reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Ja sobie obiecałam, że jeśli prenatalne wyjdą ok to już dam na luz i co?? dzień po wstałam z krwotokiem a teraz wyszedł mi krwiak i niedoklejone łożysko :) tak więc...chcesz zażartować z Pana Boga, zaplanuj sobie cos

To mnie kuźwa pocieszyłaś :D

W każdym razie ja JUŻ PO wizycie :) Wszystko super! Maluszek ruchliwy, wszystkie części ciała na swoim miejscu, przezierność karkowa w normie, lekarz nie miał żadnych zastrzeżeń... kamień z serca! :) Mam nadzieję, że teraz będzie łatwiej zachować mi spokój i naprawdę cieszyć się ciążą. Płeć jeszcze wielką niewiadomą, następna wizyta 3 stycznia, a ja w tej kwestii akurat jestem cierpliwa więc spokojnie poczekam :)

Aha... przytyłam 2 kg w miesiąc:errr::zawstydzona/y: Aż mi wstyd :D Także od dzisiaj mocne postanowienie poprawy i łańcuch na lodówkę :p Dobrze, że faza na słodkie minęła, a ogórki kiszone nie są tak kaloryczne :D

reklama
Gratuluje! A ja mam dobre wieści. Krwiaka nie ma. Łożysko przyklejone :) ale nisko osadzone zakrywajace ujscie sesese no nic spokoju nie mamy! Ale wizyty mamy tak samo bo ja tez dziś i 3 stycznia

No to również gratuluję! :) To się będziemy razem stresować, ale mam nadzieję, że tylko na parę dni przed :D Póki co spokój, szczęście i gapienie się na zdjęcie USG co 5 min :) :D

Witam nową mamusię :)

Byłam dzisiaj w tym 9fashion. Kupiłam kilka rzeczy, ale podsumowując - to są ubrania dobre dla tych, które mają wzrost i biust. Fajne ciuszki, ale kurde tunika sięgała mi do łydek :D i to XS :D:D
Kupiłam spodnie, sukienkę, tunikę i bluzkę. Spodnie muszę skrócić, tunikę chyba zwężę ciut, ale reszta idealna. Teraz tylko szukam legginsów kryjących, ale tanich. Tak do 50zł.

W poniedziałek w lidlu będą rajstopy ciążowe :)

Dzisiaj miałam mega wyczerpujący dzień. Najpierw rano byłam z klasą mojej córki na spektaklu w teatrze. Miałam być jako opiekun dodatkowy, ale okazało się, że na miejsce chorej wychowawczyni nie było zastępstwa. Nauczycielka innej klasy czuwała nade mną i klasą, ale generalnie ja musiałam panować nad 23osobową klasą 7latków. Nie było źle - to bardzo fajna, sympatyczna klasa. Jest tam tylko czworo rozrabiaków na których musiałam mieć ciągle oko. Potem pojechałam na obiad - burgery, miałam taką ochotę na nie od kilku dni, że dzisiaj już musiałam sobie na nie pozwolić :D I na koniec te zakupy - spędziłam w sklepie ponad godzinę :D obejrzałam wszystko co mieli wystawione na kiermaszu.
Teraz tylko czekam aż dzieci pójdą spać i ja też się kładę. Jutro mam zamiar pobyczyć się, odpocząć.

Witam nowe Panie:)
Gratuluję wizyt [emoji173] ja jeszcze czekam tydzień[emoji1]
Ja dziś męża na randkę z okazji Mikołajek porwałam na stek bo uwielbiamy obydwoje.
Jednak skusił się na burgera a ja na żeberka [emoji7][emoji23]
Jakbyście widziały minę od Pani jak przyszła i podaje mężowi te ogromna porcję żeberek a ja 'niee to dla mnie " [emoji23]
Do tego wyglądam jak świnka no mam taaaaakie wzdęcia i pyzowata twarz od urodzenia [emoji23] no mina tej babki - bezcenna [emoji23] "A to do Pani, bardzo przepraszam!" [emoji23]
Pozdrawiam z moim brzuchem [emoji23][emoji23][emoji23]
(Tak, wiem.. W 13tyg nie ma opcji żeby to był ciążowy ale mam to gdzieś - wszyscy to chwalą a ja nie muszę w końcu wciągać [emoji23]

1512591636-d3b72d72497bbdf1-aaaaaa.jpeg

[emoji23] [emoji23] [emoji23]

Witam nową mamusię :)

Byłam dzisiaj w tym 9fashion. Kupiłam kilka rzeczy, ale podsumowując - to są ubrania dobre dla tych, które mają wzrost i biust. Fajne ciuszki, ale kurde tunika sięgała mi do łydek :D i to XS :D:D
Kupiłam spodnie, sukienkę, tunikę i bluzkę. Spodnie muszę skrócić, tunikę chyba zwężę ciut, ale reszta idealna. Teraz tylko szukam legginsów kryjących, ale tanich. Tak do 50zł.

W poniedziałek w lidlu będą rajstopy ciążowe :)

Dzisiaj miałam mega wyczerpujący dzień. Najpierw rano byłam z klasą mojej córki na spektaklu w teatrze. Miałam być jako opiekun dodatkowy, ale okazało się, że na miejsce chorej wychowawczyni nie było zastępstwa. Nauczycielka innej klasy czuwała nade mną i klasą, ale generalnie ja musiałam panować nad 23osobową klasą 7latków. Nie było źle - to bardzo fajna, sympatyczna klasa. Jest tam tylko czworo rozrabiaków na których musiałam mieć ciągle oko. Potem pojechałam na obiad - burgery, miałam taką ochotę na nie od kilku dni, że dzisiaj już musiałam sobie na nie pozwolić :D I na koniec te zakupy - spędziłam w sklepie ponad godzinę :D obejrzałam wszystko co mieli wystawione na kiermaszu.
Teraz tylko czekam aż dzieci pójdą spać i ja też się kładę. Jutro mam zamiar pobyczyć się, odpocząć.
Burger [emoji7]
U mnie dzisiaj wygrały żeberka [emoji7]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam nowe Panie:)
Gratuluję wizyt [emoji173] ja jeszcze czekam tydzień[emoji1]
Ja dziś męża na randkę z okazji Mikołajek porwałam na stek bo uwielbiamy obydwoje.
Jednak skusił się na burgera a ja na żeberka [emoji7][emoji23]
Jakbyście widziały minę od Pani jak przyszła i podaje mężowi te ogromna porcję żeberek a ja 'niee to dla mnie " [emoji23]
Do tego wyglądam jak świnka no mam taaaaakie wzdęcia i pyzowata twarz od urodzenia [emoji23] no mina tej babki - bezcenna [emoji23] "A to do Pani, bardzo przepraszam!" [emoji23]
Pozdrawiam z moim brzuchem [emoji23][emoji23][emoji23]
(Tak, wiem.. W 13tyg nie ma opcji żeby to był ciążowy ale mam to gdzieś - wszyscy to chwalą a ja nie muszę w końcu wciągać [emoji23]

1512591636-d3b72d72497bbdf1-aaaaaa.jpeg

[emoji23] [emoji23] [emoji23]

Może jeszcze nie całkiem ciążowy, ale mój w 13 tygodniu już jest jak najbardziej ciążowy - tylko u mnie to trzecia ciąża. Jak mi dzisiaj było megawygodnie w tych ciążowych ubraniach.

Może jeszcze nie całkiem ciążowy, ale mój w 13 tygodniu już jest jak najbardziej ciążowy - tylko u mnie to trzecia ciąża. Jak mi dzisiaj było megawygodnie w tych ciążowych ubraniach.
Ja wiem że to wzdęcia bo przed ciąża też taki miewałam[emoji23] no ale teraz nie muszę chociaż wciągać a wszyscy chwalą jaki ładny ciążowy [emoji23]

reklama
Burger [emoji7]
U mnie dzisiaj wygrały żeberka [emoji7]

Kurde, tymi żeberkami mi smaka narobiłaś. Muszę poszukać w okolicy knajpy z dobrym polskim żarełkiem :D nie umiem zrobić takich żeberek jak podają w knajpach. A teściowej już powiedziałam, że na święta zamawiam golonkę :D i mojej mamie, że mimo świąt spędzanych oddzielnie zamawiam u niej dodatkowe śledzie wigilijne, najlepiej cały słój :D

Do góry