reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Witam nowe mamuśki i gratulacje. Ktoś pisał że miał teraz wizytę i widział.serduszko a na następna lekarz kazał przyjść za dwa tygodnie, szkoda że mój lekarz tak nie powiedział więc sama się zapisałam.do innego wcześniej

Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Gratulacje ! Kiedy miałaś ostatnia @ ? Który tydzień ? Powodzenia
Ost @ 01.09, wychodzi 7 tydzień, ale lekarz musi to potwierdzić

Z objawów ciąży? hmmm częściej odwiedzam toaletę i na ten moment to wszystko. Jest to moja pierwsza ciąża. Na szczęście mam kuzynkę położną - nieocenioną pomoc.
Jestem z Bydgoszczy.

Dziewczyny ale dużo produkujecie postów. Ja dziś fatalnie się czuje. Mdłości i zawroty głowy mnie wykańczają.

Któraś pisała o piciu kawy. Mnie odrzuciło od kawy mimo, że przed ciążą uwielbiałam. Dziś sobie zrobiłam bo mam niskie ciśnienie i tak mi nie smakowała, że to było coś strasznego ja wypić. A ciśnienie dalej niskie. Poza tym 1 kawe można pić w ciąży.

Co do L4 w ciąży. Ja w ciąży z synkiem byłam od 8 tygodnia na zwolnieniu bo krwawilam i byłam w szpitalu. Teraz jestem na urlopie wychowawczym i mam zamiar go przerwać i iść na L4 żeby mieć kasę. Moim zdaniem jeśli ktoś chce pracować i dobrze się czuje to niech pracuje ale jak się źle czuje albo warunki pracy nie pozwalają to jej najbardziej skorzystać ze zwolnienia.

Co do witamin i kwasu foliowego to jeśli w składzie tabletki jest kwas foliowy to jeśli nie ma wskazań to nie trzeba dodatkowo brać kwasu osobno.

A i witam nowe mamusie:)

I jestem z okolic Krakowa :)

Hej dziewuszki!!

Mam na imię Ewelina, mam 28 lat.
Dzisiaj zrobiłam sobie test ciążowy - wyszedł pozytywny! Wg kalkulatora dzień porodu przypadnie na 10 czerwca, ale teraz czekam na wizytę u lekarza, by wszystko potwierdzić. Ciąża jest dla mnie dużym zaskoczeniem, bo przez ostatni rok starania (bezskutecznego) sobie z mężem odpuściliśmy, a tu taka niespodzianka;)

Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka ;)

Napisane na HUAWEI P7 mini w aplikacji Forum BabyBoom

Apropos kwasu foliowego, to ja kupiłam sobie sama w aptece, ale poszłam do lekarza to powiedział mi, że muszę brać Mocniejszy kwas foliowy ponieważ jestem po 30 tce. Biorę 5mg . Wiec nie wiem jaka dla kogo dawka i jaka jest w tych prenatalach i innych

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Coś pokickalam ...:)
Witam i pozdrawiam wszystkie nowoprzybyle mamuśki !!
Jestem z Bydgoszczy
?@Promyczku_81 ja w pracy niestety nawet nie mogę się powstrzymać i powietrze samo ze mnie uchodzi...A brzuch i tak twardy fakt jak jestem w domku to sobie ze wzdeciami lepiej radzę wyglądam wieczorem na czwarty miesiąc A po 8-12H w pracy na 5-6mc :)

reklama
Ja mam femibion natal i nikt mi nie narzucal kwasu jaki mam kupić A jestem po 30stce...sama zdecydowalam

Do góry