nixie
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mysle, ze jezeli lekarz, ktory robil Ci to badanie nie wyrazil zaniepokojenia to wszystko jest OK. Rozpietosc zakresu OK w USG to +/- 2 tc w jedną lub w drugą stronę na ogól.Hej mam pytanie o usg połowkowe jestem 20+3 tygodniu ciąży wczoraj byłam na badaniu i powiedzcie mi czy rozbieżności cereb wskazujący na 19+1 i rad 21+0 są w granicach normy ? I czy normalne jest ze widać nerki i pęcherz a moczowodow juz nie ?
Powinno sie ksiazkowo na co najmniej 3 miesiace przed planowaną ciaza (wraz z partnerem, bo jakby nie patrzec to 50% genów) i do konca ciazy co najmniej. Kwas jest w witaminach prenatalnych, ktore powinno sie przyjmowac przez calą ciaze.Do którego miesiąc je się kwas foliowy ?
Całą ciążęDo którego miesiąc je się kwas foliowy ?
Jak piszą dziewczyny - spytaj swojego lekarza, jakiekolwiek opinie w internecie są tylko opiniami osób z internetu (jak w tej "reklamie" z pedofilem i dziewczynką - nigdy nie wiesz kto jest po drugiej stronie)Hej mam pytanie o usg połowkowe jestem 20+3 tygodniu ciąży wczoraj byłam na badaniu i powiedzcie mi czy rozbieżności cereb wskazujący na 19+1 i rad 21+0 są w granicach normy ? I czy normalne jest ze widać nerki i pęcherz a moczowodow juz nie ?
Olasec, narazie mam 37,8 ale wolałam zapytać w razie czego. Strasznie się źle czuje, bolą mnie oczy, głowa, kaszle mnie i ogólnie wszystko boli... Zastanawiam się czy nie lyknac apapu na noc to może prześpię noc i się trochę wypoce. Jak myślicie ? Czy poczekać aż temperatura wzrośnie ?
Co w ogóle na taki suchy meczacy kaszel polecacie ?
Kurować się w domu narazie czy wybrać się jutro do lekarza ?