reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

reklama
Cześć przyszłe mamusie ;)

Dołączam do Was z terminem na 18.06.
i pytaniem jak Wasze nastroje? Czy macie wahania tzw. "gorsze dni":confused2: czy odwrotnie jesteście jak kwiat lotosu:blink:?
Witaj rozgość się.
Powiedz kilka słów o sobie, czy masz już dzieci itp..

Z nastrojami różnie, ale w odróżnieniu od 1szej ciąży nie mam takich skrajnych wahań nastroju, więc raczej kwitnąco.
[emoji6]

Mam 31 lat i to nasza pierwsza dziecina :)
Mąż oszalał z radości a ja pełna obaw z otuchą czytam Wasze wpisy ;)

Płeć znamy od 12 tyg - chłopiec i póki co czekam na pierwsze ruchy. Bo jakos nie czuje ciąży o_O

Jestem szczupla ale w biodra obdarzona i liczę na łaskę natury ;) przy porodzie.
... zaparcia mnie zrujnują i woda nie pomaga o_O

Mam 31 lat i to nasza pierwsza dziecina :)
Mąż oszalał z radości a ja pełna obaw z otuchą czytam Wasze wpisy ;)

Płeć znamy od 12 tyg - chłopiec i póki co czekam na pierwsze ruchy. Bo jakos nie czuje ciąży o_O

Jestem szczupla ale w biodra obdarzona i liczę na łaskę natury ;) przy porodzie.
... zaparcia mnie zrujnują i woda nie pomaga o_O
Na zaparcia Laximama z apteki :)

Oo właśnie poduszka, my kupiliśmy tą duża taka i to było Super, do spania nie używałam bo wcale mi nie było wygodniej, normalnie też spało mi się dobrze, ale potem do karmienia, czy ułożenia dziecka bomba!
A dostałam też ten taki mały rogal do karmienia i moim zdaniem lipa, nie wygodnie mi się na nim karmiło.
Ta duża poduszka bardziej się poddaje, można ją układać jak się chce..
A u mnie zupełnie odwrotnie - duża lipa, mała super ;)

Rady od obecnych mamusiek co warto a czego nie warto od razu kupować zawsze cenne! Po nowym roku planuje zrobić listę co trzeba kupić i powoli się zorientować co gdzie i jakiej firmy jest najlepsze. Teraz oglądam wózki w necie i może mi podpowiecie. Podobaja mi się modele z firmy x-lander i bebetto. Parametry mają podobne, ten drugi nieco tańszy. Chodzi o takie 2 w 1. Czy któraś z was miała takie wózki lub słyszały jakieś rzetelne opinie? Bo w necie jak zawsze same sprzeczności...
Ja miałam x-lander i bardzo szybko się go pozbylam, bo był mega sztywny, zero amortyzacji. Chyba, że w nowych wersjach coś się zmieniło...

reklama
Do góry