KikaRika
Moderatorka
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No to super szybko zaczyna przesypiać noce. Zazdroszczę moja mała dopiero po odcycowaniu przespala cała noc ale my tak długo się karmiłyśmyJa po glukozie super. Trochę w glowie mi sie mota ale ok @K8y moja mała wczoraj skończyła 14m
Dzień dobry [emoji4]
Ja siedzę tydzień w domu. Na szczęście Dawid nie ma już gorączki i wygląda lepiej. Popołudniu jedziemy do lekarza. Fajnie się tak siedzi i macha nogą z nic nierobienia [emoji13]. Aczkolwiek ciągle w głowie siedzą myśli o robocie, że tego nie zrobię, to będzie leżeć itd.
Czy Wam dziewczyny, które już sobie odpoczywają na L4, było trudno się przestawić na inny tryb funkcjonowania? Ja jestem raczej aktywną osobą i kanapowiec ze mnie żaden [emoji6], więc się trochę martwię jak to będzie, bo ile można sprzątać,prac,gotować i robić zakupy? [emoji14] mam nadzieję że w kwietniu już pogoda zacznie nas rozpieszczać większym ciepełkiem i sloneczkiem, to wtedy spacery umilą czas
Któras ma jakieś wizyty w tym tygodniu albo połówkowe? Ja idę 26-go pooglądać dzidzie [emoji4]
Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja dzisiaj też byłam na wizycie i wszystko jest ok dostałam skierowanie na gluzkoze więc pewnie pójdę w następnym tygodniu następna wizyta też na 19 marca
Zależy czy miałaś w tym czasie jakieś chorobowe, opiekę itp... Bo licz okres bez tego.
Ja np na L4 poszłam w październiku a chorobowe wyliczyli mi od maja 2016 do czerwca 2017..
Bo musi być jakiś okres 3 miesięczny bez zwolnienia...
A ja miałam na przełomie lipca/ sierpnia 2 tyg L4, jeszcze jakaś opieke w między czasie 2 dni...
W Pl krzywą cukrowa kosztuje ok 8zl, może w De jest podobnie.. Więc będziesz chciała to możesz zrobić, bo to żaden koszt, szczególnie jeśli masz obciążenie genetyczne..Wiec bedziemy razem na wizyty chodzi
A co do glukozy to tak sie zastanawiam czy w Niemczech tez sie takie badanie robi. Teraz jestem w 22 tygodniu a lekarz jak narazie nic o tym nie wspominal. Jedyne co, to pobiera mi krew co drugą wizyte i oddaje mocz przed każda wizyta.
A kiedy mają Cię wypuścić?Ja w szpitalu od soboty, dieta i sprawdzanie cukru kilka razy dziennie. Ale nie jest źle. Właśnie mnie wzięli na usg, na szczęście z dzidzia wszystko dobrze, nie urosła też za duża a tego się obawiają przy cukrzycy.