reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

No to położna wprowadziła Cię w błąd ;) Tutaj masz wytyczne - klik - strona 32, jasno precyzujące, że żeby grupa krwi była potwierdzina musi pochodzić z dwóch niezależnych pobrań - więc nawet jak pod wynikiem podpisze się/sprawdzi go 10 osób to do tego żeby był wynikiem potwierdzonym (umożliwiającym ew. przetoczenie krwi) potrzeba drugiego oznaczenia :)
Powiem szczerze - nie chce mi się tego czytać ;)
Może do naszego szpitala te wytyczne jeszcze nie doszły? I każda ciężarna musi mieć te dwa wyniki?

reklama
Cześć dziewczyny ;) Jestem tu nowa, czy mogę do Was dołączyć ?
Termin na 21 czerwca, to moje drugie maleństwo. W domku mam już córeczkę w sierpniu będzie miała 7 lat. Jestem Nikola i pochodzę z Zabrza ;)
Od 9 tyg ciąży jestem na zwolnieniu, ponieważ miałam straszne wymioty niepowściągliwe które męczą mnie do dzisiaj. Choć myślałam, że po 3 miesiącu to minie myliłam się. Chętnie dołączę i podyskutuje na ciekawe tematy ;)

możesz leżeć sobie na brzuchu? to Ty płaska jeszcze jesteś? :)
Ja mam duzy brzuch i mogę na nim jeszcze leżeć[emoji16]

9ewnqqmznpxcwjj5.png

A ja bym zrobila to tak. Wyslala bym listem poleconym priorytetowym za potwierdzeniem. Dostaniesz druk o nadaniu i jesli co odesla to idz do inspekcji pracy i złóż skargę. Ze pracodawca niechce przyjść zwolnienia od ciebie czy to osobiscie czy pisemnie. A mozesz zajść do firmy i poprosić o pisemne odmowienie przyjścia zwolnienia od ciebie.

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom
Powiem Ci, że świnia z tego pracodawcy i wydaje mi się, że nie ma prawa odmowić przyjecia L4. Nie wiem jaki masz układ z przełożonym, ale z tego co piszesz nie jest raczej "przychylny" i choć straszenie szefa nie jest w moim stylu, to w takiej sytuacji postawilabym sprawę przed nim jasno. Slbo to przyjmnie albo zgłosisz do PIPu i do ZUSu, ze pracodawca odmawia przyjecia zwolnienia. Może zmieknie mu rurka? Co za cham..!

Ja chodzę prywatnie. Za każdą wizytę płace i za te USG genetyczne, połówkowe też. Ale za to wszelkie pozostałe badania robię w Enelmed. Mam wykupiony pakiet, płace 30 zł m-cznie i mam wszystkie badania za free. Łącznie z tymi poufnymi.

Dzięki temu sporo oszczędzam. Jakby tak za wszystko płacić, to naprawdę wychodzi strasznie dużo pieniędzy.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom
A powiedz mi, bo ja tez do lekarza chodze prywatnie, ale mam z pracy opieke w Enelmedzie. Pierwsze badania robilam prywatnie i za nie placilam, teraz lekarka zlecala mi tylko mocz, wiec zawozilam go do swojej przychodni w rejonie i placilam pare groszy za to 1 badanie. Ale przede mna krzywa cukrowa i kolejna lista badań i pomyślałam, że bez sensu bede placic jak moge to zrobic w enelmedzie. I teraz nie wiem, czy umowic sie tam do ginekologa i po prostu poprosic go o skierowanie na te badania (wypisze tak po prostu jak nie jest moim lekarzem?), czy ściemnić że chce zmienić lekarza i wtedy skierowanie bedzie wypisywal juz "jako lekarz prowadzacy" nr2? :)

Cześć dziewczyny ;) Jestem tu nowa, czy mogę do Was dołączyć ?
Termin na 21 czerwca, to moje drugie maleństwo. W domku mam już córeczkę w sierpniu będzie miała 7 lat. Jestem Nikola i pochodzę z Zabrza ;)
Od 9 tyg ciąży jestem na zwolnieniu, ponieważ miałam straszne wymioty niepowściągliwe które męczą mnie do dzisiaj. Choć myślałam, że po 3 miesiącu to minie myliłam się. Chętnie dołączę i podyskutuje na ciekawe tematy ;)
Witaj :) Jest nas tu już trochę, ale im więcej tym lepiej :)

Dobra tylko za nienstawienie się w pracy moze dostac dyscyplinarke. Bo zwolnienia nie ma szef jej w pracy nie ma wymowienia nie ma wiec out z pracy. Wiec lepiej sie pospieszyć

Ja rowniez place za wszytkie badania bez wyjatku. Ale to minus prowadZenia ciąży prywatnie a nie panstwowo gdzie kolejki kolosalne.

Ja też prowadzę ciążę prywatnie, ale mam pakie z pracy w Luxmedzie i po każdej wizycie idę na 5-minutową wizytę do lekarza z Luxmedu po skierowanie. Dzięki temu nie płacę za żadne badania :)

A powiedz mi, bo ja tez do lekarza chodze prywatnie, ale mam z pracy opieke w Enelmedzie. Pierwsze badania robilam prywatnie i za nie placilam, teraz lekarka zlecala mi tylko mocz, wiec zawozilam go do swojej przychodni w rejonie i placilam pare groszy za to 1 badanie. Ale przede mna krzywa cukrowa i kolejna lista badań i pomyślałam, że bez sensu bede placic jak moge to zrobic w enelmedzie. I teraz nie wiem, czy umowic sie tam do ginekologa i po prostu poprosic go o skierowanie na te badania (wypisze tak po prostu jak nie jest moim lekarzem?), czy ściemnić że chce zmienić lekarza i wtedy skierowanie bedzie wypisywal juz "jako lekarz prowadzacy" nr2? :)

W Enelmedzie przyjmą skierowanie od lekarza i placówki zewnętrznej. Nie robią z tym problemów. Ja mam zawsze skierowanie spoza Enelmed i jest ok. Od razu idziesz do punktu pobrań. Nie musisz nawet podchodzić do rejestracji.

Nie musisz mieć też u nich karty ciąży (tak jak jest to w Luxmed) i nie musisz chodzić do nich do gin.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny odczuwacie już skurcze przepowiadające? Mi dość często brzuch twardnieje i tak w sumie nie wiem kiedy zacząć się martwić.

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry