnej konferencji/ warsztatach w 1szej ciąży, w Katowicach, bo przyjaciółka kt też była w ciąży tam mieszka.

U mnie sucho zupełnie, ale bolą i swędzą mnie sutki okropnie :/

Byłam u położnej, mała rośnie zdrowo, nawet dała pokaz kopniaków przy badaniu tętna Mam bardzo niskie żelazo więc przepisała jakieś tabletki. Mówiła że bardzo często żołądek źle toleruje żelazo, są wymioty, biegunki i inne cuda. Pierwsze słyszę... miała któraś takie przygody?
Aaaa... będę miała robioną krzywą cukrową! Chwała panu! Moja położna zleciła JAKIEŚ badanie! [emoji134]‍♀️ [emoji1] Mam przyjść w 29 tygodniu.

Poza tym, dowiedziałam się już na pewno że nie będę miała żadnego usg do końca. Jak inaczej można sprawdzić czy mała jest dobrze ułożona do porodu?

Ja brałam tabletki bo miałam anemię to brzuch mnie bardzo bolał. Powiedziałam lekarzowi, że nie dam rady funkcjonować i mi zmienił na żelazo w plynie i nic mi nie jest :)

Byłam u położnej, mała rośnie zdrowo, nawet dała pokaz kopniaków przy badaniu tętna Mam bardzo niskie żelazo więc przepisała jakieś tabletki. Mówiła że bardzo często żołądek źle toleruje żelazo, są wymioty, biegunki i inne cuda. Pierwsze słyszę... miała któraś takie przygody?
Aaaa... będę miała robioną krzywą cukrową! Chwała panu! Moja położna zleciła JAKIEŚ badanie! [emoji134]‍♀️ [emoji1] Mam przyjść w 29 tygodniu.

Poza tym, dowiedziałam się już na pewno że nie będę miała żadnego usg do końca. Jak inaczej można sprawdzić czy mała jest dobrze ułożona do porodu?

Ja też biorę żelazo... Wzdęcia, zaparcia i wymioty.. tragedia. Dostałam 1 opakowanie i dalej mam 10 tablet a powinnam już skończyć. Brałam co drugi dzień po 2 tabletki to miałam 1 dzień spokoju. Zębów nie mam czarnych:)

Ja mam takie przygody, juz trzecie tabletki dostalam na anemie i dupa, za kazdym razem wymioty i takie zaparcia, ze masakra ;(((

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No to pięknie. Ja i tak mam zaparcia więc jak się jeszcze pogorszy to bosko... [emoji22] a

Ewa przestałam brac, czasem jak.dobrze sie czuje ale tak bardzo dobrze to.wezme tabletke ale to jedna a nie dwie. I raz na trzy dni powiedzmy... a tak to ratuje sie kiszonka z burakow ktora pilam tez w.pierwszej ciazy kakao i innymi produktami ktore maja wysokie stezenie zelaza. Staram sie jak moge ale ostatnio mi sie pogorszylo z 11'3 spadlo na 10'8 i lekarz powiedział ze.musze brac tabletki chocby co ktorys dzien... :/

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry