reklama
KikaRika
Moderatorka
Cześć dziewczyny.
Zdrówka dla wszystkich, oby mdłości i bile głowy Was opuściły jak najszybciej.
Weronika jak u Ciebie? Zostawisz palanta czy jeszcze dajesz mu szansę?
Kasia a co u Was? Tatuś się odzywał?
U nas paskudna pogoda nic się nie chce człowiekowi, wstawiłam pranie i ogarniam trochę.
A teraz pijemy z córką świeży sok z marchwi, buraków, jarmużu i innych owoców. Zastrzyk witamin a w szczególności kwasu foliowego
Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom
Zdrówka dla wszystkich, oby mdłości i bile głowy Was opuściły jak najszybciej.
Weronika jak u Ciebie? Zostawisz palanta czy jeszcze dajesz mu szansę?
Kasia a co u Was? Tatuś się odzywał?
U nas paskudna pogoda nic się nie chce człowiekowi, wstawiłam pranie i ogarniam trochę.
A teraz pijemy z córką świeży sok z marchwi, buraków, jarmużu i innych owoców. Zastrzyk witamin a w szczególności kwasu foliowego
AgaRS90
Fanka BB :)
Też kupilismy z mężem wyciskarke i to był jeden z lepszych zakupów [emoji813] to jest dobra inwestycja w zdrowie
Ja już mam puste zapasy ale dzisiaj robię zakupy i też od razu wyciskam [emoji7]
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
KikaRika
Moderatorka
Ja mam sokowirówkę taką starszą, ale na razie daje radę I na szczęście warzywa od mamy albo babci męża w większości. Tylko jabłek wogole w tym roku nie mamy, przez te przymrozki w maju;(Też kupilismy z mężem wyciskarke i to był jeden z lepszych zakupów [emoji813] to jest dobra inwestycja w zdrowie
Ja już mam puste zapasy ale dzisiaj robię zakupy i też od razu wyciskam [emoji7]
Drogie przyszłe Mamy,
piszę w sprawie bardzo dla mnie ważnej, z miejsca, w którym obecnie jestem - czyli na początku depresji.
Jestem lekarzem weterynarii i pracoholikiem. Moje życie od studiów począwszy było w 100% oddane pracy. Pracowałam kilkanaście godzin na dobę, 7 dni w tygodniu. Uwielbiam moją pracę. Stanowiła dla mnie centrum życia.
Aż do momentu, kiedy szefowa dowiedziała się, że jestem w ciąży. Bojąc się, że coś się stanie i będzie czuła się winna - zmniejszyła mi etat do 1/2 bez zmiany w umowie i odsunęła od zabiegów chirurgicznych.
Jaka wspaniałomyślna szefowa, powiecie. Ile ja bym dała za takie miejsce prac, powiecie. Inni też tak mówią, więc ja nie mogę narzekać.
Czuję się niepotrzebna, odsunięta od do tej pory najważniejszego dla mnie. Nie potrafię sobie znaleźć miejsca, cały czas płaczę. Wiem, jak wiele stracę, jak bardzo cofnę się w swojej karierze i wiedzy. Coraz ciężej wstaje mi się z łóżka - no bo po co. Nie mam celu. Czuję, że nic nie znaczę.
Piszę do Was, bo liczę, że pokażecie mi jakieś inne spojrzenie na sprawę.
Cieszę się, że zostanę mamą. Ale nie wiedziałam, że będzie mnie to tak wiele kosztować. Że po raz kolejny w swoim życiu, będę musiała zrezygnować z siebie. Nie wiem już nawet kim jestem.
piszę w sprawie bardzo dla mnie ważnej, z miejsca, w którym obecnie jestem - czyli na początku depresji.
Jestem lekarzem weterynarii i pracoholikiem. Moje życie od studiów począwszy było w 100% oddane pracy. Pracowałam kilkanaście godzin na dobę, 7 dni w tygodniu. Uwielbiam moją pracę. Stanowiła dla mnie centrum życia.
Aż do momentu, kiedy szefowa dowiedziała się, że jestem w ciąży. Bojąc się, że coś się stanie i będzie czuła się winna - zmniejszyła mi etat do 1/2 bez zmiany w umowie i odsunęła od zabiegów chirurgicznych.
Jaka wspaniałomyślna szefowa, powiecie. Ile ja bym dała za takie miejsce prac, powiecie. Inni też tak mówią, więc ja nie mogę narzekać.
Czuję się niepotrzebna, odsunięta od do tej pory najważniejszego dla mnie. Nie potrafię sobie znaleźć miejsca, cały czas płaczę. Wiem, jak wiele stracę, jak bardzo cofnę się w swojej karierze i wiedzy. Coraz ciężej wstaje mi się z łóżka - no bo po co. Nie mam celu. Czuję, że nic nie znaczę.
