reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Witam w niedzielny poranek.

Starszak wstał pół godziny temu , młodszy jeszcze pochrapuje...

W temacie wózkowym. Przy pierwszym miałam Teutonię Spirit, wszystko było idealne poza trzema kołami. Przy drugim zmieniłam na Cosmo i teraz to mój ideał. Gondolka może nie jest wielka, ale na lato wystarczy, a potem zmienimy na nosidło w płaskiej spacerówce. Poza tym super się składa, koła można dodatkowo wypiąć, ma wielki kosz. Dodatkowo mamy Quinny Zapp z adapterami do fotelika Maxi Cosi.

Mnie wczoraj naszła ochota na gofry wiec śniadanie będzie na słodko.

reklama
Już po spotkaniu. Okazało się, że moja przyjaciółka to jędza - też jest w ciąży i nic nie powiedziała. Termin ma na luty, więc 4 miesiące przede mną. Ale się cieszę. Starali się o to dzieciątko kilka lat.

Może dlatego, że starali się kilka lat i bała się jaki będzie finał nie chciała się przyznać.

@Ma_Dunia ja mam wstręt do słodkiego. Gofry uwielbiam ale skończyło by się to męczarnią w toalecie.

My dziś mamy chrzciny u przyjaciółki. Mam nadzieję, że jakoś przetrwam.

Witam w niedzielę :) U mnie chłodno ale słonecznie więc na pewno wybierzemy się na spacer, żeby jeszcze troszkę skorzystać ze słońca i pooddychać :)
U mnie jeśli chodzi o jedzenie nie mam jakoś specjalnie smaków, czasem przychodzi mi coś do głowy i wow muszę to zjeść, a czasem odrazu mi się ta myśl nie podoba i odpada. Dziś mam ochotę na witaminę C, chyba będzie soczek wyciśnięty z grejfruta i pomarańczy :)
Nie narzekam też na wzdęcia, męczy mnie dość często zgaga za to. Obolałe piersi to masakra... Ale najabardziej mnie cieszy, że mdłości odpuściły lekko. :)

Mój mąż wyjeżdża w poniedziałek za granicę, musimy podreperować budżet domowy zanim pojawi się dzidzia w domku. Trochę się martwię tym , że będzie tak daleko,a z drugiej strony wiem, że to tylko na 2-3 miesiące żeby poźniej było nam łatwiej. Szkoda mi też, że na prenatalne będę musiała iść sama.

Miłej niedzieli życzę :)

Dzień dobry:):) u mnie dzisiaj na słodko...
ale nie dla mnie! Wszyscy na śniadanie drożdżowe z kakao a ja chrupkie pieczywo z wędlina. Ta cukrzyca doprowadza mnie do desperacji!:)
A ciasto- udało się z pierwszego lepszego przepisu z neta:)
1509868691-49e45826e24a3318-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wygląda apetycznie :-) ja dziś wracam do domu,od środy byliśmy u teściów a jutro na 6 do pracy. Trochę się nie wyspie bo pewnie w domu będziemy koło północy a po 4 muszę wstać do roboty :-)

Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom

Co do wzdęc bo dużo tu o nich piszecie....ja zauważyłam,że mam je i okropne bóle brzucha po wypiciu mleka czy zjedzeniu mlecznych produktów. Jak ich nie jem jest ok. Problem w tym ze ja zawsze lubilam to co mleczne....
To super ,że chociaż wiesz po czym Cię wzdyma bo ja mam wrażenie że po wszystkim...zaczyna się po śniadaniu czy to banan,płatki,kawałek chleba z wędlina cokolwiek....I robi się balon coraz większy

Napisane na HUAWEI P7 mini w aplikacji Forum BabyBoom

Witam wszystkie nowe mamuśki! trochę Was do nas wczoraj dołączyło....u nas jest super ...Nie żałuję że się zapisałam....Dziewczyny super i zawsze służą radą [emoji8]

A ja mam wstręt do parówek i mięsa mielonego. A zurek kocham ale zle soe po mim czuje ;(

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja już mam wstręt do mięsa. Wczoraj na kolację dla męża piekłam kurczaka, jak ja się męczyłam z zapachem ! Zbierało mi się wszystko pod sam nos. W ciąży pierwszej miałam to samo 9m bez mięsa zapachu znieść nie mogłam...
Teraz jeszcze drażni mnie zapach ketchupu, jak mój syn coś je to dla mnie tragedia.

A ja dziś chyba w planach barszcz ukraiński i rafaello tylko muszę się zwlec z wyra na zakupy[emoji12]

reklama
Witajcie... nadrobilam was ale jiz nie wiem co czytałam... dopadła mnie nie moc. Synek znowu w nocy nie spal juz nie wiem jak mu mam pomoc... mąż wyszedł z nim z sypialni o 7 i pojechali do kościoła razem ciekawe jak to wygląda bo jiz robiliśmy parę podejść żeby brać go do kościoła ale moje dziecko nie wy siedzi 10 min w miejscu. Jeden plus ze tam jest pokój zabaw dla takich dzieci wiec pewnie tam skończą chodź mąż ma dzisiaj służbę woec nie wiem jak to pogodza [emoji23] ale ja bynajmniej odpoczne. Chciałam pospać dłużej ale przed 9 zaczęłam się czuć okropnie i miałam sprint do WC... siedzialam na tronie z głową w misce tak tragicznie jeszcze się nie czułam... chciałam nastawić ziemniaki na kluski to nie mogłam chwili ustać bo zaraz robiło mi się słabo... pogoda jak na belgijska jesień bardzo ładna ale pewnie skończy się na tym ze mąż z synkiem gdzieś pójdzie a ja w domu będę gnic bo tak okropnie się czuje... wczoraj zaczęłam równo 8tc [emoji7] a do wizyty jeszcze 9 dni czy to tylko ka jak głupia odliczam dni do tej pierwszej wizyty? No doczekać się po prostu nie mogę .
A jeszcze miałam się pytać ma jeszcze któraś z was calu czas posmak goryczy w gardle? To chyba dla mnie jest gorsze jak mdłości...

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry