reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

reklama
Gdybym tak mogła, to na 100% tak właśnie bym spała :D Dziś miałam dzień wolnego (dalej opieka nad chorym Stasiem) to niestety miałam roboty w kuchni tyle, że teraz wyleguję się a moje chłopaki cośtam majsterkują ;) Ale tak ładnie porobiłam jedzenie, że do poniedziałku nie będzie gotowania :D I nawet dżemy z melona powekowałam - więc pracowicie, ale z efektem ;)

A tak w ogóle to popłynęłam dziś zakupowo - i jeszcze się Małżokowi nie przyznałam. I tak jak zobaczył śliczne małe spodenki, które kupiłam w zeszłym tygodniu, to nie był zadowolony... A ja na serio wiem, ze to za wcześnie, wiem (aż za dobrze, bo mam to na codzień w pracy), że nie wszystkie ciąże kończą się powodzeniem - co nie zmienia faktu, że mam ochotę trochę pozaklinać rzeczywistość i traktować tę ciążę jako coś pewnego. Więc kupiłam wózek i fotelik (używane, ale w super stanie - kolor jasnoniebieski) plus adapter do pasów w samochodzie :D
no zaszalalas.[emoji12] ale się nie stresuj kochana bo ja siedzę na ebuyu i szukam okazji.jeszcze się hamuje ale po usg 12 tyg to już obawiam sie ze przestanę .poluje na monitor oddechu. ostatnio znalazłam za 1/2 ceny ale czekam cierpliwe

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej.
Ja też wczoraj byłam na wizycie. Wszystko ok, ładnie się rozwija.
Co do witamin to mi lekarz kazał brać teraz tylko Folik, a potem od ok 13 tc odstawić i przepisze mi witaminy.
Wstawiam foto :) ma już 28 mm :)

Załączniki

• klusk.jpg
    klusk.jpg
    64,7 KB · Wyświetleń: 118
Dziewczyny tak piszecie o tych wózkach... większość z Was ma już dzieciątko i jakieś doświadczenia związane z wózkami.. macie jakieś typy? Bo ja to w tym gąszczu totalnie nie wiem co wybrać :/

Witam Was ;)
Do mamusiek cierpiących na mdłości i wymioty - kupiłam dzisiaj w aptece tabletki imbirowe z kwasem foliowym i wit b6. Prevomit. Może to efekt placebo, ale od kiedy wzięłam nie mam mdłości, pojawiają się co jakiś czas, ale już delikatnie. Nawet żoładek mi ruszyl i jeść mi się chce.
Już mam weekend, można odpoczywać :) Niestety z mega przeziębieniem, bólem gardła, dreszczami. Leżę pod kołdrą i się trzęsę. Młody mnie zaraził pewnie. Także weekend wymarzony w łóżku,ale z chorobą.
Kupiłam prenalem, ale coś nie wierzę w jego działanie. Póki co śmierdzę czosnkiem, cytryną, cebulą :D
Już mi się przypomnialo, czemu nie lubiłam ciąży - w tym sensie, że nie mogę sobie zapodać mocnego leku żeby stanąć na nogi, każdy delikatny ból brzucha i już sie martwię o tą istotkę. I tak już pozostanie :)
Miłego wieczoru girls :)

Dziewczyny tak piszecie o tych wózkach... większość z Was ma już dzieciątko i jakieś doświadczenia związane z wózkami.. macie jakieś typy? Bo ja to w tym gąszczu totalnie nie wiem co wybrać :/

wszystko zależy czego " oczekujesz " jakkolwiek by to nie brzmiało.czy mieszkasz wysoko,czy ż winda, czy wózek tylko rekreacyjnie na spacery , czy jeździsz dużo autem i będziesz go że sobą wozić.masa rzeczy na którą trzeba by zwrócić uwagę i dostosować co do swoich potrzeb. ja się np zakochałam w wózku cossato wizualnie,ale koleżanka ma i po zadaniu jej kilku pytań już wiem że to nie chce [emoji19]

Witam Was ;)
Do mamusiek cierpiących na mdłości i wymioty - kupiłam dzisiaj w aptece tabletki imbirowe z kwasem foliowym i wit b6. Prevomit. Może to efekt placebo, ale od kiedy wzięłam nie mam mdłości, pojawiają się co jakiś czas, ale już delikatnie. Nawet żoładek mi ruszyl i jeść mi się chce.
Już mam weekend, można odpoczywać :) Niestety z mega przeziębieniem, bólem gardła, dreszczami. Leżę pod kołdrą i się trzęsę. Młody mnie zaraził pewnie. Także weekend wymarzony w łóżku,ale z chorobą.
Kupiłam prenalem, ale coś nie wierzę w jego działanie. Póki co śmierdzę czosnkiem, cytryną, cebulą :D
Już mi się przypomnialo, czemu nie lubiłam ciąży - w tym sensie, że nie mogę sobie zapodać mocnego leku żeby stanąć na nogi, każdy delikatny ból brzucha i już sie martwię o tą istotkę. I tak już pozostanie :)
Miłego wieczoru girls :)
kuruj sie

Dziewczyny ja oglądałam filmy z porodami bo uwielbiam je ;).
Wiedziałam, ze każdy poród inny. Ze nigdy tak na prawdę nie wiemy jak się będziemy zachowywały podczas naszego porodu. Ale jak widziałam ten moment gdy mama i dziecko w końcu się spotykają, czują, przytulają. Magia. Po prodzie też oglądałam iarzylam żeby to przeżyć jeszcze raz. Jeszcze raz zobaczyć pierwszy raz dziecko, które nosiłam w brzuchu ;)
Więc zależy jak kto do tych materiałów podchodzi. Bo jak ktoś skupi się tylko na krzykach i bólu to powodzenia.
Nastawienie jest ważne. Ide-rodze. I tyle ;)
A potem spotykamy największą miłość naszego życia. Poerworodki niewyobrazacie sobie jeszcze, ze można tak kochać. ;)

Napisane na SM-G361F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dla mnie przy wyborze wózka było żeby nie był niski jak większość wózków, żebym się nie schylała nisko, musi mieć dobrą amortyzację, ładnie wyglądać z zewnątrz. Na pewno nie chciałam wózka 3w1 bo foteliki w tych zestawach są kiepskie. Kupiłam wózek 2w1 i osobno fotelik cybex plus adaptery żeby do wózka fotelik przymocować ale użyłam ich tylko raz. Gondola musiała być duża bo urodziłam we wrześniu więc cała zima była przed nami a wiecie jak to z kombinezonami i kocykami itp. Ważne dla mnie było aby torba pod wózkiem była zamykana. Chciałam pompowane koła i żeby uchwyt od gondoli do przenoszenia nie był widoczny, żeby rączka do trzymania wózka nie była pokryta pianką bo mnie to obrzydza i kilka innych wizualnych jeszcze parametrów brałam pod uwagę. Generalnie kupiłam wózek tako marine w kolorze popielatym.

Do góry