Moja teściowa się zawsze pyta zanim małemu da coś nowego do jedzenia. Także jest naprawdę ok. Za to moja mama twierdzi, że dieta bez cukru i soli to nowy wymysł i dużo musiałam się nasłuchać. To samo było przy rozszerzaniu diety metoda blw. Ciągle panikowala, że się zakrztusi.
Za to teraz jest zupełnie inna bajka. Wszyscy się nim zachwycają jak on pięknie je. Włącznie z moją mamą.
Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom
Moja teściowa też pyta, bo od początku postawiliśmy wyraźne granice... Więc się że ma być po naszemu a nie po jej..
A u szwagra wygląda tlfak że co o a powie i chce to robi, więc dzieci jak są u nich to przed spaniem, po myciu zębów jedzą słodycze " bo chcą" mimo tego że ich mama mówi NIE.
Kiedyś byliśmy świadkami, jak ich najstarszy, a wtedy jedyny wnuk miał nie całe 1,5 t i teściowa pyta kiedy bedą mu mleko krowie dawać, a Ci mówią że jeszcze robią mu wszystko na mm (on był długo na piersi, ale szwagierka zaszła w ciąże jak miał ok roku to przeszli mm, a te prawie 7 lat temu jeszcze były zalecenia żeby krowiego mleka nie podawać do 3r ż,no i wchodziły inne zalecenia że można wcześniej...)
Ta mówi że już by mogli podawać krowie, ale szwagier wyraźnie jej powiedział że na razie mają jeszcze to mm i nie będą wprowadzać krowiego, może trochę później.. Nie minęło 5 minut, a młody przychodzi z kakao w butli, wraca Teściowa syn się jej pyta ile dałaś miarek mleka a ta że na krowim zrobiła...
Ręce nam wszystkim opadły, mój mąż jak to usłyszał to potem mi powiedział że on tak sobie nie da dzieckiem rządzić i faktycznie nie daje...
A teraz po latach szwagier z żoną mówią że my to mamy fajnie bo mówimy otwarcie teściowej co może a czego nie i się nie rządzi tak jak u nich..
No ale dali sobie wejść na głowę to mają..
Co do BLW to też teściowa miała obiekcje bo jak tak w kawałkach? Bo jak nie karmić z łyżeczki itp... A potem jak mała miała ok 1,5 roku byliśmy na obiedzie i u nich i była ciocia z wujkiem a jej siostra i ciocia chwaliła jak mała ładnie sama je ten rosołek to teściowa hasło " no bo ona od początku sama ładnie je" Wtedy była dumna i za każdym razem tak jest, ale to nie przeszkadzało jej powtarzać mężowi że powinniśmy ją dokarmiać bo mało je (w sensie łyżeczka ją karmić powinniśmy).
A moja mama się nie wtrąca, mimo że nią mieszkamy, a BLW była zachwycona od początku...
Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom