reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2018

To ja juz chyba bede tu dinozaurem bo mam prawie 33 lata i nie mam jeszcze dzieci... ale nie mam problemu żeby radzić się i czerpać wiedzę od młodszych :D Mam paranoje ciągle czekam na objawy ciąży i nic o_O również mam problemy ze snem jak niektóre z Was, może za dużo myślimy przed snem o naszym stanie ;)
Wypraszam sobie :) miejsce dinozaura zajmuję w takim razie ja :) we wrześniu jak zaszłam w ciążę skończyłam 36 i tez jest to moje pierwsze dziecko. Co prawda druga ciąża ale tym razem mam dobre przeczucia. :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
ale macie wiekowe problemy :)
ja jestem po 40 i się nie przejmuję, przynajmniej na razie, bo czuję, że przed prenatalnymi znowu mnie złapie obawa czy wszystko będzie ok.
więc wszystkie "trzydziestki" wrzućcie sobie na luz i nie martwcie się swoim wiekiem :)

ja jestem po 40 i się nie przejmuję, przynajmniej na razie, bo czuję, że przed prenatalnymi znowu mnie złapie obawa czy wszystko będzie ok.
więc wszystkie "trzydziestki" wrzućcie sobie na luz i nie martwcie się swoim wiekiem :)
Dobra. Namówiłaś mnie :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

No to witam w klubie.ja też po 40 :). I wcale się tym nie przejmuje.jak narazie objawów zero.spiaca chodzę w dzień ale ja zawsze byłam spiochem więc to zadna anomalia u mnie.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

a odnośnie wiekowych problemów.
To byłam w przyszpitalnej przychodzi zapisać się na wizytę. To był dopiero 5 tydzień, (przypomnę moja wizyta będzie dopiero w najbliższy poniedziałek :) ). W tej przychodzi nie byłam z 5 lat jak nie więcej, bo w pierwszej ciąży chodziłam do przychodni, która niestety straciła kontrakt na NFZ :(
Więc przychodzę do przychodni, a tam położna, więc mówię, że jestem chyba w ciąży i chciałam umówić się do lekarza i pytam się jak jest obecnie u nich, czy lekarz daje jakieś leki na początku by ewentualnie wspomóc ciążę typu lutenina/duphaston/mega dawka kwasu foliowego/ akard itp. a ona że u nich bardziej naturalnie, a o wspomaganiu to trzeba z lekarzem rozmawiać. Ok pytam dalej jak z badaniami prenatalnymi, to ona pyta ile mam lat, więc mówię, a ona z zdziwieniem /przerażeniem w oczach mówi, że u nich TAKICH pacjentek (w domyśle "starych") to nie ma.
Powiedziała to z naciskiem na "TAKICH".
Cóż mogłam powiedzieć? uśmiechnęłam się i powiedziałam, że w takim razie będą mogły na mnie się podszkolić :)
samo życie, więc wszystkie dwu- i trzy- głowy do góry mimo mdłości i wymiotów, bólów głowy i kręgosłupa, skaczącego ciśnienia i rosnącego brzucha

Ewkamm przecież jakoś od 35 roku życia badania prenatalne są za darmo, to jak tonie ma??

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry