reklama
To i ja się przywitam Termin mam na sam koniec czerwca, 29.06, badania prenatalne przede mną, ale ponieważ przekroczyłam wiek 35 lat to mam je mieć bezpłatnie (na szczęście). Do tego będę mieć chyba amniopunkcję, ze względu na rzadką wadę genetyczną drugiej córki, która z tego powodu zmarła po kilku dniach.. No i choć nie chcę o tym myśleć, to jednak po takim przeżyciu jest gdzieś we mnie strach, czy z trzecim dzieckiem będzie wszystko ok, tak jak z pierwszym....
promyczek_81
Fanka BB :)
Ja mam 12tc ale dziecko to 13tc. Dopochwowe mialam bo lepiej było widać dzidziunia. Robią tak jsk to wygodnie. Noe ma znaczenia
Witam . To pewnie przez to dopochwowe to krwawienie. Podraznili Ci tam delikatny naskórek.wszystko będzie ok.nie denerwuj się .Ja mam 12tc ale dziecko to 13tc. Dopochwowe mialam bo lepiej było widać dzidziunia. Robią tak jsk to wygodnie. Noe ma znaczenia
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Będzie dobrze.zaraz zobaczysz swoją dzidzie. Normalnie zazdroszczę [emoji14] powodzenia.Ja idę dzisiaj na badania - w końcu zobaczę swoje dzieciątko i usłyszę serducho!
Obym miała dobre wieści po 19...
Jak zawsze śpię do 12 to dzisiaj już na nogach od 7 tak się stresuje! Czym by tu głowę zając? Jakieś pomysły, sprawdzone sposoby?
Chyba sobie puszczę jakiś film...
. My jeszcze 10 dni.
promyczek_81
Najgorsze chwile. Po poronieniu zatrzymanym coś takiego. Wczoraj dzidziuń fikał koziołki a dziś mamusi takiego stracha napędziłWitam . To pewnie przez to dopochwowe to krwawienie. Podraznili Ci tam delikatny naskórek.wszystko będzie ok.nie denerwuj się .
No wiem . Wszystkie "anomalie "i od razu wariujemy czy wszystko ok. niby mamy się nie denerwować i myśleć pozytywnie ale to wcale nie takie proste. Mnie od wczoraj coś ciągnie i kluje i niby wiem że to normalne (w końcu to kolejna ciaza) a i tak miliony czarnych myśli od razu .Najgorsze chwile. Po poronieniu zatrzymanym coś takiego. Wczoraj dzidziuń fikał koziołki a dziś mamusi takiego stracha napędził
promyczek_81
Czyli nie jestem odosobnionym krejzolem. Zeświruję do maja jak nicNo wiem . Wszystkie "anomalie "i od razu wariujemy czy wszystko ok. niby mamy się nie denerwować i myśleć pozytywnie ale to wcale nie takie proste. Mnie od wczoraj coś ciągnie i kluje i niby wiem że to normalne (w końcu to kolejna ciaza) a i tak miliony czarnych myśli od razu .
reklama
Mecenasowa27
Z tego co dla mnie lekarz mówił i co czytałam w.Internecie z różnych źródeł to usg dopochwowe robi się do tylko do 12 tygodnia więc stąd moje zdziwienie. Jeżeli chodzi o łożysko to mój lekarz sprawdził mi położenie też na.prenatalnym przez powloki brzuszne i stwierdził że jest położone na tylnej ścianie i bardzo nisko bo tylko 1cm od szyjki macicy więc mam nie dźwigać, nie biegać ani nie ćwiczyć i przy następnej wizycie sprawdzi czy się podniosło więc jak widać do tego też wcale nie jest potrzebne usg dopochwowe. U mnie wg okresu na prenatalnych był 12+6 a wg usg 13+5
Podziel się: