reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Myllenne nie ma co sie martwic jak nic nie dolega (chodzi mi o to jak piersi chwile nie bola :p
Mi od poczatku ciazy, tak naprawde juz zaraz po owulacji dokuczaja tylko piersi, powiekszyly sie i bola a poza tym nic. Zadnych mdlosci, odczuwania dziwnych zapachow.
Wczoraj bylismy na wizycie i malenstwo pieknie rosnie, ma juz 3,1cm i widzielismy jak rusza raczkami i nozkami :)
Trzymam kciuki za wszyskie ktore maja wizyty na dniach, wiem jaki to stres te oczekiwanie by sprawdzic czy wszystko dobrze.

reklama
Siedziałam ż młoda w parku i namalowalam do was powiesc w 3 tomach .naprodukowalam się i ..... wywaliło mnie ż forum. :(

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Co do spania na brzuchu to ja cale Zycie na brzuchu :) że 2 dni temu też przybrała taka pozycję do spania i ból taki jakby mi ktoś dłuto wbił w brzuch.no i skończyło się spanie na brzuchu, zresztą cyce też już nie pozwalają
Czuje się jak zuczek przywrócony na Olecku.tez bym się tak mogła na cyckach pobujac. A co do spania to mi pomału przechodzi ta śpiączka. Fakt o 22 już leżę w łóżku ale trochę lepiej jest w dzień.

No i po wizycie u położnej (2 godz tylko hih)czuje się doinformowana i dopieszczona. Super babeczka.szkoda że nie będziemy razem rodzić. Ż racji wywiadu zdrowotnego będę mieć wizyty w szpitalu u lekarza.mozliwy szewek na szyjce.oby nie ale do kontroli. Zagrożenie cukrzyca :( no i stwierdziła że mam wysokie ciśnienie i też wysłała zapotrzebowanie na spotkanie że specjalista. A jakie u was ciśnienie ??? bo mi się wydaje że moje nie jest aż takie złe jak ona sugeruje 126/93.

Ja też z tych śpiących na brzuchu - i na razie się udaje ;) W ciąży ze Stasiem chyba do 7 miesiąca umiałam spać na brzuchu (tak trochę na boku) z jedną nogą przygiętą :D
A podtrzymuję, że dzień dziś okropny! Nadal brzuch boli, nudności i jakaś taka ogólnie osłabiona jestem. Plus rozdrażniona od rana...

No i po wizycie u położnej (2 godz tylko hih)czuje się doinformowana i dopieszczona. Super babeczka.szkoda że nie będziemy razem rodzić. Ż racji wywiadu zdrowotnego będę mieć wizyty w szpitalu u lekarza.mozliwy szewek na szyjce.oby nie ale do kontroli. Zagrożenie cukrzyca :( no i stwierdziła że mam wysokie ciśnienie i też wysłała zapotrzebowanie na spotkanie że specjalista. A jakie u was ciśnienie ??? bo mi się wydaje że moje nie jest aż takie złe jak ona sugeruje 126/93.
Skurczowe masz ok, ale rozkurczowe podniesione, więc pewnie o to chodziło jej :)
Ja zawsze mam takie koło 110/70 - 120/80, a teraz na obu wizytach wyższe - ostatnie nawet 140/76 - i mam nadzieję, że to tylko stres, a nie początek nadciśnienia :(

No to ja nie kumam.jakies tu mają inne normy może ;). W każdym bądź razie mam iść do lekarza pierwszego kontaktu i powiedzieć .dadzą mi aparat do domu i mam mierzyć codzień do wizyty u konsultanta w szpitalu.on zadecyduje czy podać leki. Poza tym ja już starsza pani jestem stąd też ta większa ostroznosc

Dziewczyny, chodzę do ginekologa prywatnie, ale tak teraz pomyślałam, żeby pójść do kogoś na NFZ i poprosić o skierowanie na wszelkie badania, by chociaż na tym zaoszczędzić. Czy któraś z was tak robiła?
Raczej od razu nie da Ci skierowania na wszystkie badania, przeważnie robią to stopniowo.
Ale mozesz iść i dostaniesz na początku na podstawowe czyli mocz ,cukier, morfologia i może coś jeszcze.
A jeśli nie do ginekologa to możesz iść do rodzinnego.

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Kochana masz to samo co ja. Poerwsze ok drugie za wysokie. Norma to 140/90. Ja mam w domu leki i jak przekroczy to mam brać

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry