reklama
Mecenasowa27
Fanka BB :)
To chyba tylko ja mam takie szczęście że nie mam problemów z żołądkiem, jedynie czasem jak coś zjem to jest mi mega ciężko jakbym kamień połknęła. Mam nadzieję że fakt że się dobrze czuje nie świadczy o tym ze z dzidziusiem coś złego się dzieje :/
Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom
Witajcie
W końcu dołączyć mogę się i ja jestem już mam 2 chłopaków, a teraz niespodzianka i kolejny maluch w drodze.
Termin według OM na 9.06. Pierwszy test ciążowy wyszedł mi na 9 dni przed spodziewanym okresem. Oczywiście nie śmiały wynik ale pozytywny. Na drugi dzień kreska już lepsza. 25.09 byłam u gina ale było jeszcze za wcześnie. Planowany okres nie dotarł więc zrobiłam sobie bete i wychodzi, że to 5-6 tydz jestem bardzo szcześliwa choć mam wiele obaw.
Pierwsze co jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży powiedziałam moim znajomym którzy mega mnie wspierają maż dowiedział się troszkę później ale nie jest zbyt zadowolony. Ciąża pojawiła się w najmniej odpowiednim momencie. Obecnie wie jeszcze moja szwagierka i na razie nikt więcej. Reszta się dowie jakiś w grudniu, a zwłaszcza moja rodzina bo ona nigdy nie była dumna z tego, że byłam w ciąży...
Pozdrawiam i życzę spokojnych miesięcy w ciąży
W końcu dołączyć mogę się i ja jestem już mam 2 chłopaków, a teraz niespodzianka i kolejny maluch w drodze.
Termin według OM na 9.06. Pierwszy test ciążowy wyszedł mi na 9 dni przed spodziewanym okresem. Oczywiście nie śmiały wynik ale pozytywny. Na drugi dzień kreska już lepsza. 25.09 byłam u gina ale było jeszcze za wcześnie. Planowany okres nie dotarł więc zrobiłam sobie bete i wychodzi, że to 5-6 tydz jestem bardzo szcześliwa choć mam wiele obaw.
Pierwsze co jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży powiedziałam moim znajomym którzy mega mnie wspierają maż dowiedział się troszkę później ale nie jest zbyt zadowolony. Ciąża pojawiła się w najmniej odpowiednim momencie. Obecnie wie jeszcze moja szwagierka i na razie nikt więcej. Reszta się dowie jakiś w grudniu, a zwłaszcza moja rodzina bo ona nigdy nie była dumna z tego, że byłam w ciąży...
Pozdrawiam i życzę spokojnych miesięcy w ciąży
KikaRika
Moderatorka
Hej dziewczyny.
Witam nowe czerwcowe mamusie
Odebrałam dziś kontrolną betę i przyrost w normie...
We wtorek mialam 791,2 a dziś po prawie 48h 1833.0
Boje się i jednocześnie nie mogę doczekać wtorkowej wizyty...
Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom
Witam nowe czerwcowe mamusie
Odebrałam dziś kontrolną betę i przyrost w normie...
We wtorek mialam 791,2 a dziś po prawie 48h 1833.0
Boje się i jednocześnie nie mogę doczekać wtorkowej wizyty...
Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom
@KikaRika super beta pięknie rośnie.
Ja swoją powtórzę na zlecenie lekarza 9.10 mam nadzieję, że wszystko będzie ok i 16.10 zobaczę już serduszko
Powiedzcie mi może wiecis od kiedy jest okres ochronny dla kobiety w ciąży, która pracuje? Niedawno zaczęłam pracę, a tu niespodzianka i okazało się że jestem w ciąży. Pod koniec września dostałam umowę na rok
Z objawów to są zupełnie inne niż w poprzednich ciążach choć wiadomo każda inna
Ja swoją powtórzę na zlecenie lekarza 9.10 mam nadzieję, że wszystko będzie ok i 16.10 zobaczę już serduszko
Powiedzcie mi może wiecis od kiedy jest okres ochronny dla kobiety w ciąży, która pracuje? Niedawno zaczęłam pracę, a tu niespodzianka i okazało się że jestem w ciąży. Pod koniec września dostałam umowę na rok
Z objawów to są zupełnie inne niż w poprzednich ciążach choć wiadomo każda inna
Anabela82
Fanka BB :)
Asmag forte 2 x 1 lekarz mi zlecił. Poza jodem biorę to co Ty. Jutro o jod dopytam bo jednak powinien być. No i jak będzie już dzidzia widoczna to dojdzie heparyna.Ja mam jod 200
Witamina D 2000
Folik 0,4
I teraz duphaston 10
A magnez jaki zazywacie ?
Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
KikaRika tak to wiem ale chodzi mi o to kiedy jestem bezpieczna, że mnie nie zwolnią. Czyli kiedy mogę ich powiadomić o ciąży?
Ja na razie biorę tylko kwas foliowy reszta witamin pewnie po założeniu karty ciąży i podstawowych badaniach.
Ja na razie biorę tylko kwas foliowy reszta witamin pewnie po założeniu karty ciąży i podstawowych badaniach.
Podziel się: