reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Witam dziewczyny! Test robilam juz jakis czas temu, ale dopiero teraz sie zebralam, zeby dolaczyc do forum :) Moja sister 12 lat temu bedac w ciazy ze swoja corka siedziala na tym forum i mocno mi polecala :)
Kilka slow o mnie: termin mam na 2 czerwca, mieszkamy z mezem w UK, maz jest brytyjczykiem i jest to nasze pierwsze dziecko, na ktore sie ogromnie ciszymy.
Pozdrawiam wszystkie przyszle mamuski!

reklama
Fatalnie sie czuję...w tym wieku ciążowym to powinno wszystko przechodzić (10t2d), a ja dziś jest taaak strasznie zmęczona....i mdłości, które nie zdarzały się prawie aż do tej pory (jakieś pojedyncze w 7 tyg) martwie sie czy tak moze byc.... póki co saczę herbatkę...

Ostatnia edycja:
A ja od 4 dni ledwo zywa. Strasznie boli mnie żołądek. Jakbym miała tam jakieś kamienie.
Wymiotowac nie wymiotuje ale strasznie mi ciężko nawet przy drobnych ruchach. Najchetniej lezalabym tylko i sie nie ruszała ale juz nawet kanapa niewygodna jest.

Mnie na szczęście mdłości nie zaszczycily swoją obecnością ale od kilku dni zaczyna boleć mnie w krzyżu przy dłuższym siedzeniu w jednej pozycji.

Dziewczyny powiedzcie mi proszę czy też tak wam się zdarza że przy kichnieciu czujecie taki jakby ostry skurcz całej macicy? Mi tak się zdarzyło już w sumie 3 razy i nie wiem czy to normalne czy niebezpieczne dla maluszka. Mam wrażenie jakby mi ktoś wyrywal wszystko ze środka ale trwa to tylko kilka sekund

Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom

Fatalnie sie czuję...w tym wieku ciążowym to powinno wszystko przechodzić (10t2d), a ja dziś jest taaak strasznie zmęczona....i mdłości, które nie zdarzały się prawie aż do tej pory (jakieś pojedyncze w 7 tyg) martwie sie czy tak moze byc.... póki co saczę herbatkę...
Ja tez jestem wiecznie zmeczona, poza domem mnie nie ma od 7mej do 17:30, wracam po pracy zdolam cos zjesc i o 19tej ide spac... i tak dni mijaja :)

W poniedziałek mam wizytę (teoretycznie 10+5 z OM lub 11+0 z poprzedniego USG), a dziś robiłam badania - i znów (tu identycznie jak w ciąży ze Stasiem) mam w moczu ketony na +++, więc ginekolog będzie się stresować, dojdą dalsze badania. Ja tym razem mam zamiar mieć to w dupie - już w jednej ciąży się ciągle martwiłam (ginekolog razem z endokrynologiem się wzajemnie nakręcali), teraz nie mam zamiaru!
Ja w każdej ciąży miałam glukozę w moczy, przy czym krzywa cukrowa wychodziła w porządku i cukrzycy nie miałam. W tej też pewnie będzie podobnie, więc też będę olewać ;)

Dziewczyny powiedzcie mi proszę czy też tak wam się zdarza że przy kichnieciu czujecie taki jakby ostry skurcz całej macicy? Mi tak się zdarzyło już w sumie 3 razy i nie wiem czy to normalne czy niebezpieczne dla maluszka. Mam wrażenie jakby mi ktoś wyrywal wszystko ze środka ale trwa to tylko kilka sekund
Też tak mam, ale ja ewidentnie czuję, że w tym momencie naciągają mi się wiązadła przytrzymujące macicę (czy co to tam jest). Czuję je również jak się rano przeciągam w łóżku.

reklama
Ja tak nie czuję przy przeciaganiu się tylko dwa razy przy kichnieciu i raz przy kaszlu i zastanawiam się czy wszystko ok

Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry