reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

#Nixie zupka wygląda pysznie.
Ja się dziś nastałam przy pierogach, zrobiłam ruskie i kilka z malinami, bo mi ciasta zostało.

Młody jakoś tak ułożony że co chwilę muszę latać siku.[emoji16]
Ja dzisiaj miałam to samo, co chwilę do toalety, na szczęście ulitował się nad matką na wieczór :)

reklama
Super,że wszytko dobrze [emoji4] infekcje też chyba Ci w końcu dały spokój

Ja dzisiaj byłam na morfologii +mocz. W poniedziałek mam wizytę, jestem ciekawa co tam u maluszka słychać. Krew pobierala mi położna środowiskowa,która już się cieszy na odwiedziny po porodzie [emoji14] rozgadała się babina okropnie. Ogólnie spoko babka. Zgłaszacie dzieciaczki w waszych przychodniach czy wybieracie sobie inna położna z poza okręgu?

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom
No narazie spokój ...ale nie wiem czy na długo....

Ja ostatnio nawet mniej chodzę w nocy sikać, za to nadrabiam w dzień. U mnie mały miał dziś czkawkę i mi brzuch "skakał" przez parę minut, śmieszne to uczucie :)

Dziewczyny, nie wiem jak Wy, ale ja mam co parę dni takie ciśnienie na jedzenie, że mogłabym jeść non stop! ;) I co jakiś czas zmieniają mi się smaki. Minęła mi faza na chleb z żółtym serem i pomidorem, teraz mam fazę na tosta z mascarpone i powidłami śliwkowymi. Chyba muszę kupić kłódkę na lodówkę i jak przyjdzie "faza głodu", to zakładać!;)

Też mam fazę na jedzenie..... Dzisiaj się prawie poryczalam bo chciałam galaretke sobie zrobić z owocami i co? Galaretka przeterminowana [emoji24] a tak mi się chce... M obiecał że mi kupi jutro w cukierni ciasto z galaretka- ale czy jak akurat wtedy będę chciała? [emoji14] i czy mnie to zadowoli? A galaretki sobie kupię bo MUSZE je mieć [emoji16]
Wczoraj miałam fazę na chipsy,otworzyłam paczkę,zjadłam może ze 4 szt i pojedzone. No i se leży praktycznie cała paczka otwarta i wietrzeje.
Strach się bać na co jutro będę mieć ochotę [emoji12]
O, i jeszcze bym zjadła pomidory! Tak mi ich brakuje...

Też zjadłabym pomidory , ale takie czerwone pachnące soczyste nie te co teraz są....... Moi teściowe hodują pomidorki swoje tak na własny użytek i to jest niebo w gębie... świeży chlebek masełko i pomidor z cebulką pyyycha.... :)
Dziś u przyjaciół jadłam zapiekankę z ziemniaków batatów, mięso mielone sosik śmietanowy i serek też dobreeee :)

Ja dzidzie zapiszę do przychodni do której mam bliżej, bo do przychodni do której chodzę do gina mam dość daleko, ale jakbym miała sama się tam z wózkiem wybrać to za daleko, mam na szczęście z 5 minut ode mnie przychodnie i chyba ją wybiorę.

Super,że wszytko dobrze [emoji4] infekcje też chyba Ci w końcu dały spokój

Ja dzisiaj byłam na morfologii +mocz. W poniedziałek mam wizytę, jestem ciekawa co tam u maluszka słychać. Krew pobierala mi położna środowiskowa,która już się cieszy na odwiedziny po porodzie [emoji14] rozgadała się babina okropnie. Ogólnie spoko babka. Zgłaszacie dzieciaczki w waszych przychodniach czy wybieracie sobie inna położna z poza okręgu?

Ja wybiore inną ale nie planuje korzystać z jej usług.

Ja wybiore inną ale nie planuje korzystać z jej usług.
Ja do położnej zapisałam się tam gdzie szkoła rodzenia i tak zostanie. A przychodnie mam kolo domu, wiec z wygody raczej tutaj dzieciaczka do pediatry zapiszę. A propos położnej, dziewczyny które już rodziły, jak wyglądała Wasza opieka położnej. Koleżanka ostatnio rodziła i położna tylko kikut pępka dziecku odcięła. A czy ona nie powinna też oglądać ranę matki po porodzie i ściągać szwy? Jak u Was było?

Ja do położnej zapisałam się tam gdzie szkoła rodzenia i tak zostanie. A przychodnie mam kolo domu, wiec z wygody raczej tutaj dzieciaczka do pediatry zapiszę. A propos położnej, dziewczyny które już rodziły, jak wyglądała Wasza opieka położnej. Koleżanka ostatnio rodziła i położna tylko kikut pępka dziecku odcięła. A czy ona nie powinna też oglądać ranę matki po porodzie i ściągać szwy? Jak u Was było?
Odcięła kikuta? Co to za położna?
On powinien sam odpaść!! [emoji15]

U nas położna jak przychodzi na patronaż to pyta jak sobie radzimy, czy mamy jakieś pytania, na 1szej wizycie oglądała moje krocze, ogląda dziecko, waży, ogląda jak sobie z karmieniem radzimy itp..
U mnie była 2 czy 3x zamiast tej ilości zalecanej, bo stwierdziła że wszystko ok, radzimy sobie, do tego pielęgniarka..
Ale zaznaczyła że w razie jakichkolwiek pytań czy problemie mam dzwonić, no i ona czasem jak jest potrzeba to chodzi do mam więcej razy niż jest zalecane..

reklama
A co do szwów to u nas w szpitalu praktykowali ściąganie szwów przy wypisie, oczywiście jeśli wszystko wyglądało ok. Twierdzili że lepij szybciej je ściągnąć, bo kobietą jest lepiej bez nich no i faktycznie od razu lepiej się szło, choć ja tylko 2 małe miałam ;)

Do góry