reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Dziewczyny powiedzcie mi bo jestem zielona. Jak pójdę na zwolnienie od 1 marca to za jakie miesiące będą mi liczyli chorobowe A później macierzyński? Od marca 2017 do lutego 2018 czy jakosc inaczej?

reklama
Gratulacje wizyty;) ja aktualnie siedze na krzywej ostatnie 30 min przedemna i kanapka w torbie.) pizga tu ze szok siedze w kurtce bo zamaram. U mnie noc cud ;) mala zasnela ok 21 spala do 7 rano bez przerwy na jedzenie. Potrafi nam coraz czesciej przespac całą noc. Moze unormuje sie do porodu;)

Dzień dobry [emoji4]
Ja siedzę tydzień w domu. Na szczęście Dawid nie ma już gorączki i wygląda lepiej. Popołudniu jedziemy do lekarza. Fajnie się tak siedzi i macha nogą z nic nierobienia [emoji13]. Aczkolwiek ciągle w głowie siedzą myśli o robocie, że tego nie zrobię, to będzie leżeć itd.
Czy Wam dziewczyny, które już sobie odpoczywają na L4, było trudno się przestawić na inny tryb funkcjonowania? Ja jestem raczej aktywną osobą i kanapowiec ze mnie żaden [emoji6], więc się trochę martwię jak to będzie, bo ile można sprzątać,prac,gotować i robić zakupy? [emoji14] mam nadzieję że w kwietniu już pogoda zacznie nas rozpieszczać większym ciepełkiem i sloneczkiem, to wtedy spacery umilą czas

Któras ma jakieś wizyty w tym tygodniu albo połówkowe? Ja idę 26-go pooglądać dzidzie [emoji4]

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

@didi133 ile ma Twoja córeczka? Oczywiście o ile to nie tajemnica:)

@ADA87 o za tydzień długie oglądanie na połówkowym super:) trzymam kciuki żeby udało się mieć fajne zdjęcia bo u mnie niestety po wszelkich pomiarach które zajęły 50min Kaja obróciła się plecami i nie mam ani jednego zdjęcia ot taka gwiazda.
@Bea.K84 ja jestem na L4 od października i nie jest łatwo się przestawić. Do stycznia leżałam w łóżku praktycznie cały czas. Teraz jest lepiej i się wkurzam że niewiele robię ale u nas wykańczanie domu i chciałabym bardziej się udzielać a tak to tylko sprzątam i sprzątam

Dziewczyny powiedzcie mi bo jestem zielona. Jak pójdę na zwolnienie od 1 marca to za jakie miesiące będą mi liczyli chorobowe A później macierzyński? Od marca 2017 do lutego 2018 czy jakosc inaczej?
Zależy czy miałaś w tym czasie jakieś chorobowe, opiekę itp... Bo licz okres bez tego.
Ja np na L4 poszłam w październiku a chorobowe wyliczyli mi od maja 2016 do czerwca 2017..
Bo musi być jakiś okres 3 miesięczny bez zwolnienia...
A ja miałam na przełomie lipca/ sierpnia 2 tyg L4, jeszcze jakaś opieke w między czasie 2 dni...

Hej dziewczyny ale żeście się rozpisały po tym weekendzie..[emoji4]

Ja byłam dziś u dentysty, wzięłam córkę bo miałam już dawno z nią skoczyć na przegląd, ale jakoś nie wyszło..
Córka ma "zęby jak perełki", więc Super, a mi jedną mała dziurkę robił.

@maćku odezwij się do mnie.

reklama
Hej dziewczyny ale żeście się rozpisały po tym weekendzie..[emoji4]

Ja byłam dziś u dentysty, wzięłam córkę bo miałam już dawno z nią skoczyć na przegląd, ale jakoś nie wyszło..
Córka ma "zęby jak perełki", więc Super, a mi jedną mała dziurkę robił.

@maćku odezwij się do mnie.

Do góry