reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

A ja sobie wyobrażam własnie z powodu, o którym pisza dziewczyny.

Psychicznie nie wyrobię bez wychodzenia do ludzi i rozmawiania o czymś innym niż dzieci.
Wiele moich znajomych oddało swoje maluchy do żłobka wcześniej niż skończyły rok, dzięki temu uniknęli lęku separacyjnego a dzieciaki chowaja sie super. Oczywiście, to kwestia żłobka i samego dziecka, ale mam nadzieję że ten plan wypali i u nas.

Plus, miałam dostać podwyżkę w marcu ale nikt mi jej nie da przed pójściem na zwolnienie, więc im szybciej się "wyrwę" tym szybciej będę miała mozliwość wrócić do tematu ;) cały czas majac na uwadze dobro dziecka, więc nie będzie to po 3 miesicach oczywiscie, myslałam raczej koło 9 - 10m.
Mnie też już ciągnęło do pracy, żeby pokonać rutynę, wyjść do ludzi, ale dla dobra dziecka wzięłam rok macierzyńskiego, plus zaległe urlopy..
Tym bardziej że córka była dzieckiem nie butelkowym, a mleko uwielbiała pić, do teraz uwielbia.[emoji4]
Dopiero przed moim pójściem do pracy nauczyła się pić z butelki, ale to nie bylo łatwe..

reklama
Ja jestem po wizycie kontrolnej. Niestety bez USG[emoji53]

Ale umówiłam się dzisiaj na połówkowe na sb na 10:30 więc myślę, że wytrzymam. Trochę się stresuje, bo jednak przezierność karku na genetycznym nie była super.

No i dostałam już skierowanie na ciążowe paskudztwo - czyli badanie poziomu cukru [emoji13]

Mam je zrobić przed 14.02., bo akurat w Walentynki wypada nam kolejna wizyta kontrolna. Także będzie romantycznie [emoji28]

Obecnie zaczęty 20 tydzień.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja właśnie po kontrolnej. Dzisiaj 19+1. Mała waży "aż" 280 g. Doktor mówi że to dolna granica. Na ile szacują wagę waszych maluszków?
mój ważył 356 g wczoraj, ale wg pomiarów jest o tydzień starszy. nie wiem tylko na ile to "ważenie" jest miarodajne. dolna granica normy, to wciąż w normie jakby co:)

Ostatnia edycja:
Zmieniając temat, byłam dziś w ośrodku pobrań, krew, trafiłam, że tylko jedna osoba była w środku, więc zaraz wchodziłam na szczęście.
Ale zagadałam do pielęgniarki, jak to jest a propos tej ustawy za życiem, że wg niej cień,Arne mają prawo do korzystania z usług medycznych w tym w laboratorium czy aptece poza kolejnością, a tutaj takiej adnotacji nie ma (są wymienione dzieci, osoby do krzywej cukrowej itp). Ona na to że no fakt, zapisała sobie na kartce i powiedziała że to uzupełnią, więc jestem ciekawa.[emoji3]
Powiedziała że one biorą ciężarne poza kolejnością, to jej powiedziałam że taka osoba musi się w kolejce tłumaczyć, a jakby było napisane to pojazd i wchodzi..
Pani skwitowała że te osoby w kolejce i tak będą się burzyć i tak, bo to przecież przeważnie emeryci kt czasu nie mają[emoji6]

Aa i załatwiłam skierowanie na prenatalne, byłam w gabinecie jakoś z minutę, ale czekać musiałam, bo o ile pacjentki w kolejce na korytarzu ominęłam, tak te które były już w środku szły tak jak czekały..

Mnie też już ciągnęło do pracy, żeby pokonać rutynę, wyjść do ludzi, ale dla dobra dziecka wzięłam rok macierzyńskiego, plus zaległe urlopy..
Tym bardziej że córka była dzieckiem nie butelkowym, a mleko uwielbiała pić, do teraz uwielbia.[emoji4]
Dopiero przed moim pójściem do pracy nauczyła się pić z butelki, ale to nie bylo łatwe..
Oczywiście, wszystko zalezy od dziecka. Po cichu liczę na to, ze zechce z matka współpracować :D

Ja właśnie po kontrolnej. Dzisiaj 19+1. Mała waży "aż" 280 g. Doktor mówi że to dolna granica. Na ile szacują wagę waszych maluszków?
Ale czemu dolna granica? Mi ginekolog mówiła, że wielkość jest zgodna z wiekiem, a w 19+1 (bo akurat dokładnie w tym samym dniu co Ty byłam na wizycie) nasza mała miała 251g ;)

Oczywiście, wszystko zalezy od dziecka. Po cichu liczę na to, ze zechce z matka współpracować :D
Dokładnie, tak jak któraś, (sorki nie pamiętam, a nie mam czasu wracać na poprzednie strony), słusznie zauważyła że plany planami a życie wszystko weryfikuje.
Najważniejsze żeby i dziecko i matka byli szczęśliwi, więc dla każdego dobre będzie inne rozwiązanie.[emoji5]

reklama
Zmieniając temat, byłam dziś w ośrodku pobrań, krew, trafiłam, że tylko jedna osoba była w środku, więc zaraz wchodziłam na szczęście.
Ale zagadałam do pielęgniarki, jak to jest a propos tej ustawy za życiem, że wg niej cień,Arne mają prawo do korzystania z usług medycznych w tym w laboratorium czy aptece poza kolejnością, a tutaj takiej adnotacji nie ma (są wymienione dzieci, osoby do krzywej cukrowej itp). Ona na to że no fakt, zapisała sobie na kartce i powiedziała że to uzupełnią, więc jestem ciekawa.[emoji3]
Powiedziała że one biorą ciężarne poza kolejnością, to jej powiedziałam że taka osoba musi się w kolejce tłumaczyć, a jakby było napisane to pojazd i wchodzi..
Pani skwitowała że te osoby w kolejce i tak będą się burzyć i tak, bo to przecież przeważnie emeryci kt czasu nie mają[emoji6]

Aa i załatwiłam skierowanie na prenatalne, byłam w gabinecie jakoś z minutę, ale czekać musiałam, bo o ile pacjentki w kolejce na korytarzu ominęłam, tak te które były już w środku szły tak jak czekały..
A gdzie chodzisz ?

9ewnqqmznpxcwjj5.png

Do góry