Kochana rozumiem cię aż za dobrze ja mojego synka urodziłam w 21tc prawdopodobnie z powodów podobnych do twoich i teraz jestem przewrazliwiona strasznie.W lutym poroniłam w 20 tc. Podejrzewają niewydolność ciśnieniowo-szyjkową więc teraz zapobiegawczo założą mi szew.
reklama
Ja też urodziłam synka. Też jestem przewrażliwiona. I nie pomaga fakt, że prawdopodobnie po założeniu szwu będę musiała wrócić do pracy bo tu takie zasady, a pracuję fizycznie 8h na nogach. Będę próbowała udawać depresję, bo w holandii to największa szansa na dostanie chorobowegoKochana rozumiem cię aż za dobrze ja mojego synka urodziłam w 21tc prawdopodobnie z powodów podobnych do twoich i teraz jestem przewrazliwiona strasznie.
Olasec
Fanka BB :)
Tydzień różnicy między datami om a USG to żadna różnica. Też tak miałam i wyrównało się. A skoro lekarka była zdziwiona to szok bo przecież nie matematyka, że musi być idealnie.
Ja dziś miałam wizytę. Bobasek tak fikał i machał rączkami i nóżkami, że ciężko było zrobić foto wszystko jest dobrze i za tydzień w piątek mam prenatalne. Dziś mam 10+5 i dzidzia ma 39 mm.
Ja dziś miałam wizytę. Bobasek tak fikał i machał rączkami i nóżkami, że ciężko było zrobić foto wszystko jest dobrze i za tydzień w piątek mam prenatalne. Dziś mam 10+5 i dzidzia ma 39 mm.
Mecenasowa27
Bardzo mi przykro, wtedy taki powiedzieli Ci powód poronienia?W lutym poroniłam w 20 tc. Podejrzewają niewydolność ciśnieniowo-szyjkową więc teraz zapobiegawczo założą mi szew.
To Ci współczuję ja na szczęście jestem na l4 już od 7 Tc a i wcześniej mi kierowniczka trochę urlopu wpisała więc w sumie nie pracuje od 6 Tc. Lecz Chyba się nie trafi bo poprzednia ciążę przez plamienia też l4 od 6 Tc potem wszystko ok i taki szok nagle, a szwagierka w ciąży biegala do pracy całe dnie na nogach i do końca tyrala w piątek jeszcze w pracy a w poniedziałek na porodowke więc nie ma reguły niestety. Ale trza być dobrej myśli.Ja też urodziłam synka. Też jestem przewrażliwiona. I nie pomaga fakt, że prawdopodobnie po założeniu szwu będę musiała wrócić do pracy bo tu takie zasady, a pracuję fizycznie 8h na nogach. Będę próbowała udawać depresję, bo w holandii to największa szansa na dostanie chorobowego
Dzis przy kolacji dzieciaki pytała czemu do pracy nie chodzę i trochę już ciężko wybrnąć z niektórych pytań na szczęście przypomniały sobie jelitowke która przyniosły ze szkoły i skończyło się na tym że mnie zarazili i teraz mama ma problemy z brzuchem i bierze leki.
Mecenasowa27
To niesamowite ze takie maleństwo już tak fika :-) :-)Tydzień różnicy między datami om a USG to żadna różnica. Też tak miałam i wyrównało się. A skoro lekarka była zdziwiona to szok bo przecież nie matematyka, że musi być idealnie.
Maciejka78
Cześć Dziewczyny
podczytuję już Was kilka dni ale jeszcze nie do końca mam odwagę dołączyć bo ja po dwóch poronieniach więc trochę w strachu w krzakach siedzę. Jutro mam wizytę nr 2 i mam nadzieję, ze serduszko nadal pięknie bije a ja będę mogła na stałe do Was dołączyć
pozdrawiam serdecznie )
podczytuję już Was kilka dni ale jeszcze nie do końca mam odwagę dołączyć bo ja po dwóch poronieniach więc trochę w strachu w krzakach siedzę. Jutro mam wizytę nr 2 i mam nadzieję, ze serduszko nadal pięknie bije a ja będę mogła na stałe do Was dołączyć
pozdrawiam serdecznie )
Mecenasowa27
Witaj i trzymam mocno kciuki byś usłyszała same dobre wieści na wizycie :-) który to tydzień? Na kiedy masz termin?
Powiedzieli, że niewydolność można stwierdzić na pewno gdy w następnej ciąży szyjka zacznie się znowu skracać przed czasem. Dali mi do wyboru: szew zapobiegawczo ok 12tc, albo mierzenie szyjki i w razie czego szew ratunkowy. Wybrałam pierwsze wyjście bo boję się, że przegapimy moment. Poza tym szew zapobiegawczy daje większą szansę powodzenia.Bardzo mi przykro, wtedy taki powiedzieli Ci powód poronienia?
reklama
Maciejka78
Termin porodu mam na 15 czerwca a wg oststniego USG na 11 czerwca. Skończyłam 8 tydzień.
Podziel się: