reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Dziewczyny powiedzcie mi bo jestem zielona. Jak pójdę na zwolnienie od 1 marca to za jakie miesiące będą mi liczyli chorobowe A później macierzyński? Od marca 2017 do lutego 2018 czy jakosc inaczej?

reklama
Gratulacje wizyty;) ja aktualnie siedze na krzywej ostatnie 30 min przedemna i kanapka w torbie.) pizga tu ze szok siedze w kurtce bo zamaram. U mnie noc cud ;) mala zasnela ok 21 spala do 7 rano bez przerwy na jedzenie. Potrafi nam coraz czesciej przespac całą noc. Moze unormuje sie do porodu;)

Dzień dobry [emoji4]
Ja siedzę tydzień w domu. Na szczęście Dawid nie ma już gorączki i wygląda lepiej. Popołudniu jedziemy do lekarza. Fajnie się tak siedzi i macha nogą z nic nierobienia [emoji13]. Aczkolwiek ciągle w głowie siedzą myśli o robocie, że tego nie zrobię, to będzie leżeć itd.
Czy Wam dziewczyny, które już sobie odpoczywają na L4, było trudno się przestawić na inny tryb funkcjonowania? Ja jestem raczej aktywną osobą i kanapowiec ze mnie żaden [emoji6], więc się trochę martwię jak to będzie, bo ile można sprzątać,prac,gotować i robić zakupy? [emoji14] mam nadzieję że w kwietniu już pogoda zacznie nas rozpieszczać większym ciepełkiem i sloneczkiem, to wtedy spacery umilą czas

Któras ma jakieś wizyty w tym tygodniu albo połówkowe? Ja idę 26-go pooglądać dzidzie [emoji4]

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

@didi133 ile ma Twoja córeczka? Oczywiście o ile to nie tajemnica:)

@ADA87 o za tydzień długie oglądanie na połówkowym super:) trzymam kciuki żeby udało się mieć fajne zdjęcia bo u mnie niestety po wszelkich pomiarach które zajęły 50min Kaja obróciła się plecami i nie mam ani jednego zdjęcia ot taka gwiazda.
@Bea.K84 ja jestem na L4 od października i nie jest łatwo się przestawić. Do stycznia leżałam w łóżku praktycznie cały czas. Teraz jest lepiej i się wkurzam że niewiele robię ale u nas wykańczanie domu i chciałabym bardziej się udzielać a tak to tylko sprzątam i sprzątam

Dziewczyny powiedzcie mi bo jestem zielona. Jak pójdę na zwolnienie od 1 marca to za jakie miesiące będą mi liczyli chorobowe A później macierzyński? Od marca 2017 do lutego 2018 czy jakosc inaczej?
Zależy czy miałaś w tym czasie jakieś chorobowe, opiekę itp... Bo licz okres bez tego.
Ja np na L4 poszłam w październiku a chorobowe wyliczyli mi od maja 2016 do czerwca 2017..
Bo musi być jakiś okres 3 miesięczny bez zwolnienia...
A ja miałam na przełomie lipca/ sierpnia 2 tyg L4, jeszcze jakaś opieke w między czasie 2 dni...

Hej dziewczyny ale żeście się rozpisały po tym weekendzie..[emoji4]

Ja byłam dziś u dentysty, wzięłam córkę bo miałam już dawno z nią skoczyć na przegląd, ale jakoś nie wyszło..
Córka ma "zęby jak perełki", więc Super, a mi jedną mała dziurkę robił.

@maćku odezwij się do mnie.

reklama
Hej dziewczyny ale żeście się rozpisały po tym weekendzie..[emoji4]

Ja byłam dziś u dentysty, wzięłam córkę bo miałam już dawno z nią skoczyć na przegląd, ale jakoś nie wyszło..
Córka ma "zęby jak perełki", więc Super, a mi jedną mała dziurkę robił.

@maćku odezwij się do mnie.

Do góry