reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Dziewczyny mialam dzis wizyte na sorze. Bo jak pisalam bolal mnie brzuch. Na szczescie wszytko ok. Ale dzisziq wyrównanala pieknie 19mm ponad i wiek dzieci określany jako 8.2 a jestem w 8.5 serduszko mega bije i mam duzo lezec

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom
A dlaczego bolał Cie brzuch?

reklama
Mnie tez dzis bolał dół brzucha ale tak bardziej z lewej strony i na środku
To rozciaganie sie wiezadel i macicy a jak boli tak na dole w kroku yo biodra sie rozszezaja. Mnie dzis mocno bolalo az chodIc nie mogłam;(
@Olasec hemoroidy wcale nie muszą bardzo boleć zależy od stadium w jakim są.. niestety wiem po sobie doznałam tej "przyjemnosci" w pierwszej ciąży

@ADA87 mogą to być hemoroidy niestety. W aptece są dostępne maści dla kobiet w ciąży, które łagodzą i ułatwiaja funkcjonowanie. Nie boli to za każdym razem podczas wypruzniania ale obserwuj jak się podciwrasz czy masz kropki żywej krwi. Może cie tez swędzie. Ja w pierwszej ciąży miałam pod koniec ale taki w sumie mały na szczęście i najgorzej jak były upały bo ani chodzić się nie dało. Mam go nadal niestety ale.caly rok jest dobrze rzadko kiedy go odczuwam i jedynie jak są straszne upały to żyć się nie da

Byłam z mężem na zakupach i wzięłam sobie ulubiony serek pleśniowy bo miałam ogromną ochotę i zrobiłam sobie pyszna kolacje mniam [emoji39]

Kuło mnie dzisiaj bardzo w pachwinqch i prawym dole brzucha... na początku się wystraszyłam ze wyrostek ale to jednak nie to miejsce

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ale mnie też prawie codziennie pobolewa brzuch, czasami w nocy budzę się z bólem i nie mogę potem zasnąć. Myślę, że to normalne w naszym stanie. Mnie boli tak po bokach i czasami delikatnie ciągnie w podbrzuszu, a już najgorzej jak zaczyna boleć w okolicach pępka ...
Dzisiaj znów miałam dolegliwości żołądkowe, jakbym kamień połknęła, a myślałam że ten etap mam za sobą, chyba wrócę do kiszonej kapusty bo o dziwo pomagała ;)

Dziewczyny ale mnie też prawie codziennie pobolewa brzuch, czasami w nocy budzę się z bólem i nie mogę potem zasnąć. Myślę, że to normalne w naszym stanie. Mnie boli tak po bokach i czasami delikatnie ciągnie w podbrzuszu, a już najgorzej jak zaczyna boleć w okolicach pępka ...
Dzisiaj znów miałam dolegliwości żołądkowe, jakbym kamień połknęła, a myślałam że ten etap mam za sobą, chyba wrócę do kiszonej kapusty bo o dziwo pomagała ;)
A spisz z rekoma nad glowa?

Mnie też boli koło pępka. Ale w poprzedniej ciąży też tak bolało.pamietam że koło 6 m-ca to czasem chodzić nie mogłam bo miałam wrażenie że mi rozerwie skórę przy pepku.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

A co do tych hemoroidow to radzicie mi isc jutro do lekarza czy odczekac narazie.
Tak jak pisalam, nic mnie nie poli przy opróżnianiu ale duzo krwi było. Dzis rano i teraz wieczorem.
Iść do lekarza.niech Ci powie jakie maści albo czopkow możesz brać w ciąży.nie lekceważy hemorojdow bo nie leczone mogą stać się niebezpieczne

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

I zaczelam plamic;( boje sie bo nie wiem lekarz niby mowil ze to moŻliwe;( ale :(

Nie martw się, bo badaniu mogą występować plamienia tak mówi mój ginekolog, ja ostatnio miałam 3 dniowe po badaniu

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
I zaczelam plamic;( boje sie bo nie wiem lekarz niby mowil ze to moŻliwe;( ale :(

Ja tez mialam teraz we wtorek badanie i na następny dzien mialam plamienie. Zadzwonilam do lekarza to powiedzieli mi ze to prawdopodobnie od badania tak sie stalo

Do góry