Cieszę się, że zostanę mamą. Ale nie wiedziałam, że będzie mnie to tak wiele kosztować. Że po raz kolejny w swoim życiu, będę musiała zrezygnować z siebie. Nie wiem już nawet kim jestem.
@avet porazmawiaj z szefową może dasz rade znaleźć wspólne rozwiązanie. Możesz udać sie do psychoterapeuty. Albo po prostu pomyśl kochana zwierzaki mogą przenosić toksoplazmoze co jest bardzo grozne dla Ciebie i dZiecka. A operacja to stanie przy stole operacyjnym co tez nie jest najlepsze. Moze wykorzystaj ten czas na dosKonalenie sie. SZkolenia kursy nowe certyfikaty? Co ty na to? Pogadajno tym ze swoim męŻem/partnerem moze on ci pomoże. I ciesz się każdym dniem w ciąży teraz gdy hormony szaleją to trudne ale w chwili gdy poczujesz pierwsze ruchy dostrzeże az nowe światełko w tunelu a puki co rellaks. Shoping PrZyjaciółka może zabieg spa wyjście do kina zakup nowej książki i dobrej herbatki
Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom
AgaRS90
Szkolenia i samodoskonalenie to super pomysł! Nie będziesz miała poczucia, że tracisz wiedzę i umiejętności. nie łam się, przecież nadal pracujesz! Krócej i mniej, ale jednak-skup się teraz na sobie i dziecku, to za nie jesteś teraz odpowiedzialna i dopóki nie uridzisz to dzieciątko jest zależne TYLKO OD CIEBIE.@avet porazmawiaj z szefową może dasz rade znaleźć wspólne rozwiązanie. Możesz udać sie do psychoterapeuty. Albo po prostu pomyśl kochana zwierzaki mogą przenosić toksoplazmoze co jest bardzo grozne dla Ciebie i dZiecka. A operacja to stanie przy stole operacyjnym co tez nie jest najlepsze. Moze wykorzystaj ten czas na dosKonalenie sie. SZkolenia kursy nowe certyfikaty? Co ty na to? Pogadajno tym ze swoim męŻem/partnerem moze on ci pomoże. I ciesz się każdym dniem w ciąży teraz gdy hormony szaleją to trudne ale w chwili gdy poczujesz pierwsze ruchy dostrzeże az nowe światełko w tunelu a puki co rellaks. Shoping PrZyjaciółka może zabieg spa wyjście do kina zakup nowej książki i dobrej herbatki
Dobrym rozwiązaniem jest też terapia, wybierz się do psychologa, on pomoże.. warto
Też się przymierzam do zakupu. uwielbiam takie sokiTeż kupilismy z mężem wyciskarke i to był jeden z lepszych zakupów [emoji813] to jest dobra inwestycja w zdrowie
AgaRS90
Myśmy sobie rozbili na raty i nie żałujemy.Też się przymierzam do zakupu. uwielbiam takie soki
To cudo wycisnie sok z jarmużu, szpinaku, pietruszki... poradzi sobie nawet z migdałami
Jeśli ktoś ma sokowirówke i ona działa to ekstra, ale jeśli ktoś chce kupić i się zastanawia to polecam wyciskarke. Jest droższa ale bardziej wydajna, soki zdrowsze, bardziej wartościowe bo WYTŁACZANE przez ślimak a nie ścierane na tarce, dlatego ma więcej wartosci odżywczych, podczas robienia nue podgrzewać sie, można dłużej trzymać w lodówce... no i mnie bardziej smakują z wyciskarki niż z sokowirówki, na prawde czuć różnice polecam [emoji813]
reklama
dziewczyny dobrze mówią. dodatkowe zajęcia doszkalające itd. wiadomo teoria to nie praktyka ale teraz w twoim życiu zaczął się bardzo szczególny czas. bądź trochę egoistka.skup się na sobie.nosisz w sobie nowe życie to wielki cud i trwa tylko chwilę w naszym życiu. ciesz się ciaza bo ona zaraz się skończy.kilka miesięcy minie błyskawicznie a potem będziesz miała do siebie żal że coś Cię ominęło. jeszcze zdążysz się napracować a teraz sprobuj poczuć się poprostu przyszła mama. zawsze możesz poszukać jakiegoś wolontariatu w schronisku żeby zapełnić nadmiar wolnego czasu jeśli takowy masz. i chociaż bezinteresownie zrobisz coś dobrego dla innych.to powinno psychicznie pomóc.zaimiesz się tym co lubisz i zrobisz dobry uczynek[emoji4] trzymam kciuki i wierzę że dasz radeDrogie przyszłe Mamy,
Podziel się: