reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Ja byłam w ciąży w 6 mcu w Karkonoszach. I normalnie chodziłam. To są niższe góry. No i byliśmy po str czeskiej. Wyżej wjeżdżałam kolejką. Nic mi nie było. Żadne boleści mnie nie ogarnely. Ale ja co roku jeżdżę w Tatry wiec może to miało też jakieś znaczenie.

Hmm ja bym zjadła chipsy. W drugim trymestrze w poprzedniej ciąży miałam straszne ciśnienie na McDonald's. I raz na 2 tyg jedliśmy. [emoji16]

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej Dziewczyny,
Ja mialam ciezki weekend. Cala sobote mialam mdlosci plus wymioty. Natomiast w niedziele bylam taka placzliwa i drazliwa, ze bez kija nie podchodz :). W sobote mam pierwsza wizyte u poloznej, wiec moze czegos sie w koncu dowiem.
Co do latania samolotem, to wlasnie mialam Was zapytac. Planowalismy na swieta leciec do Polski, ale sama nie wiem??
Co do wyjazdu w gory to slyszalam, ze Martyna Wojciechowska zdobyla szczyt Elbrus bedac w I trymestrze ciazy ;)

Ja też popieram. Na jakimś forum wyczytałam, żeby nie jeżdzić na rowerze, a gdyby to powiedzieć holenderkom to by się uśmiały. W 5 tygodniu ciąży byłam w saunarium i jak dowiedziałałam się, że jestem w ciąży to się wystraszyłam, że zrobiłam coś strasznego, bo piszą w internetach, że sauny niebezpieczne. Zapytałam znajomej szwedki, która ma dwoje dzieci i powiedziała mi, że w Szwecji zaleca się sauny ( oczywiście z umiarem).

Kazda strefa klimatycznaa swoje zasady. Grunt nie popadac w obłęd. Bonjal czytam wypowiedzi kobiet w ciąży czrgo nie mozna to ja robie wszystko zle. Nosze 10kg dziecko ograniczenie do 4 kg nie jeść smazonego w sobote jadłam placki po węgiersku;) no i co najlepsze gazowanwgo i slodkiego tez nie mozna wiec wy za swoje zachcianki ( gdzies widzialam wafle z kremem chyba czekoladowym) pojdziecie do piekla za szkodzenie dzieciom;)) żyjmy normalnie cieszmy naszym stanem i nie czytajcie co mozna jesc bo zobaczycie dojdziecie do wniosku ze szybciej z glodu umrzecie;)

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej Dziewczyny,
Ja mialam ciezki weekend. Cala sobote mialam mdlosci plus wymioty. Natomiast w niedziele bylam taka placzliwa i drazliwa, ze bez kija nie podchodz :). W sobote mam pierwsza wizyte u poloznej, wiec moze czegos sie w koncu dowiem.
Co do latania samolotem, to wlasnie mialam Was zapytac. Planowalismy na swieta leciec do Polski, ale sama nie wiem??
Co do wyjazdu w gory to slyszalam, ze Martyna Wojciechowska zdobyla szczyt Elbrus bedac w I trymestrze ciazy ;)
Wiesz na temat latania to jest tak - ile ludzi tyle opinii - :) ja tez czytalam o tym bo tez mieszkam w anglii i chcialam wrocic ze wzgledu na wizyte u ginekologa, bo tutaj to jest tragedia jakas bo nawet bhcg nie moge zrobic...

Wiecie co jakis miesiac temu weszlam na jakies forum i myslalam ze sie przewroce. Jedna drugiej wytykala bledy ktore popelnia. Pisaly o wrozbach z obraczek, ze do wrozki chodza, to jest dopiero obled :p a najlepsze bylo na koncu. Napisala jakas dziewczyna ze uprawiala sex z chlopakiem z prezerwatywa itp itd i ze boi sie ciazy. A na koncu dodala ze mimo ze ma 15 lat miesiaczkuje regularnie o_O i wtedy zaczelam sie zastanawiac na temat tego, ze takie dzieci zaczynaja wspolzycie w tym wieku nie majac o tym pojecia i pytaja ludzi na forum bo wstydza sie porozmawiac z kims bliskim np. Z mama

Wiesz na temat latania to jest tak - ile ludzi tyle opinii - :) ja tez czytalam o tym bo tez mieszkam w anglii i chcialam wrocic ze wzgledu na wizyte u ginekologa, bo tutaj to jest tragedia jakas bo nawet bhcg nie moge zrobic...

Racja, tutaj za bardzo sie nie przejmuja. Dlatego zdziwilo mnie, ze tak szybko umowili mnie na wizyte w szpitalu z polozna. A Ty juz gdzies sie umawialas GP, polozna? Jesli mieszkasz w Londynie to moge polecic dobrego ginekologa, ale prywatnie.

Ja podziekuje za opieke tutaj. Poczekam az ginekolog wroci z urlopu i wtedy pojade do Polski do niego. Przynajmniej wszystko zrozumiem i bez problemu dowiem sie wszystkiego. Mam uraz do ginekologow po tym jak stracilam 5 tygodniowa ciaze a terazniejszy ginekolog zna sie na rzeczy i zawsze mi pomoze.

reklama
A i tak w planach mamy powrot do Polski. Ja wroce troche wczesniej, niz moj M, ale tu nie pojde do lekarza. Poznalam dziewczyne tutaj i ona mowi ze tez wraca bo nie zamierza tutaj rodzic i problemy ciagle bo na badania skierowania jej nie chca dac fatalnie sie czuje a do pracy musi chodzic. Tragedia

Do góry