reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Chyba przestanę tu zaglądać, bo co przeczytam o jakimś jedzeniu to już mam smaka :D I potem dziwić się, że wyglądam jak kulka, skoro silna wola w kwestii jedzenia NIE ISTNIEJE ;)

A brzuszek zacny! :D U mnie cały jest wzdęty (nie tylko podbrzusze), więc zdecydowanie wyglądam grubo, a nie ciążowo ;) Co mi nie przeszkadza, póki nikt o ciąży nie wie :D U mnie dziś 15+5 i nadal nie wiem kto to tam w brzuchu siedzi- na genetycznym dr powiedział, że może chłopiec, ale teraz, kilka dni temu ginekolog do której chodzę/chodziłam nie była w stanie nic określić, powiedziała że za wcześnie...

reklama
Witam się o poranku :-) U mnie już 16 tydzień i raczej brzuszek ciążowy. Jest po 5 kilka minut a mój brzuszek wygląda tak jak na zdjęciu więc to nie są wzdęcia :-) lecę do pracy, spokojnego dnia mamuski :-)
1512619930-2f0de8ed9cd0923a-aaaaaa.jpeg

Witam nowe Panie:)
Gratuluję wizyt
emoji173.png
ja jeszcze czekam tydzień
emoji1.png

Ja dziś męża na randkę z okazji Mikołajek porwałam na stek bo uwielbiamy obydwoje.
Jednak skusił się na burgera a ja na żeberka
emoji7.png
emoji23.png

Jakbyście widziały minę od Pani jak przyszła i podaje mężowi te ogromna porcję żeberek a ja 'niee to dla mnie "
emoji23.png

Do tego wyglądam jak świnka no mam taaaaakie wzdęcia i pyzowata twarz od urodzenia
emoji23.png
no mina tej babki - bezcenna
emoji23.png
"A to do Pani, bardzo przepraszam!"
emoji23.png

Pozdrawiam z moim brzuchem
emoji23.png
emoji23.png
emoji23.png

(Tak, wiem.. W 13tyg nie ma opcji żeby to był ciążowy ale mam to gdzieś - wszyscy to chwalą a ja nie muszę w końcu wciągać
emoji23.png

1512591636-d3b72d72497bbdf1-aaaaaa.jpeg

emoji23.png
emoji23.png
emoji23.png

Heej , mój brzuszek wygląda podobnie :) Też mi mówią że taki łądny brzuszek już ciążowy, a ja wiem że niekoniecznie - trochę mojego tłuszczyku ale owszem od spodu już dzidzia wypycha się ;) Ale właśnie i tak już nie mogę wciągnąć więc jest jak jest ;-)
Ostatnio zaczęłam zakładać sobie już ciążowe spodnie , są super bo nigdzie mnie nic nie gniecie.
Tu wg okresu wychodzi mi 14 tydzień, ale wg szpitala 15 tc.
Również ostatnio chodzą za mną burgery, i śledzie, i w ogóle dużo rzeczy ;)

A ja nie wiem jeszcze kto tam siedzi w środku :)

Witam nowe mamusie:)
Gratulacje udanych wizyt i czekamy na więcej tak dobrych wieści.
U mnie genetyczne we wtorek:)
Brzuszki śliczne, mój podobny baaardzo i się z niego ciesze:D
O takich pysznosciach tu piszecie to i ja się pochwalę wczorajszą kolacją.
Zrobiłam zawijańca z ciasta francuskiego z pieczarkami , cebulka, tuńczykiem i serem żółtym...A do tego sos czosnkowy oczywiście domowej roboty:)
W trakcie zawijania...
20171206_163136-1548x2064.jpg

I po upieczeniu
20171207_083159.jpg

Załączniki

• 20171206_163136-1548x2064.jpg
    20171206_163136-1548x2064.jpg
    389,2 KB · Wyświetleń: 612
  • 20171207_083159.jpg
    20171207_083159.jpg
    307 KB · Wyświetleń: 606
Ja mam na różne rzeczy ochotę ale jak już zrobię to mi się odechciewa.
Dziś samopoczucie miałam dobre, dopóki znowu nie odkaszlnęłam i buch do łazienki :(
mam nadzieję że to nie na stałe, nawet ciężko nazwać to wymiotowaniem bo nie ma czym....
Ja dziś zrobię krem z pora i ziemniaka :p jak dotrwam :)
czy któraś w czasie ciąży będzie lecieć samolotem? Rodzice w ramach prezentu ślubnego kupili nam voucher i musimy go wykorzystać do wakacji 2018, teraz łatwiej niż później z maluchem.
Klepnęli wycieczkę na Teneryfę na 1 lutego, no i muszę lecieć do gina mimo, że miałam być dopiero w styczniu....ale muszę to skonsultować.

Fajne macie te brzuszki, takie typowo ciążowe, już raczej nie do ukrycia ;) u mnie już 14+4 i tak codziennie wyglądam tego brzuszka. Niby jest trochę wiekszy i nie da się wciągnąć, ale jak jestem ubrana to mało co widać i spodnie jeszcze dopinam bez problemu. Ale to pierwsza ciąża więc chyba to normalne.. :)

Fajne macie te brzuszki, takie typowo ciążowe, już raczej nie do ukrycia ;) u mnie już 14+4 i tak codziennie wyglądam tego brzuszka. Niby jest trochę wiekszy i nie da się wciągnąć, ale jak jestem ubrana to mało co widać i spodnie jeszcze dopinam bez problemu. Ale to pierwsza ciąża więc chyba to normalne.. :)

Jestem dokładnie w tym samym momencie ciąży i również wyglądam brzuszka. Może do świąt sie cos pokaże, mam nadzieje :)
Miłego dnia!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć wszystkim,
Mam pytanie czy którejś z Was też pogorszyła się cera? Ja od ok. 2 tygodni mam wysyp pryszczy :dry:
Jestem w 11tc

reklama
Cześć wszystkim,
Mam pytanie czy którejś z Was też pogorszyła się cera? Ja od ok. 2 tygodni mam wysyp pryszczy :dry:
Jestem w 11tc
Tak mam syfki na linii włosów, i na dekolcie. Chociaż teraz na twarzy jest ich wiele mniej.

Oj właśnie byłam z moimi ciężąrnymi koleżankami na spacerku, 4 ciężarne :p fajnie tak pójść i pogadać o ciąży , one są już sporo dalej ode mnie bliżej rozwiązań ale to i tak super ;)

Do góry