reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Cześć dziewczyny
Kawę pije 1x dziennie z mlekiem, a wcześniej czarna piłam głównie... Wczoraj wypiłam 2 kawy bo byłam nie do życia a dzień w biegu...

Co do SIEMIENIA LNIANEGO dziewczyny to nie kupujcie mielonego, bo on szybko wietrzeje i traci swoje właściwości... Powinno się go mielić na świeżo, albo utłuc w moździerzu.

Co do L4 to macie rację ja też jestem od tygodnia na zwolnieniu, bo pracuje tylko z chorymi dziećmi i do tego na nocki też... Więc tym razem bez zastanowienia zgodziłam się na L4 od razu, tym bardziej że to jesień i pełny oddział. W 1szej ciąży pracowałam do 3 miesiąca, ale mogłam w ciągu dnia spać jak miałam wolne, a teraz przy córce to niestety nie ma szans..

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A na L4 w 1szej ciąży wylądował z hukiem po zjebce od gin że jak to na nocki dalej pracuje?Jak jej powiedziałam że mnie podbrzusze boli i dostałam luteinę...

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny poczytajcie same siebie.. ;) Masakra. Ja rozumiem, że się denerwujecie bo jestem w takiej samej sytuacji ;) Ale takie zamartwianie się niczego nie zmieni, a negatywne myślenie źle wpływa na wszystko.
Jeżeli źle się w pracy czujecie to idźcie na to zwolnienie! Ja nie pracuje bo opiekuje się moją małą i nie zdążyłam nawet do pracy wrócić. W domu, z opieki nad dzieckiem nikt mi zwolnienia nie da. W pierwszej ciąży mogłam spać ile chciałam, oglądać seriale, spacerować i po prostu robić co chcę. I są to ostatnie takie chwilę ;)
Narzekanie na objawy rozumiem bo sama w tej ciąży czuję się źle, ale gdybym sporządził sobie miksturę na wzdęcia i one po tym przeszły to tylko się cieszyć.. A nie na odwrót. Poza tym espumisan brać można w ciąży. Tak samo przeziębienie, katar i ból gardła dziecku nie zaszkodzą. Ale trzeba uważać na gorączkę, opryszczkę- jeżeli wystąpi i nas pierwszy raz w ciąży.
Będzie dobrze mamuśki, głową do góry i dogadzajcie sobie teraz bo później nie ma na to tyle czasu ;)

Napisane na SM-G361F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny pracujące z dziećmi moim zdaniem Wy jesteście w zupełnie innej sytuacji bo dzieci się do Was przyzwyczajają.. Trzeba je chyba jakoś uprzedzić bo to wywraca trochę ich świat.

A co do kawy to ja piję taką jak piłam bo bym nie dała rady i roczne dziecko by się musiało opiekować mną, a nie na odwrót ;)

Ile dziewczyn tyle podejść do pracowania w ciąży i w sumie każda decyduje za siebie :) Mogłabym namawiać do pracy w ciąży (co sama robię i jak nic się nie zmieni to mam zamiar jeszcze długo robić ;)), ale uważam że to każdy musi podjąć swoją decyzję - bazując na swoich przemyśleniach, swoim samopoczuciu i oczywiście typie pracy jaki wykonuje. Ja mam w pracy kontakt z chorymi, ale choroby na którą właśnie kończę brać antybiotyk nie nabawiłam się w pracy, a trywialnie w domu - zaraziłam się od męża i synka ;) Muszę w pracy wykonywać też pracę fizyczną (różnego rodzaju), jest też sporo stresu, warunki w jakich pracuję nie są nigdy idealne pod względem ciąży ALE jak bym miała siedzieć w domu to byłabym szalenie nieszczęśliwa. A nieszczęśliwa mama to nieszczęśliwe dziecko ;) Powoli zbieram się do rezygnacji z dyżurów - bo to mi już szczęścia nie daje - a poza tym cieszę się upływem czasu, bo leci mi już 9 tydzień ciąży :D

Ile dziewczyn tyle podejść do pracowania w ciąży i w sumie każda decyduje za siebie :) Mogłabym namawiać do pracy w ciąży (co sama robię i jak nic się nie zmieni to mam zamiar jeszcze długo robić ;)), ale uważam że to każdy musi podjąć swoją decyzję - bazując na swoich przemyśleniach, swoim samopoczuciu i oczywiście typie pracy jaki wykonuje. Ja mam w pracy kontakt z chorymi, ale choroby na którą właśnie kończę brać antybiotyk nie nabawiłam się w pracy, a trywialnie w domu - zaraziłam się od męża i synka ;) Muszę w pracy wykonywać też pracę fizyczną (różnego rodzaju), jest też sporo stresu, warunki w jakich pracuję nie są nigdy idealne pod względem ciąży ALE jak bym miała siedzieć w domu to byłabym szalenie nieszczęśliwa. A nieszczęśliwa mama to nieszczęśliwe dziecko ;) Powoli zbieram się do rezygnacji z dyżurów - bo to mi już szczęścia nie daje - a poza tym cieszę się upływem czasu, bo leci mi już 9 tydzień ciąży :D
Tak to prawda, znam osoby które naprawdę były we wtorek w pracy, a w środę rodziły. Jedne pracują tak długo bo lubią inne muszą. Ale jeżeli ktoś w pracy czuję się źle a gdyba "wziąść czy nie wziąść" to mnie już rusza ;)
Ja w pierwszej ciąży nie pracowałam od 6 tygodnia bo pracowałam przy chemikaliach.
Wtedy dziewczyny na forum, posiadające już dzieci, mówiły nam pierworódką żebyśmy cieszyły się ciążą bo zleci bardzo szybko. A każdą z nas chciała być już na kolejnym etapie ;).
Dzieci rosną jeszcze szybciej. Pamiętam jak patrzyłam na córkę i zastanawiałam się jak to możliwe, że ma ileś tam miesięcy jak ja wzoraj byłam na porodowce ;)

Nie nadążam za Waszymi wpisami, zaglądałem częściej gdyby nie okropne mdłości. Większość już po wizycie bądź termin tuz tuz, a gdzie tam mój 31.10.. Też mnie już ciekawość zżera co i jak ;)

@Angelika.Jadwiga ja pierwsza wizyta dopiero 14.11 wiec jescze później niż ty ;)
Co do kawy ja nie pije juz od jakiś 4 miesięcy w ogóle bo wiedziałam że będziemy chcieli zacząć starania a ja po 1l mocne kawy dziennie piłam. Teraz pije tylko zbożowa i nawet lepiej się po niej czuje :)

Co do pracy w ciąży to w Belgii nie jest tak łatwo o to a jak pójdzie kobieta za wcześnie na l4 to zabierają jej z macierzyńskiego w sumie maksymalnie mogą z noego zabrać 6 tygodni a cały macierzyński trwa tylko 16 tygodni. Ja nie pracuje i siedzę z synkiem w domu

Z dobrych wieści plecy mi odpuscily fakt czasem jeszcze za bola jak coś zrobię nie tak bądź za szybko ale nie bolą calu czas i od 2 dni nie wzięłam ani jednej przeciwbólowej :D czysta radośc :D

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam. też się miałam zapytać o kawę.. .. Ja kawę pije 1 rano parzoną ż mlekiem.chyba takie przyzwyczajenie że bez niej nie dam rady się obudzić bo coś słabo działa.mogr spać 20h na dobę.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry