reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

reklama
hej:) ;)
wczoraj byłam u lekarza i mam dowód na to, że jest em w 5w 6d ciąży:) termin na około 7 czerwca 2018, to moja pierwsza ciąża (miałam totalnego pecha je śli chodzi o życie prywatne i tak naprawdę skupiłam się na pracy a nie na rodzinie, nie mówiac juz o tym ze 10 lat był w zwiazku z bardzi niewłaściwa osobą- jestem rozwodka). Boję się bo mam 35 lat i czytałam wiele mitów na temat wieku, nie mówiąc juz o pierwszej ciazy. Chciałabym, aby wszystko było w porządku. To dopiero 5 tydzien, ale serduszko już lekko bije, teraz jest kluczowy czas, a niestety odpoczywać nie mogę i nerwów mam więcej niż się zdaje. Trzymam za Was kciuki i proszę trzymajcie za mnie.
A na zdjeciu moja fasolka
ps. staraliśmy się krótko- i nie analizowałam wcale moich cyklów bo owulacje miałam czasem nawet 2 razy w miesiącu, teraz to też była jakiś cud:) jestem przerażona:)

Image00003.jpg

Załączniki

• Image00003.jpg
    Image00003.jpg
    223,9 KB · Wyświetleń: 882
Kurczę to jest jakaś masakra!!! ja będę chodziła prywatnie na usg. Nie wyobrażam osobie żebym miała usg 3-4 raz na całą ciążę. Może Tobie też uda się tam jakoś to zorganizować?
Lawinka, nie ma szans to koszt 100-200f nie stac nas, za ta kase ojade do polski prywatnie pojde do lekarza i jeszcze mi zostanie a przy okazji rodzine zobacze;P

DareToBe - muszę przyznać, że mnie mocno pocieszyłaś. Jeśli chodzi o TSH. Chyba najbardziej mnie przeraża, jak sobie przypomnę jakie boje musiałam stoczyć z lekarzem w poprzedniej ciąży. Chyba dobrze by było jakbym poszła z wynikami do tej samej lekarki - bo ta się dokształciła :p

aantalea - ja pewnie będę miała 3 USG na NHS tak jak w poprzedniej ciąży, nawet jeśli cudem niewidem nie będę miała niedoczynności tarczycy to wiem jak zagrać aby dostać :p I na bank pójdę na dodatkowe USG w 8tc prywatnie - już znalazłam kilka miejsc, które kasują 39 funtów za tę przyjemność :)

Mar-chew
Ja w efekcie miałam około 5-6 usg, iperwsze w 6 tygodniu jak dostałam plamien pojechlismy do szpitala tu maja całe szczescie fajne miejsce dla ciąż wczesnych i okazało sie ze zrobia usg po to by mnie uspokoic bo nie moą dla mnie nic wiecej zrobić, wiec w uk miałam widzialam puls i wszystko trwało moze 15 sekund pozniej mielismy wakacje w polsce to w 7-9 tygodniu miałam jedno usg po 11 tygodniu juz tutaj tez bardzo krotkie, pozniej połowkowe , kolejne w 27 tygodniu znow w polsce i pod koniec ciazy gdy tomek sie nie ruszał trafiłam do szpitala profilaktycznie kazalo sie ze jest leniwy jak diabli, ale mimo to w 36 tygodniu dostałam sterydy i to naprawde bolało bardziej niz przehodzące dziecko przez kanał rodny.
;P

Gratulacje dla nowych mamuś!
Ja na wizytę dzisiaj o 19. Według moich obliczeń to będzie 6t3d. Nie robiłam bety, ani nie powtórzyła testów od ponad dwóch tygodni. Boję się co to będzie

Napisane na SM-G361F w aplikacji Forum BabyBoom

@KikaRika @Mar-chew moje TSH wynosi 2,27 i lekarz mówi, że za duże na ciążę. Jutro mam wizytę u endokrynolog więc zobaczę co mi powie.

Olasec dzisiaj masz wizytę u endokrynologa? Dziewczyny czy wam przy niedoczynności lekarz zalecał zwiększanie dawki euthyroxu/letroxu? Mi w poprzedniej ciąży endokrynolog powiedziała, że jak będę w ciąży, to mam podwoić dawkę. Teraz jeszcze nie zwiększałam, bo czekam na usg i wizytę ginekologiczną. Muszę się też umówić do endokrynologa.

reklama
Mimika ja wynik TSH mam 2,930 czyli w powie normy dla kobiet, ale moja gin powiedziała wczoraj że musi zejść do 2- 2,5 max i żebym do endokrynologa poszła. A że u nas w ośrodku jest fajna, młoda internistka kt świetnie ustawia tarczycę to poszłam do niej dziś i przepisała mi euthyrox, na razie małą dawkę.
Powiedziała że będziemy starać się zejść z wynikiem d 1,5..
Dała skierowanie na TSH, T3 i T4 za 2 tyg mam przyjsc na kontrolę..
A mój internista od lat przepisuje mi jodid, dr zapytała mnie po co, powiedziala że ona sensu nie widzi...

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry