reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Ja bym tak nie mogła no podziwiam serio. Nie wiem co u nas musiałoby się wydarzyć żebyśmy się zdecydowali na tak długa rozłąke no nie wyobrażam sobie tego nawet

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Wiesz szerze mieliśmy ciężki finansowo rok, mąż zmienił pracę , znaczy chciał na własną działalność przejść, ale średnio się to udało,jak już miało być lepiej, to znowu coś się nie udało, i w wtedy dowiedziałam się że jestem w ciąży. Żeby nas wyciągnąć i wyjść na prostą stwierdziliśmy , że to jedyne wyjście, żeby na jakiś czas wyjechał. Odkujemy się i zarobi na wyprawkę dla dzidzi, i pomyślimy co dalej z jego pracą. Między nami przez to też było kiepsko, bo ciągle się kłóciliśmy o brak pieniędzy, właściwie to o wszystko od tego szło. Ale teraz już jest lepiej :)

reklama
Bardzo Ci dziękuję za te odpowiedź [emoji7] na pewno coś wybierzemy:) dzięki [emoji173]
Nie ma sprawy :) W gry planszowe/karcine grywamy dużo - regularnie też ze znajomymi się spotykamy: dzieciaki się najpierw bawią, potem idą spać, a my ciupiemy w gry :D Mamy już cały regał gier ;)
Z tych gier co pisałam, Splendor, Wsiąść do pociągu, Blokus, Dixit (gdy grają sami dorośli gra wchodzi na nowy poziom skojarzeń :D) jak najbardziej nadają się na prezent dla dorosłych :) Ciekawie się gra też w Dominion.

Nie ma sprawy :) W gry planszowe/karcine grywamy dużo - regularnie też ze znajomymi się spotykamy: dzieciaki się najpierw bawią, potem idą spać, a my ciupiemy w gry :D Mamy już cały regał gier ;)
Z tych gier co pisałam, Splendor, Wsiąść do pociągu, Blokus, Dixit (gdy grają sami dorośli gra wchodzi na nowy poziom skojarzeń :D) jak najbardziej nadają się na prezent dla dorosłych :) Ciekawie się gra też w Dominion.
Super dzięki po raz drugi [emoji7][emoji7][emoji7]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Foxit jest super, potwierdzam, też mamy.
Nasz znajomy ma fizia na punkcie gier i co się widzimy to coś nowego wyciąga i gramy...

Edit Dixit

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
@waniliowe.love u mnie synek musi mieć moje włosy do spania i też budzi się milion razy. Poza tym lubię z nim spać.
Mamy zdjęty bok łóżeczka i jest przystawione do naszego i to jest lepsze niż to chicco bo starczy na dłużej.

A co do seksu to my zdecydowanie wolimy salon bo tam siedzimy przed tv i tak nam wygodniej. Teraz w ciąży seksy zabronione to luzik:)

Kurcze wydaje mi się, że zaczynam czuć ruchy ale nie jestem pewna czy na pewno bo może to jelita. Ale pamiętam jak to było z synkiem i teraz też tak jest. Trochę wcześnie bo to dopiero 14 tydzień. Z synkiem w 16 tygodniu czułam pierwszy raz. Hmmm zobaczę co będzie za 2 tygodnie :)
Ja w pierwszej ciąży też już czułam bąbelki po 13 tyg., wiec może i tak być ;) super

Mój mąż dzisiaj służbowo poleciał do Niemiec i wróci dopiero w środę. Nie wiem jak ja to wytrzymam [emoji17] Jeszcze z małym. Jak jest mąż, to jestem spokojniejsza zawsze, bo mi pomaga. No nie wiem jak to będzie.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja z moim mężem no wcześniej jeszcze nie mężem widywalam się w ciągu roku razem łącznie miesiąc no może max półtorej ;) jak się kocha to się wszystko przetrwa. Jesteśmy razem już prawie 5 lat a dopiero od 3 mieszkamy razem i dzieliło nas 1200km. A poznaliśmy się zupełnie przypadkiem przez dawniej słynny portal nasza-klasa.pl (nie nie szukałam miłości w internecie [emoji41]). A poznaliśmy się równo 8 lat temu :D

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Mój mąż dzisiaj służbowo poleciał do Niemiec i wróci dopiero w środę. Nie wiem jak ja to wytrzymam [emoji17] Jeszcze z małym. Jak jest mąż, to jestem spokojniejsza zawsze, bo mi pomaga. No nie wiem jak to będzie.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom
Mój wróci dopiero 16 grudnia na dłużej... Jestem tylko ja i kot ;) Ale musimy przetrwać tak jakiś czas jeszcze.
Mojego męża też poznałam w internecie, czegoś szukałam nie wiedziałam czego a znaleźliśmy siebie ;)

Nigdy nie miałam problemów z cerą, ale odkąd jestem w ciąży wyskakuje mi masa syfków na twarzy na linii włosów i dekolcie. Na szczęście nie są duże , ale dla mnie to masakra. Ale chyba nawet nie mam co z tym walczyć....

Dziewczyny jak zapisywalyscie się do endokrynologa to ile czekaliscie? Ja byłam w dwóch szpitalach. W jednym mi proponowali za miesiąc. Mimo ciąży. Ale powiedziałam ze mam przecież 7 dni. A w kartotece mi oznajmiła babka ze 14 dni i tylko wtedy jak jest miejsce. Ale wysłała mnie do lekarza bo akurat był ale powiedział ze mnie nie przyjmie bo wyjeżdża na kilka dni na sympozjum endokrynologiczne. I żebym poszukala innego lekarza a jak się nie uda to mam się zglosci po wtorek- środa to może mnie wcisnie gdzieś...
W drugim ta sama sytuacja za miesiąc wizyta. Ja mówię ze mam 7 dni według ustawy a w kartotece mówi ze 7 dni jest jak lekarz ma miejsce jak nie to w ciągu 14 dni. I mnie tak chciała zapisać. Powiedziałem jej ze to jest za późno bo mam wizytę u lekarki prowaczacej 30 listopada i mam już wiedzieć co i jak. To mi dała na 29 listopada.

Napisane na SM-G360F w aplikacji Forum BabyBoom
Rozejrzyj się może za jakimś internistą dobrym, kt ustawi Ci tarczycę...

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry