reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Akurat o tych Premium Care tez słyszałam dużo różnych opini. Ja się póki co zastanawiam czy zamawiać czy nie. Sa tez inne rodzaje. Pisze tylko informacyjnie być może któraś z mam skorzystają :-)

reklama
Hejka :)
Ja będę kupowała zwykle pampersy. Kupimy dwie małe paczki 1 i duża pakę 2, a później się zobaczy czy spasowały.

Co do porodu to ja jakoś się boję teraz bardziej niż za pierwszym czy drugim razem o_O nie wiem dlaczego tak jest ale jak zaczynam o tym myśleć to tłumacze sobie że i tak jak się zacznie to nie ma wyjścia i jakoś to będzie :)

Jak karmiłam piersią to właśnie tak jak któraś z Was pisała (sorki, nie pamiętam kto) mleko samo leciało. Najśmieszniejsze było pod prysznicem jak mleko leciało jak z fontanny :p:D nie raz śmiałam się do męża, żeby stal z butelką i lapal, bo szkoda :-D hehehe :D

Ja bylam wczoraj na kontroli, mam ją co 2 tygodnie przez tą szyjkę. I niestety-stety pod nieobecnosc mojej lekarki badal mnie ordynator szpitala.
W poniedzialek mam sie zglosic do lekarki i jezeli potwierdzi jego rekomendacje to 1.02. bedą mi zakladac szew na szyjkę :(
Na pessar w moim przypadku za wczesnie (19tc) i zbyt duze ryzyko infekcji - stad pessar bylby gorszym wyjsciem patrzac ile jeszcze tygodni do przodu.
Jestesmy podlamani, bo to sie wiaze z zabiegiem pod znieczuleniem - a niczego tak sie nie boje jak znieczulen.
W dodatku ma swoje ryzyka i nakazuje potem juz calkowite lezenie raczej ;(
Kurcze, a gdzie tam do konca czerwca... ;(

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

A jakiej długości masz szyjkę? Ja też się boję, bo szyjkę mam niewydolną i na poprzedniej wizycie już była skrócona. Kolejna wizyta za 1,5 tygodnia, lekarz powiedział, że jak tendencja skracania się będzie utrzymywać to mnie skieruje na oddział :(

U mnie waga ciągle stoi i miejscu. Na początku ciąży schudłam z 69 kg do 67,5 później nadrobiłam te 1,5 kg i od 7 tygodni waga bez zmian 69 kg (termin mam na 10.06). Tylko, że mi po pierwszej ciąży zostało 8 kg więc zapasy mam:-) Dodam, że w pierwszej ciąży przytyłam 26 kg:no2: Mam nadzieję że tym razem nie przekroczę wagi 80 kg ale czas pokaże....Pozdrowienia dla wszystkich:)

Mój synek nie mógł używać oryginalnych pampersow bo strasznie mu pupę odparzaly. Przy synku nie robiłam zapasów i teraz też nie będę robić. W szpitalu dostanę dużą paczke na początek więc zobaczymy jak to teraz będzie wyglądać.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Moja córka tak samo po Pampers'ach miała odparzenia, a po Dadach już nie..
A najlepsze dla nas są Tesco Loves Baby, nie tak cienkie jak dady.
Z kolei rossnanowskie nie przypadły nam do gustu, bo takie grube i sztywne są.

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

Moja córka tak samo po Pampers'ach miała odparzenia, a po Dadach już nie..
A najlepsze dla nas są Tesco Loves Baby, nie tak cienkie jak dady.
Z kolei rossnanowskie nie przypadły nam do gustu, bo takie grube i sztywne są.

a u nas królują dady, ale premium (te fioletowe), pampers drogie, rosman złe, a te tescowe to jakieś dziwne, nie lubiłam ich zapinać i jeszcze taki dziwny zapach był z nich, brrrr

Dziewczyny, Od niedzieli źle się czułam. Miałam twardnienie brzucha i strasznie bolą mnie lędźwie, macica się kurczy i boli i im bardziej to się nasilało tym więcej leżałam. Im dłużej leżałam tym bardziej się nakręcałam bo gorzej mnie bolało i poszłam na usg sprawdzić szyjkę. Lekarz powiedział, że dalej mam szyjkę jak u żyrafy, że mam zakaz leżenia bo lędźwie mogą dawać objawy skurczy i bóli bo...leżę. Mam zakaz przejmowania się i nakręcania :)
Do tego wyskoczyło mi zimno na ustach (miałam je już w życiu nie raz na szczęście) i dostałam heviran 2x 400. Okołoporodowo też musze o heviranie pamiętać bo dzidziunia moge zarazić a to niebezpieczne.
Opisuję Wam to dlatego, że nie zawsze jak panikujemy to jest dobrze :D pewnie to wiecie
Jak wczoraj się rozchodzilam to czuję się lepiej :D Chyba lekarz miał racje :p
Co do wagi to od początku przytyłam uwaga....... 8kg tadam! śmiałam się że duże mamy dziecko skoro już tyle waży :D
Ja też od wczoraj postanowilam mniej leżeć :) I wyjątkowo dzisiaj nic mnie brzuch nie bolał, plecy.

my oprócz zwykłych pampersów używamy też pieluch z lidla, które moim zdaniem są całkiem ok. nie są tak grube i sztywne jak te z rossmanna (do tescowych i dady nie mam porównania, bo nigdy nie kupowałam)

Adamex bartella o kt dużo dziewczyn mysli, podobno ma tą opcję..

Tak ale to jest właśnie 2w1. Ale wózki, które są tylko spacerówkami np joie litetrax już ma na stałe siedzisko i nie można zmieniać kierunku jazdy. Dlatego ja preferuję 2w1 na początek tak do 1,5 roku a potem samą spacerówkę.

reklama
U mnie na wadze +2kg przez 3 tygodnie i to w sumie jest pierwszy wzrost mojej wagi. [emoji3] miało byc dzis połówkowe a okazało sie ze Pani w rejestracji złe mnie zapisała i wizyta została wpisana na jutro, wiec jeszcze jeden dzien oczekiwania.
Z pampersami to u mnie jest tak ze chciałabym juz zrobić jakiś zapas ale boje sie, ze maleństwu cos nie bedzie pasowało wiec ostatecznie poczekam chyba do narodzin.
Miłego piątku!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry